Prva liga Telekom Slovenije

Bo 'sveži' Pranjić največja koprska nevarnost za podprvake

Koper, 21. 09. 2016 10.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenske podprvake iz Maribora čaka nocoj, od 20. ure tudi s prenosom na Kanalu A in VOYO, zahtevno gostovanje na Bonifiki proti ekipi, ki na domačem igrišču v tej sezoni PLTS ni izgubila niti točke. Za prvoligaša z Obale naj bi tekmo začel tudi nekdanji hrvaški zvezdnik Danijel Pranjić.

Slovenski nogometni prvoligaš Koper se je pred dnevi okrepil še z enim igralcem, ki je v preteklosti navduševal v najmočnejših klubih.

Tekmo 10. kroga PLTS med Koprom in Mariborom bomo od 20. ure prenašali na Kanalu A in VOYO. Derbi kroga bo komentiral Tomaž Lukač, studijski gost pa bo Tonči Žlogar.
Na Obalo se namreč za dve leti seli nekdanji hrvaški reprezentant Danijel Pranjić, nekdanji član münchenskega Bayerna. Hrvat je nazadnje igral za grški Panathinaikos, s katerim se mu je iztekla pogodba, zato je v Koper prišel kot prosti igralec. Hrvat je bil član Bayerna tri leta, za bavarskega velikana je zbral 81 tekem. Med drugim je igral še za lizbonski Sporting in špansko Celto Vigo. V dresu hrvaške reprezentance je nastopil 58-krat. Pranjić, ki že nekaj dni marljivo trenira in se je dobro vklopil v novo (delovno) okolje, je tretji slavni nogometaš v vrstah Kopra. Na Obali je igral Španec Alberto Riera, še vedno pa igra Bosanec Senijad Ibričić. Po nekaterih informacijah naj bi 34-letni nogometaš tekmo proti aktualnim slovenskim podprvakom začel že v udarni postavi. "Sicer se ne ukvarjamo s pomamezniki, na Koper gledamo kot celoto, a se bomo pripravili tudi na Pranjića," je pred tekmo iz mariborskega tabora povedal Erik Janža.

Strokovni štab podprvakov čaka zahtevno delo na Bonifiki.
Strokovni štab podprvakov čaka zahtevno delo na Bonifiki. FOTO: Damjan Žibert
Ker je bila koprska zasedba med vikendom prosta tekmovalnih obveznosti, primorski derbi z Gorico bo odigran 28. septembra, bodo Ibričić in soigralci vrnitev v zmagovalne tirnice iskali na domači zelenici, na kateri v štirih krogih letošnjega prvenstva pa še niso oddali točke.
Ekipa trenerja Darka Milaniča, ki ob Aleksandru Rajčeviću pogreša Dina Hotića, bo tudi s povratnikom po poškodbi Milivojem Novakovićem skušala podaljšati niz petih zaporednih zmag, ki so ga pričeli z zmago proti Qabali, podaljšali z zmago v štajerskem derbiju, dvakratnim slavjem proti Radomljam in nazadnje še s skalpom Krškega.
Koper in Maribor imata v tekmah PLTS že dolgo skupno zgodovino. Tekmeca sta odigrala že 77 tekem, 37 na koprski Bonifiki. Pred novim obračunom so na domači zelenici uspešnejši kozlički, saj se lahko pohvalijo z zmago več. Koprčani so Mariborčanom na domači zelenici zadali 14 porazov, vijolice pa so Primorsko 13-krat zapuščale z zmago. Kozlički pa so v tej sezoni zelo negostoljuben domačin. Ob štirih zmagah so Koprčani nasprotniku dovolili vsega zadetek, ob Olimpiji pa ima prav Koper najtrdnejšo obrambo lige – mreža se je zatresla vsega šestkrat.

Luka Koper : Maribor
Luka Koper : Maribor FOTO:

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

CURVANORD Zanetti
21. 09. 2016 15.54
+1
Si bom dovolil popravit novinarja najvecja nevarnost za Maribor je trener Milanic
VSEMOGO?NI1
21. 09. 2016 16.27
mariomandzukic
21. 09. 2016 12.22
+3
pranjic bo v letosnji sezoni z naskokom najboljsi nogometas prvenstva,koper pa vidim kot enega izmed glavnih favoritov za zmago.pranja je bil najboljsi strelec nizozemskega prvenstva,igral za bayern,igral v finalu lige prvakov,skratka on je velikan svetovnega nogometa.za velikim robertom prosineckim,2. najboljsi nogometas ki je kdaj kol igral za ksn slov klub.od top 5 nogometasev slov lige v zgodovini,verjetn prva 4 mesta zavzemajo hrvati
el_salvador
21. 09. 2016 12.28
+3
totinori
21. 09. 2016 13.09
-2
Bojim se, da se bo izkazalo, da je nova "okrepitev" v bistvu PRA-NIČ, saj je daleč najslabši igralec, ki je kdaj zaigral za hrvate.
Peter Selan 1978
21. 09. 2016 13.55
+1
Dinamo rijeka2:5 Mario kje si bil par dni nazaj skril se ko podgana
azzoo
21. 09. 2016 14.07
+2