Prva liga Telekom Slovenije

FOTO in VIDEO: Maribor v dramatičnem zaključku prek Krškega na vrh lestvice, Kabha zadel v sodnikovem podaljšku

Krško, 17. 09. 2016 19.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Maribor se je izvlekel na gostovanju v Krškem, kjer so Štajerci povedli z zadetkom Dareta Vršiča, nato pa popustili in nepričakovan zadetek Klemna Šturma s precejšnje razdalje je obrnil obračun na glavo. V drugem polčasu sta bili blizu zmagi obe moštvi, Marwan Kabha pa je s še enim projektilom odločil zmagovalca (2:1).

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Krško - Maribor
    06:19
    Vrhunci tekme Krško - Maribor
  • Izjava Tomaža Petroviča po tekmi Krško - Maribor
    00:46
    Izjava Tomaža Petroviča po tekmi Krško - Maribor
  • Izjava Darka Milaniča po tekmi Krško - Maribor
    00:39
    Izjava Darka Milaniča po tekmi Krško - Maribor
Čestitam Mariboru za zmago. Mislim, da prvih 20 minut nismo bili na svojem nivoju, potem pa vsa čast fantom za ostalih 70, za vso borbo in tudi za igro, ker mislim, da smo prišli do veliko polpriložnosti. Na koncu žal gol v podaljšku, velikokrat smo ga dali, danes smo ga pa dobili. Čeprav je šlo tudi za prekršek in če bi bil to prekršek za Maribor, bi ga verjetno piskal, nam ga pa ni. Tudi to je ena realnost. Tomaž Petrovič, trener Krškega za Kanal A

Maribor je imel v Krškem priložnost, da se z zmago pred nedeljskim gostovanjem Olimpije v Kidričevem povzpne na vrh lestvice in tako s tremi točkami zaključi prvo četrtino prvenstva. Na gostovanju pri "prijateljskem" Krškem, kjer tudi letos igrajo številni posojeni nogometaši vijoličastih, Darko Milanič ni mogel računati na poškodovanega Milivoja Novakovića, izven zapisnika pa je ostal Aleš Mertelj. Vijoličasti so pred tekmo ostali tudi brez nekdanjega člana Krškega Dina Hotića, medtem ko prvi strelec domačih Martin Kramarič podobno kot Hotić, Robert Pušaver in ostali posojeni Štajerci v vrstah Posavcev po dogovoru med kluboma ni bil v postavi nuklearcev. Če je v gostujočih vrstah začel Luka Zahović, je bila tekma nekaj posebnega tudi za še enega sina nekdanjega člana zlate generacije. Roy Rudonja je prvič po maju 2014 zaigral v elitni slovenski ligi, prvič od prve minute, na težko in z močnim nalivom namočeno zelenico pa je domači strateg Tomaž Petrovič poslal precej nepreverjeno enajsterico, ki se je močno razlikovala od zadnje v Kopru, medtem ko menjav ni bilo dovolj niti za popolnitev rezervne klopi. Žiga Jurečič je pred spet lepo zapolnjenimi tribunami zapretil prvi in v peti minuti z ostrim strelom tik nad zelenico meril le kakšen meter mimo bližnje vratnice Jasmina Handanovića. Maribor pretirane terenske premoči ni imel, a povedel že iz prve resnejše priložnosti, ko je prvi podajalec PLTS Dare Vršič v kazenskem prostoru podajo Erika Janže v globino z natančnim strelom na drugo vratnico spremenil v zadetek.

Športni direktor najuspešnejšega slovenskega kluba Zlatko Zahović, ki je tokrat sedel na tribuni, je bil lahko zadovoljen z uvodom v dvoboj, ki so ga Štajerci na stadionu Matije Gubca v prejšnji sezoni nazadnje dobili s 3:1, ko je bil izključen tudi kapetan Marcos Tavares. Mariborska igra je ob iztekanju prve pol ure postajala vedno bolj povezana, a posesti vijoličasti niso uspeli spremeniti v kakšno zrelejšo priložnost. To so dočakali po protinapadu v 34. minuti, najprej je Janža z lepo diagonalno podajo našel Damjana Boharja, nato pa je Vršič močno meril z razdalje in žoga je po tleh švignila mimo daljše vratnice vratarja Marka Zalokarja. Praktično iz ničesar so Krčani nato izenačili, ko je Klemen Šturm v 36. minuti dobil žogo na levem boku in jo v visokem loku poslal prek nemočnega Handanovića, morda je šlo tudi za ponesrečeno podajo, a za zelene je izpadlo sanjsko. To so bile najboljše minute za Krčane, ki so prvič na obračunu neprekinjeno pritisnili na zadnjo gostujočo vrsto, a bi za to kmalu plačali. Sintayehu Sallalich in predvsem Sunny Omoregie sta zapravila lepo priložnost iz protinapada, pravočasno se je vrnila domača zadnja vrsta, po kotu, ki je sledil, pa je v 43. minuti mimo vrat meril Rodrigo Defendi. Drugi polčas so Mariborčani takoj pritisnili na plin, v igro je od prve minute prišel tudi Marwan Kabha in kot prvi je zapretil Sallalich, a po prodoru v kazenski prostor meril v blok. Petrovič je namesto Rudonje po vsega nekaj minutah nadaljevanja v igro poslal Roka Baskero.

Pokrpana enajsterica Krškega se je izvrstno upirala favoriziranemu Mariboru.
Pokrpana enajsterica Krškega se je izvrstno upirala favoriziranemu Mariboru. FOTO: Damjan Žibert
Trepetali ... Težka tekma, mi smo to pričakovali, Krško igra dobro. Tekmo smo začeli zelo dobro, zadeli in jo imeli popolnoma pod kontrolo, bili smo pravi po zelo težkem igrišču. Ko so minute tekle, je bilo vedno težje kombinirati, nato smo se malce zaigrali in izgubili nadzor. Krško se je vrnilo, vendar v odprtem drugem polčasu, kjer so imeli tudi oni svoje priložnosti, smo jih imeli tudi mi. Uspeli smo zmagati in smo zadovoljni. Darko Milanič, trener Maribora za Kanal A

Prav nekdanji član Olimpije je prišel v lepo priložnost, ko se mu je žoga v 55. minuti lepo namestila za strel z razdalje, ki pa je bil usmerjen preveč po sredini in Handanović ga je lahko pričakal z lepo parado pod svojo prečko. Sallalich je v 60. minuti silovito krenil v protinapad in nato našel Vršiča, ki je nato iskal soigralce v sredini, v zadnjem hipu je strel enega izmed Mariborčanov blokiral Filip Dangubić. Milanič je videl dovolj in minuto kasneje je namesto Omoregieja na zelenico že pritekel kapetan Tavares. Nerazpoloženi Zahović se je po globinski žogi v 62. minuti odzval zelo slabo, potem ko je prišel pred Zalokarja, a nato dolgo časa okleval in namesto podaje vtekajočemu Tavaresu zadel domačega čuvaja mreže v nogo. Domači so bili nevarni po prostem strelu v 70. minuti, ko je Handanović strel z glavo sicer zanesljivo ukrotil, šlo pa je tudi za nedovoljeni položaj. Veliko priložnost za zmagoviti zadetek je imel v 76. minuti Zalokar, ki se je po preigravanju Sallalica razširil kot je dolg in širok in preprečil gotov zadetek Izraelcu. V 80. minuti je kot izvajal sicer povsem izgubljeni rezervist Dejan Mezga in do neoviranega strela s 16 metrov je prišel Kabha, nekdo od mož v zelenem dresu pa je ravno toliko preusmeril žogo, da je zletela v golavt. Takoj za tem je imel priložnost po predložku iz kota še Zahovića, a s težkega položaja meril v kol za vrati. Handanović je moral resno posredovati po strelu z razdalje razpoloženega Dangubića v 84. minuti, ko je žogo nekdanji slovenski reprezentant le izbil predse, Marko Šuler pa je v zadnjem hipu zaprl Baskero, ki je čakal na odbitek.

Krčani v dramatični končnici niso zdržali, Kabha je takoj po začetku sodnikovega podaljška iz obupa meril z okoli 20 metrov in žoga je po "žabici" od razmočene zelenice odskočila za hrbet vratarja. Zahović bi lahko v naslednjem napadu že odločil obračun, a po preigravanju Zalokarja preslabo meril proti praznim vratom. Handanović se je moral še enkrat izkazati v sodnikovem podaljšku, ko bi ga skorajda presenetil še en preusmerjen predložek s strani, a se Ljubljančan tokrat ni dal. Maribor je s polnim kompletom točk vsaj za en večer zavzel vrh lestvice, kjer ga lahko jutri v Kidričevem proti Aluminiju (prenos na Kanalu A in VOYO) spet nadomesti prvakinja Olimpija.

Prva liga Telekom Slovenije, 9. krog (prenos na Kanalu A in VOYO ob 20.00):

Krško ‒ Maribor 1:2 (1:1)
Šturm 36.; Vršič 13., Kabha 90.

Postavi:

Krško: Zalokar; Krajcer, Dušak, Šturm, Drnovšek, Čeh (od 66. Pavič), Dangubić (od 85. Bučar), Sadiković, Jurečič, Rudonja (od 50. Baskera), Mensah. Na klopi: Račič; Špiler.

Maribor: Handanović; Šme, Šuler, Defendi, Janža, Vrhovec (od 46. Kabha), Bohar (od 74. Mezga), Sallalich, Vršič, Omoregie (od 61. Omoregie), Zahović. Na klopi: Obradović; Palčič, Viler, Pihler.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (120)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Masterofpupetz
18. 09. 2016 09.28
-4
Spet podkupljeni sodniki. G. Čeferin sedaj ko ste na položaju Vas prosim da Zahovicevi pivski bratci ne sodijo tekem od Maribora
*sweet*
17. 09. 2016 22.55
+6
Ah bodite tiho kaj vse je Olimpiji šenkano.Mi smo se morali fanj potiti za ta razultat.
*sweet*
17. 09. 2016 22.57
+5
Čeprav bi jih morali namazati ko na kruh pašteto a zdaj med ekipami ni več takšne razlike kot smo jih bili vajeni v preteklosti.
kraljsituacije
17. 09. 2016 22.50
-7
*sweet*
17. 09. 2016 22.57
+9
Vi lolimpija ste srečkoti ko vam kajtazovič šenka točke.
290ktober
18. 09. 2016 08.56
+3
Mateja2012
17. 09. 2016 22.24
+2
ko slovenske novice ste ratali senzacionalistcni
Chelsea1991
17. 09. 2016 22.22
+11
kaj je lukać bedast a ti prinsem robček ahahahaha seveda za gol maribora je kriv razmočen teren seveda za slabo igro maribora pa ni bil kriv teren a ne bebec ljubljanski
fifipifi
17. 09. 2016 22.24
-5
Chelsea1991
17. 09. 2016 22.25
+11
a tebi tud prinesem robćek in bosta lahko skupaj z lukačem jokcala ko se je čutil jok v njegovem govoru ko je dal maribor gol ko pa nasprotnik zabije mariboru pa očitno orgazem doživi smrad en ljubljanski obrezu ni niti do kolena
BayernGomez
17. 09. 2016 22.33
+3
včeraj se pa nisi nič javil ko je tvoj Chelesea izgubil proti Liverpoolu
drimtim
17. 09. 2016 22.53
+3
a ti je še ostalo od včeraj robčkov,da jih tako ponujaš
rossonero.acm
18. 09. 2016 09.12
+0
Lukač je Štajerc...Celjan...ti maš pa res bujno mašto...
lusma00
18. 09. 2016 10.58
-2
No no Chelsea.....bebec štajerski....se tole leto vijolična goveda zgubijo naslov pa se boste vsi skupaj lahko z Zahovičevo pivsko druščino nalivali pod Pohorjem. ..sej to edino dobro znate....pol pa še lahko zažgete Maribor kot zmeraj zazidate sedeže v stozicah!
Fugu
17. 09. 2016 22.17
-1
Zmaga pa gajser s komentarjem pred tekmo, da se bodo morali prilagoditi terenu.... Pa kdo to gleda v klubu? Trio zahovic-milanic-gajser je totalno povozilcas
Optimisty
17. 09. 2016 22.15
+3
nimas kaj v nogometu treba met tut malo srece...danes jo je pac imel maribor....!
Uporabnik113089
17. 09. 2016 22.14
+1
To naj bi bila 1. liga!? Na ravni 5. avstrijske lige....
BOZICEKSLO
17. 09. 2016 22.14
+1
Milanič je.pokop Maribora isto ko foto saj.sin ni naredil nič
lusma00
18. 09. 2016 11.01
Ja sej veš da je mogu oči uzet sinkota nazaj da se bo naučil brcati žogo....k bi meu slosersko delavnico in je potegnil sinčka h sebi da se bo kej naučil
BayernGomez
17. 09. 2016 22.13
+3
zanimivo da je Omoregie v 61. minuti zamenjao Omoregia a ne novinar?
BOZICEKSLO
17. 09. 2016 22.13
+13
Krsko si je zaslužil vsaj remi
Principat
17. 09. 2016 22.35
+5
kdo pozna sojenje je tta remi ni odgovarjal sodniku , to je cela zgodba m alenkosti , ki jih ne prepoznate odločajo in tu jih je bilo na pretek
BOZICEKSLO
17. 09. 2016 22.12
+5
Krsko boljse drugi polčas. Srečen.Gol Maribora. Menim, da jim nebo lahko.
Barca17 1
17. 09. 2016 22.14
+4
glih tolk srečen gol, kot ga je krško doseglo ...
Chelsea1991
17. 09. 2016 22.23
-2
saj glavno da lolimpija ni imela sreče proti gorici ahahah
VSEMOGO?NI1
17. 09. 2016 22.29
+5
Jaka 3.3.
17. 09. 2016 22.10
+0
prijateljsko Krško je prijateljsko gostom odstopilo tri točke...
Principat
17. 09. 2016 22.09
+2
ta sodnik si ne zasluži sodit niti malega nogometa ,, za današnje sojenje bi moral biti KAZNOVAN ,, in zato ne podpiram slo sojenja
šmajser1
17. 09. 2016 22.09
+9
Cestital bi najprej krskemu za borbenost! Milanic dejal si, da je tri tekme na gostovanjih potrebno zmagat, brez pardona. No izgubili smo dve tocki! Opravicila ni! Tako se zgublja prvenstvo.. Ah gol kabhe.. Spet si se reso Milanic! Skoda mi je krskega, ki si je zasluzlo remi! No, da ne bo dileme, vseeno sem vesel zmage mojega Maribora! MARIBOR SAMPION
VSEMOGO?NI1
17. 09. 2016 22.12
+10
po vsem videnem si je krsko zasluzilo zmago.
BOZICEKSLO
17. 09. 2016 22.13
+3
VSEMOGO?NI1
17. 09. 2016 22.18
+7
Sputnik
17. 09. 2016 22.08
-3
a res kdo gleda slo ligo?? tekmovanje kdo bolj prdne je bolj zanimivo kot ta tlačanska liga
kemuri
17. 09. 2016 22.11
+5
Mah ne reci, kaj te ti gledaš tv stručko ? Se voziš v Milano gledat italijansko ligo ? Tudi tebe more nekdo gledat pri tvojem svetovno vrhunskem delu, pa se more križat ko te gleda..naš nogomet je bistveno na višjem nivoju kot ti ki tam neke škatle s čokolinom prelagaš.
neopredelen
17. 09. 2016 22.07
+2
Zanimivo da ni pisko sodnik...SPEEET
Shyni
17. 09. 2016 22.07
-1
Res imajo toteki Mariborčani srečo...gol v zadnji minuti...neverjetno
Barca17 1
17. 09. 2016 22.34
+2
- (minus) zaradi nespoštovanja ... ne vem kak bi rad dobil(i) rešpekt, če ga pa sam(i) ne kažeš(te) do drugih ... jaz osebno ga do vas nimam ravno zaradi takih kot si ti, a vseeno ne žalim drugih in se takih komentarjev vzdržim, no mogoče je res kakšen, a le kot reply drugemu, ki res doseže nizek nivo ... pa si zdaj to razlagaj kak hočeš, a sem le dejstvo napisal, pa da ne bo pomote, tudi na nasprotni strani bi se lahko nekateri vzdržali tega ... pa lp
revolution17
17. 09. 2016 22.06
+2
Kabha vsaka čast!!!
El Kapitano
17. 09. 2016 22.05
-4
Roza smradi nezasluzeno, spet sodnik, ki ne piska
VSEMOGO?NI1
17. 09. 2016 22.19
+2
Debely
17. 09. 2016 22.31
+3
VSEMOGO?NI1
17. 09. 2016 22.36
+0
ste pa zabari res talentirani. vsaka vam cast
Barca17 1
17. 09. 2016 22.39
+1
se nebi čudil, da so ti njihovi "komplimenti" med njimi v ljubljani nekaj običajnega ...
VSEMOGO?NI1
17. 09. 2016 22.43
+1