Prva liga Telekom Slovenije

FOTO in VIDEO: Trener Olimpije Nikolić: Cilj je vrniti naslov v prestolnico, ekipa ne potrebuje večjih sprememb, le več stabilnosti

Ljubljana, 11. 01. 2016 20.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Srbski strokovnjak Marko Nikolić je bil velika želja novega vodstva Olimpije že na začetku sezone. Takrat, tudi zaradi slabega odziva in pritiska širše javnosti ter "ulice", Ranku Stojiću in sodelavcem še ni uspelo. Sedaj je. Po odslovitvi 55-letnega Dravograjčana Marijana Pušnika, je novi trener 36-letni Srb.

Več videovsebin
  • Pri Olimpiji predstavili novega trenerja prve ekipe
    01:46
    Pri Olimpiji predstavili novega trenerja prve ekipe
  • Iz 24UR: Marko Nikolić novi strateg Olimpije
    02:08
    Iz 24UR: Marko Nikolić novi strateg Olimpije

 URADNO: Marko Nikolić je novi trener @NK_Olimpija. pic.twitter.com/7HwsWxLiW0


Zimskega odmora je za nogometaše NK Olimpija Ljubljana konec. Jesenski prvaki Prve Lige Telekom Slovenije začenjajo priprave na spomladanski del prvenstva. Na zboru igralcev in testiranju telesne pripravljenosti na stadionu ŽAK v Šiški ni bilo argentinskega nogometaša, Lucasa Ontivera, ki se je vrnil k turškemu Galatasarayu, ta ga je septembra Olimpiji le posodil. Ekipi pa se je na začetku priprav priključil tudi dalj časa odsotni bočni branilec Aljaž Krefl.

Marko Nikolić je nekdanji trener Rada, Vojvodine in Partizana ter bivši selektor srbske izbrane vrste do 18 let.

Nekdanji nogometaš Rudarja je brez tekem vse od avgustovskega derbija v Ljudskem vrtu, ko se je težje poškodoval.

Prvi trening bo (je) že vodil "novoustoličeni" 36-letni srbski trener Marko Nikolić, ki je tudi uradno prevzel vodenje zmajev. Ljubljanski kolektiv je prihod nekdanjega trenerja Rada, Vojvodine in Partizana ter selektorja srbske izbrane vrste do 18 let potrdil na novinarski konferenci. Nikolić, ki je bil že dlje časa prva izbira za trenerja Olimpije, je podpisal pogodbo za dve leti in pol, kar po besedah športnega direktorja Ranka Stojića pomeni, da so cilji z Nikolićem in zmaji dolgoročni.

"Novi trener je mlad, a hkrati dovolj izkušen. Je profil zmagovalca, to kar Olimpija potrebuje," je na novinarski konferenci povedal predsednik kluba Milan Mandarić in nadaljeval: "Po številnih pogovorih, ki sem jih opravil z Markom Nikolićem, sem hitro prišel do ugotovitve, da gre za pozitivno osebnost, ki pozna način, kako doseči začrtane cilje. Glede na to, da stremimo k naslovu državnega prvaka, je kljub svoji mladosti pripravljen zasukati rokave ter prevzeti veliko odgovornost. Za nas obstaja le pot navzgor, s pravo vizijo in podporo navijačev ter širše javnosti pa želimo Olimpijo vrniti na mesto, kjer je v svoji sicer bogati zgodovini že bila."

Spomin na junij 2015: Ranko Stojić in Marijan Pušnik.
Spomin na junij 2015: Ranko Stojić in Marijan Pušnik. FOTO: Damjan Žibert

"Ambicije so visoke, slovenski naslov želimo vrniti v Ljubljano. V Olimpiji vidim pravo kombinacijo mladosti in izkušenj, ki igra hiter, moderen nogomet," pa je na uradni predstavitvi "iz prve" povedal Nikolić. "Zelo važna je podpora navijačev. Ne meni, ampak fantom na terenu, ki bodo le tako lahko dali svoj maksimum."

"Bogata zgodovina in tradicija kluba kot tudi dejstvo, da sta predsednik in športni direktor nadvse ambiciozna človeka, sta le dva od mnogih razlogov, da sem se odločil prevzeti vodenje Olimpije. Glavni cilj  je že nekaj časa znan – vrniti naslov državnega prvaka v prestolnico. Če ne bi verjel v svoje sposobnosti in moštvo, ki ga imam na voljo, se tega projekta zagotovo ne bi lotil," je za spletno klubsko stran povedal Marko Nikolić.

Marko Nikolić
Marko Nikolić FOTO: Miro Majcen
"Kljub svoji mladosti sem v polnem pogonu že 15 let, kar je pustilo določene posledice. Želel sem se malce odmakniti od vsega skupaj in z novo energijo kreniti novim izzivom naproti. Trenutno moštvo ima velik potencial, kateremu je potrebna le malce večja stabilnost v igri. Večjih posegov v ekipo ne bo, zgolj dopolnili jo bomo na najbolj občutljivih igralnih položajih. S kom in kdaj pa bo znano kmalu," je na vprašanje o okrepitvah odgovoril Nikolić.

"Povsod po svetu imajo navijači eno pomembnejših vlog, saj moštvu vlivajo dodatnih moči in energijo. V sožitju z njimi in predstavniki medijev želimo ustvariti pozitivno podobo našega kluba. Le s korektnim in profesionalnim odnosom vseh vpletenih lahko dosežemo končni cilj. Na igrišču bomo storili vse, kar je v naših močeh, da se na koncu veselimo velikega dosežka. Ponavljam, ta ekipa ne potrebuje večjih sprememb, le nekaj več stabilnosti, k čemur bomo stremeli v naslednjem mesecu in pol," je še dodal Nikolić.

Direktor Stojić je zbrane novinarje "pomiril", da bodo imeli zeleno-beli tudi spomladi zelo konkurenčno ekipo in spregovoril o novem trenerju: "Ni skrivnost, da je bil Nikolić naš glavni kandidat že v poletnem obdobju. Tokrat smo našli skupen jezik na obojestransko zadovoljstvo. Vesel sem, da smo se dogovorili za sodelovanje na dolgi rok. Marko Nikolić je izjemno ambiciozen strokovnjak, ki se je dokazal že v Vojvodini in Partizanu. Pritisk mu torej ni tuj, poleg tega pa je pripravljen 24 ur na dan delati in živeti za uspeh Olimpije. Je analitičen, saj ničesar ne prepušča naključju, zna vzpostaviti takojšnjo avtoriteto v moštvu, za kar smo ga med drugim tudi pripeljali. Z Markom Nikolićem želimo spisati novo uspešno poglavje v Olimpijini zgodovini."

Milivoje Novaković
Milivoje Novaković FOTO: Damjan Žibert
"V zelo kratkem času bomo javnosti predstavili pozitivne informacije v zvezi z novimi okrepitvami." Očitno zgodba med Olimpijo in Milivojem Novakovićem kljub vsemu (še) ni končana. To je potrdil tudi predsednik. "Novakovića Olimpija izjemno ceni. Je izvrsten napadalec, golgeter. Zgodba še ni zaključena."

Pasica nogomet je doma na Kanalu A
Pasica nogomet je doma na Kanalu A FOTO:

SORODNI ČLANKI

  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (183)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

VSEMOGO?NI1
13. 01. 2016 19.11
+2
podatki za primerjavo: MARKO NIKOLIC: 47,3 % Wins 26,1 % Draw 26,6 % Losses KRUNOSLAV JURCIC 56,5 % Wins 21,2 % Draw 22,4 % Losses kdo je boljši :) se ve
VSEMOGO?NI1
12. 01. 2016 21.59
+0
pa gledas posnetek prvega treninga pa nikolic v gvanti z rokami v zepu, tapravi trener. dela se frajerja kot da je njboljsi trener ma svetu pa semu zelo zelo zelo veliko manjka do pol te poti
Iniesta
12. 01. 2016 17.30
+1
Novagol bi bil odlicna okrepitev za Zmaje ... Kaj pa je s prihodom Elekeja?
murinar
12. 01. 2016 12.59
+1
Iz uvoza bojo rešili Olimpijo?
alex77
11. 01. 2016 21.46
+1
Jst o fuzbalu on o delu pa studiranju...pa kaj si smesen pa jst sm v Lj vsak drugi tretji dan...pa kdo govori o lj..govorim o nogometnem klubu...ne zdej spet politiko mesat...
šmajser1
11. 01. 2016 21.33
+5
Zatadi mene lahko pisejo o lolimpiji vsak dan in jih povelicujejo in jib imajo za najboljsi klub.......MARIBOR BO PA SE NAPREJ POBIRAL VSE LOVORIKE IN IGRAL V EVROPI!
alex77
11. 01. 2016 21.18
+3
Najvecji najbols da nam stajercem ukinete vse internet tv casopise pa ne bomo vec komentiral vase sramote..jst navijam za maribor ker je hoces noces najbolsi v slo..pri olimpiji me moti da hocejo vse na silo a res ni slo brez Izeta zdej Manderica in podobnih..a res ni znanja in potrplenja tko ko pri MB ko je zaposlil ZZ..clovk ve dost o fuzbalu in podobi nogometnega kluba...v Lj tega zal ne vidimo pa so zacel od zacetka pa zafural spet v P.....to je ta stvar oz. se zmeraj imajo "doloceni" interes in profit od tega...
Najvecji
11. 01. 2016 21.31
-1
Ej res mi dol visi kaj vi počnete, kot ostalim Ljubljančanom. Edini, ki se z nami ves čas obremenjujete ste vi. Mi smo krivi za vse vaše težave. Mogoče znate vodt klub, ne znate pa mesta in potem krivite vse živo samo vaših svetih Mariborčanov ne. Ogromno takih, ki imajo toliko proti LJ potem študirajo tu in delajo. Me zanima kako bi so to upali v tujini :)
Barca17 1
11. 01. 2016 21.31
+5
točn to, sploh nimajo dolgoročnega načrta, vse na hitro naredit, pol na koncu pa brezveze pušnik naj*be zarad njihove nesposobnosti. tud zarad tega je MB svetlobna leta pred olimpijo
Barca17 1
11. 01. 2016 21.34
+2
ma kaj zdaj jočeš 'navečji' dejstvo je da ste nesposobni v športu (vodstvo) in pika. pa joči naprej ...
Najvecji
11. 01. 2016 21.40
-3
Kot ste vi v politiki... In kako veš da je trenutno vodstvo Olimpije nesposobno ? To se bo videlo ob koncu sezone ali pa naslednje leto. Se vidi da nimaš pojma..
Barca17 1
12. 01. 2016 08.29
+0
haha že politiko zran mešate, a ti je zmanjkalo agrumentov ? segeda je nesposobno, da pušniku takle zarijete nož v hrbet je pa sramotno, začeli ste gradit temelje, a že zdaj jih rušite. če nebi mandarič prišo z dnarjem, vas polovico ekipe sploh nebi niti povohalo. glede politike: tu pa tak vsi vemo da so vsi nesposobni, al so iz maribora al ljubljane
truckersaso
11. 01. 2016 21.03
+2
Zahović,ibraimi,jur...ić so pa zelo lepi stajerski priimki.....kok ste vi maloumni ,nevem v kasne sole ste hodil ampak to je pa ze visek!!!Sploh pa vi ki ste v avstriji komunalci mate zdaj proti ić??lahko bi z migranti za nemcijo potegnili prov nihce vas nebi pogresal!
pa.daj
11. 01. 2016 21.18
+0
Svoj prag spucaj prvo pol druge ...... take komentare pa ne brisete ?????
Najvecji
11. 01. 2016 20.55
+5
Haha zdaj vas še Popović trese kako je Maribor v resnici Koper B :D
Najvecji
11. 01. 2016 20.52
-2
Zanimivo kako ima članek o Olimpiji vedno vsaj 100 komentarjev več kot kakšen o Mariboru na isti dan. Pač še eno dejstvo da je Olimpija daleč najuglednejši klub v Sloveniji. Drugače si ne znam razlagat te depresije s Štajerskega konca...
Barca17 1
11. 01. 2016 21.01
+5
OMG :O sj ti nisi resen ... koliko lovorik ste od 2005 do danes osvojili ? NIČ. ugleda praktično sploh nimajo, js ne vem kk si lahk neki folk tk zatiska oči in sam sebi laže ...
Najvecji
11. 01. 2016 21.09
+1
Zakaj potem komentiraš pod člankom nekega ničvrednega kluba ? Zakaj potem mediji vsak dan pišejo o Olimpiji? S to letnico 2005 si vi sami zatiskate oči, Olimpija je Olimpija pa če bo še 5x propadla. Drugače pa karma dela svoje, tako da pazi, da ne bo enkrat takole Maribor propadel ;)
Barca17 1
11. 01. 2016 21.27
+1
zaka pa mebi smel ? napišem svoje mnenje (dejstva), ki vas zgleda boli. kdo pa tebi brani pisat poste pod NKMB članki ? nobeden. aja sj nimate kaj pisat, kr imate snet jezik od MBja. če ne pa pišete bedarije kot so olimpija 1911, šampion, oli. prvak, ... ja glede karme ... vas že več kot 10 let tepe karma, kr ste nonstop vsako leto govorli kk bote naslednje leto vse osvojili. pa Lp
alex77
11. 01. 2016 20.41
+1
Pa hvala bogu da smo stajerci tle..a zdej pa bi mi moral lepo bit tih al kaj...a za zenske ne vem jst sam osebno mam ljubljancanko...pa kaj....
tomjaz
11. 01. 2016 20.06
+4
berem komentarje po srbskih straneh in sem malo presenečen in pravijo, da je odličen trener. Bomo videli kako bo tukaj, bo pokazal čas.
gangsterist
11. 01. 2016 19.58
+13
župan srb, vsi vodilni v olimpiji yugoviči. res se približuje čas, ko bo zadnji slovenec pred smrtjo izjavil "nema nas više"
truckersaso
11. 01. 2016 21.05
-3
Vas ze zdavnej ni a a??Komunalci avstrijski ahaha....
Najvecji
11. 01. 2016 21.11
+4
In ta zadnji slovenec bo Zlatko ZahoviĆ ?
probeg
11. 01. 2016 19.44
-8
Hehe zanimivo, sami stajerci komentirate clanke o olimpiji.. Vem da boli, ljubljancani smo vam letos za vedno odvzeli se edino stvar , ki ste jo imeli radi, to je nogomet! (zenske itak ze 10 let v Lj. hodjo).. Tko da pripor
probeg
11. 01. 2016 19.45
-8
ocam kaksne tablete za glavobol.. In da ne boste rekli da nisem fer, smilite se mi in socustvujem z vami.. Lep dan se naprej in cim manj okvar na zivcih vam zelim..
probeg
11. 01. 2016 19.47
-10
Aja kot v tolazbo pa; ce ze niste prvi v slovenski ligi, se zmeraj ostajate najvecji pijancki v Sloveniji.. lp, kvakva
BOSON
11. 01. 2016 20.14
+10
Barca17 1
11. 01. 2016 20.49
+3
probeg bolj se ti men smiliš, ker ti je maribor nabil take komplekse ... zj pa po eni polsezoni neki brezveze nabijaš tuki gor kot tvoji zeleni "navijači" ala aki10 ipd... pol na koncu sezone se bote pa spet v jezik ugriznil in vs nikjer nebo ... tk da, še enkrat pravim, DA SEZONA JE ŠE DOOOOLGAAAA
*sweet*
11. 01. 2016 19.34
+14
Nikolić: Prvi cilj je, da vrnemu naslov prvaka v Ljubljano, v Olimpijo, ki je klub z dolgo tradicijo in ki ima v Sloveniji, kot mi je povedal predsednik, toliko navijačev kot vsi preostali slovenski klubi skupaj. Zelo pomembna bo podpora navijačev. Ne potrebujem je jaz, ampak fantje na igrišču, saj je znano, da če je na tribunah 6.000 ali 7.000 gledalcev, dajo igralci maksimum ali gredo celo preko svojih meja. To pozitivno ozračje v mestu in zaupanje v skupni cilj nam bo zelo pomagalo. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Ne vem a je človek na kaki substanci da kavasi totalne neumnosti ali pa se mu je vrjetno Mandarić zelo grdo zlagal.Olimpija pa največ navijačev.Pa ja da malo sutra.Očitno so kakšne substance problem da človek vidi dvojno in ima občutek da ima olipmija več Navijačev kot Maribor.Sicer pa bo kaj kmalu videl da se njegov predsednik moti.O tradiciji pa nebi rajši ker klub ki obstaja od leta 2005 ni tradicija.
alex77
11. 01. 2016 17.54
+1
Sej NK MB ne rabi okrepitev za vas loleke....MB rabi le Ostojica cimdlje v olimpiji...
probeg
11. 01. 2016 18.36
-6
vrtnar_1
11. 01. 2016 17.53
+8
Gnilo, gnilo. Osebni interesi stojicca nad tem, da so v klubu obdržali trenerja, ki je Olimpijo pripeljal do jesenskega naslova in v Stožice vrnil navijače. Spomladi bo žal stojicceva in nikolicceva Olimpija žal padla na lestvici in izgubila navijače... Vse bo kot v prejšnjih sezonah...
probeg
11. 01. 2016 18.37
-4
alex77
11. 01. 2016 17.52
+2
Pa olimpija je zgled drugim..Pusnik prvi si bil dost te mamo neki denarja si dobu zdej morejo se "nasi" neki dobit..sej je ravnokar dobu fant(nikolic) otroka...
Smeljo
11. 01. 2016 17.23
+5
Pa sej sami stajercki komentirate pa klikate na clanke olimpije, zato pa je tok novic o njej pa prosm mau poglejte svoj klub predn recete da je olimpija srbska...
VSEMOGO?NI1
11. 01. 2016 17.41
+4
mora bit toliko novic o olimpiji saj naj bo vsaj pri novicah prva(pri največ objavljenih novic). Maribor zbira lovorike za prvake olimpija pa zbira članke iz novic. pošteno :)
I_LOVE_FOOTBALL
11. 01. 2016 18.22
-3
Kaksne druge novice naj berejo navijaci maribora, ce pa nacionalni fan page olimpije 24ur objavi 80% novic o lolompiji...
Smeljo
11. 01. 2016 19.42
+4
Lej ne rabte pol sploh brt ce vm gre tok u nos haha smehi orehi
aki10
12. 01. 2016 11.38
+2
Zakaj sploh berete novice o Olimpiji? Sam pomoje je problem v tem ker vas 88% tuki sploh ne prebere članka, ampak čim vidite, da piše OLIMPIJA v naslovu kliknete in začnete pluvat... Sej razumemo, kompleksi pač.. :)
VSEMOGO?NI1
11. 01. 2016 17.11
+1
vrnit naslov v ljubljano hehe kdaj pa je bil heh
aki10
11. 01. 2016 18.20
-1
Takrat, ki se tik kot letnik 2008 še rodil nisi ;)
VSEMOGO?NI1
11. 01. 2016 19.11
-1