Prva liga Telekom Slovenije

FOTO in VIDEO: Olimpija brez blišča ušla Mariboru pred derbijem, Krčane zlomil srečen zadetek Elekeja

Ljubljana, 01. 08. 2016 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min

Olimpija tudi po treh krogih Prve lige Telekom Slovenije ne pozna poraza. Ljubljančani tudi na tekmi z zanje vedno neugodnim Krškim niso blesteli, na koncu pa slavili precej izdatno zmago, ki jih je pred večnim derbijem z Mariborom odlepila na dve točki razlike (3:1). Danijel Miškič zadel na debiju, povratek Roka Kronavetra.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Olimpija - Krško
    12:09
    Vrhunci tekme Olimpija - Krško
  • Izjava Tomaža Petroviča po porazu z Olimpijo
    00:43
    Izjava Tomaža Petroviča po porazu z Olimpijo
  • Izjava Mihe Zajca po zmagi nad Krškim
    00:59
    Izjava Mihe Zajca po zmagi nad Krškim

Najboljši posameznik zadnje ligaške sezone Rok Kronaveter se je po daljši odsotnosti vrnil na klop Olimpije, ki je imela na domači tekmi s Krškim priložnost prvič pobegniti na vrhu lestvice. Najresnejša rivala za novo državno zvezdico, Domžale in Maribor, sta namreč na izvrstnem derbiju dveh evropskih predstavnikov v nedeljo remizirala in na neobičajen dan za nogomet v slovenski prestolnici je Rodolfo Vanoli za razliko od zadnje tekme z Radomljami od prve minute v ogenj poslal prvega strelca Etiena Velikonjo. Italijanski trener se je v boj z vedno glasnejšimi kritikami predstav svojega moštva podal tudi z debitantom Danijelom Miškićem, medtem pa je gostujoči trener Tomaž Petrovič s svojimi fanti lovil tretjo zaporedno zmago nad državnimi prvaki. Te so Krčani nazadnje premagali prav v Stožicah, a so v novo sezono vstopili z močno spremenjenim kadrom, ki pa se je že izkazal z zadnjim remijem proti Domžalam. Prav nekdanjemu članu rumenih Nejcu Vidmarju so soigralci s posebnimi majicami izrazili podporo pred prvim sodnikovim žvižgom, potem ko je prestal operacijo rame, ki ga bo z igrišč oddaljila do spomladanskega dela sezone. Olimpija je nato začela bolje in Marko Zalokar v gostujočih vratih je imel veliko sreče, da je po akciji, ki jo je začel novinec Miškić, po prodoru v kazenski prostor slabo streljal Miha Zajc. Po "šempetrski kombinaciji" z Velikonjo je Zajc v 12. minuti poskusil še z razdalje, a bil podobno (ne)uspešen.

Po desetih minutah šahovske partije pa so Krčani, spet, povedli v Ljubljani. To je bil nekakšen "deja vu" za Olimpijo, ki jo je v zadnji sezoni boleč poraz zadal Dino Hotić, tokrat pa je zadel še en posojeni nogometaš Maribora Martin Kramarič, ki je v mrežo Aleksandra Šelige pospravil odbitek po obrambi strela Filipa Dangubića z neposredne bližine. To je bil prvi zadetek, ki ga je Olimpija prejela v novi ligaški sezoni in ljubljanski navijači se še niso prenehali držati za glave, ko bi lahko Šeliga iz mreže pobiral že drugo žogo, a je nekako uspel rešiti še enega v letošnjem nizu nesporazumov v svoji ožji obrambi. A še preden bi se obrambna negotovost razlezla tudi po avditoriju, je nezadovoljstvo med privrženci zeleno-belih pogasil debitant Miškić. Ta je potegnil v protinapad in nato srečno dobil povratno žogo Velikonje, ki se mu je po odboju od enega izmed branilcev lepo namestila za neoviran strel z enajstih metrov, nekdanji član Celja pa ni grešil. Blessing Eleke si je v 32. minuti pripravil strel znotraj 16-metrskega prostora, a precej s strani je uspel Nigerijec po tleh meriti le v vratarja Zalokarja. Ta je moral v 38. minuti prisebno posredovati po prostem strelu Velikonje, ki ga je zanesljivo odbil daleč od svojih vrat, Krčani pa so nato speljali hiter (pol)protinapad in Kramarič je po podaji z desne ostal povsem sam pred vrati Šelige, a ga je na cedilu pustil vedno tako pomembni prvi dotik. Kramarič je bil neustavljiv za obrambo Olimpije, ki je po globinski žogi na 18-letnega mladega reprezentanta povsem izpadla, a je Dolenjec meril za las mimo daljše vratnice Šelige. Tik pred polčasom pa se je sreča še enkrat nasmehnila domačim: Eleke je v praktično zadnjem napadu prodiral, nato pa se je žoga po posredovanju Damjana Vukliševića v visokem loku od Afričanove noge odbila v mrežo nemočnega Zalokarja. 

Miškić je za zeleno-bele debitiral sanjsko - z zadetkom za 1:1.
Miškić je za zeleno-bele debitiral sanjsko - z zadetkom za 1:1. FOTO: Aljoša Kravanja

Vanoli in Petrovič za drugih 45 minut nista pripravila kadrovskih sprememb in Olimpija je tudi v drugi del tekme krenila bolje. Velikonja se je blizu roba 16-metrskega prostora lepo obrnil in natančno meril po tleh, žoga pa je poletela le nekaj centimetrov mimo vrat Krškega. Zalokar, ki se je nevarno poigraval že v prvem polčasu, je v 52. minuti ob izbijanju žoge z zelenice zadel Velikonjo, ki bi se kmalu dokopal okroglega usnja, a so gostje vseeno uspeli umiriti igro in izbiti. Štiri minute kasneje se je kot prvi od obeh trenerjev odzval Petrovič in kapetana Miho Drnovška zamenjal s še enim debitantom Nerminom Haljeto. V 57. minuti pa je Zajc z izjemno potezo, tako imenovanim "sombrerom", s peto mojstrsko preigral svojega čuvaja in namestil strel Miškiću, ki pa z roba kazenskega prostora ni zadel še drugič na svoji osebni premieri v zmajevem gnezdu. Razigrani Hrvat je poskušal tudi v 59. minuti, ko je njegov volej poletel kar nekaj metrov mimo cilja. Zalokar je imel precej dela s še enim poskusom z razdalje Olimpije, veliko manj pa s strelom Andraža Kirma, ki se mu je na levem boku odprlo veliko prostora, a mu je žoga malce ušla in slovenski reprezentant je nato precej nenevarno poskušal zadeti po tleh. Vanoli je po tem, ko je Petrovič v igro poslal tudi Dejana Vokića, odgovoril z aktiviranjem Marka Vukčevića, ki je zamenjal Denisa Klinarja. Po prostem strelu je v 72. minuti dobro posredoval Zalokar in Krčane po strelu Miškića, ki bi lahko na debiju zabil kar hat-trick, ohranil v igri. 

In že v naslednjem napadu je moral dobro posredovati tudi Šeliga, po prostem strelu je z glavo meril Vuklišević, Aris Zarifović pa je še pravočasno blokiral strel enemu od Krčanov, ki je imel na nogi novo izenačenje. Rezervist David Bučar je v 74. minuti, potem ko je bil na zelenici vsega nekaj sekund, zapravil novo zrelo priložnost za Krško in mimo vrat poslal lepo visoko podajo na drugo vratnico. V 75. minuti je bil v Stožicah po oceni navijaške skupine Green Dragons čas za skupinsko prižiganje bakel, ki pa niso poletele na zelenico. Tam bi lahko Zajc v 78. minuti verjetno že odločil tekmo, če bi po prodoru Vukčevića in lepem preigravanju bolj natančno meril z roba kazenskega prostora, Zalokar je namreč žogo zlahka ujel. Že prej ostre podaje Kirma v sredino po hitrem protinapadu v mrežo ni uspelo pospraviti nobenemu izmed soigralcev. Zalokar se je hitro spreminjal v enega najvidnejših posameznikov na tekmi, na mestu je bil tudi v 80. minuti po še enem nevarnem poskusu Ljubljančanov, tokrat po kotu, ko je na robu vratarjevega prostora skakal Velikonja. Domači gledalci so z glasnim skandiranjem pozdravili menjavo v 83. minuti, saj je Vanoli strelca Elekeja zamenjal s spet zdravim najboljšim posameznikom in strelcem zadnje sezone Kronavetrom. Prav nič nedolžen ni bil niti strel Dangubića v 89. minuti, ki pa ga je Šeliga blizu golavta brez večjih težav uspel izbiti skupaj z Zarifovićem. Večje priložnosti si Krčani niso več pripravili in v zadnji minuti sodnikovega podaljška so ob podaji iz kota pozabili na Kelharja, nekdanji član Krškega pa je s strelom od tal ukanil Zalokarja in zadetka, morda tudi iz spoštovanja do nekdanjih delodajalcev, ni slavil. Tribune so si lahko oddahnile, Olimpija je ostala stoodstotna in si priigrala izvrstno izhodišče pred večnim derbijem z Mariborom, ki Ljubljančane s prenosom na Kanalu A in VOYO čaka že čez točno en teden (8. avgusta).

Prva liga Telekom Slovenije, 3. krog:

Olimpija Ljubljana ‒ Krško 3:1 (2:1)
Miškić 29., Eleke 45. Kelhar 90.; Kramarič 23.

Postavi:

Olimpija: Šeliga; Bajrić, Zarifović, Kelhar, Klinar (od 69. Vukčević), Matić, Miškić, Zajc, Kirm, Eleke (od 83. Kronaveter), Velikonja. Na klopi: Brljak; Wobay, Novak, Krefl, Delamea Mlinar.

Krško: Zalokar; Vuklišević, Šturm, Drnovšek (od 56. Haljeta), Dušak, Baskera (od 71. Bučar), Jurečič, Urbanč (od 64. Vokić), Kramarič, Čeh, Dangubić. Na klopi: Račič; Haljeta, Špiler, Kožar, Pavič.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (181)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ivy Zar 1
02. 08. 2016 11.46
+3
z slabo igro lahko zmaga samo dobra ekipa...ko se bodo vsi poškodovani priključili, bo to zelo dobra ekipa...samo še malo potrpljenja pa bo...
soba666
02. 08. 2016 14.54
-1
kdaj pa bo superpokal, a letos niso planirali, ker so mislili, da boste šli v višave?
CURVANORD Zanetti
02. 08. 2016 20.30
Super pokala ne bo razlog nic niso podali izjav na to temo
Barbarezo
02. 08. 2016 10.16
Olimpija bo prava ko pride nazaj Mitrović,Krona in Vidmar...prej ne!
Shyni
02. 08. 2016 10.53
aki10
02. 08. 2016 09.47
+4
Štejejo se točke in ne umetniški vtis! Bravo Olimpija!
roten
02. 08. 2016 13.28
-2
umetniški vtis je srce kluba tuki je pa ko instalacija z Roga ki jo samo Vanoli razume pa mogoče kak zakajenec
User513426
02. 08. 2016 16.08
+3
100% spadaš med zakajence, pa vseeno nič ne razumeš
Mungos2
02. 08. 2016 09.45
-3
Čestitke Bežigradu05 za velikoooo zmago ! Čestitke, res ste dobri! Trije goli, vsi evrogoli, tri točke in.... prvo mesto ! Najboljši, ta teden !
PredsednikPepe
02. 08. 2016 09.08
+4
Slaba obramba je šibka točka Olimpije. Ampak dali so tri gole, kar Mariborčanom nikakor ne uspe.
HouseBeatz
02. 08. 2016 08.59
+2
Sicer tako, res je, da se je sezona šele začela, vendar me zelo skrbi(razen ostalega) zadnja linija... V zadnji liniji, skoraj v vsakem protinapadu, ali pa malo bolj konkretnemu napadu nasprotnika, izgledamo kot kategorija u8... sploh zarifovič, katastrofa... tud Eleke me že od lanske sezone ne navdušuje...
Barbarezo
02. 08. 2016 10.12
+2
a je eleke sploh kdaj navduseval v dresu Olimpije?
buenos1
02. 08. 2016 08.36
+7
zadnja linija je...v bistvu zgleda, kot da je sploh ni. Ne vem čemu okrepitve, če jih sploh ni niti na rezervni klopi. Bajro in Aris delujeta kot dva pionirčka, ki sta letos šele začela brcat žogo, Kirm pa...no, sam hiter pa je.V kakem drugem športu bi verjetno briljiral.Edino, čemur ni za oporekati na včerajšnji tekmi, je borbenost , s katero smo bili tudi nagrajeni z dvema goloma, sploh tisti od Elekeja. Je rekel enkrat nek italijanski trener, umetnost velikih ekip je zmagovanje takrat, ko igrajo slabo. Ok, imamo 9 točk, smo na 1.mestu, samo s tako igro bo šlo še teh nekaj sto gledalcev, razen mene seveda, ki imam spet letno karto in čakam na čudeže...skratka, bomo vidli naslednji ponedeljek, kako funkcioniramo, ko gremo v goste k malo bolj resni ekipi...
soba666
02. 08. 2016 14.24
-4
če gremo dalje, vam pustimo derbi, hahaha
User513426
02. 08. 2016 16.10
+3
dalje boste šli težko derbija pa tud če greste ne boste pustili temveč konkretno izgubili
roten
02. 08. 2016 08.26
+3
komentarji na nivoju slo nogometa se pravi pol kur...ca od vsega
buzerantos
02. 08. 2016 08.19
-5
Roko na srce, Olimpija je igrala zelo slabo in imela proti "velikanu" Krskemu samo veliko srece. Eleke pa ne vem ali je zaostal ali kaj, veseli se kot da je skarjice plunil iz 30 m. Drugace pa, res so tudi ostali naporni, ampak vi zabarji z to vaso nadustostjo in podcenjevanjem vseh ostalih ste pa se toliko bolj naporni. Ste navadne p...e, ki imajo prazno vitrino z lovorikami. ko bo polna tako kot od MB pa se oglasajte. Imate polno rit vsega medtem ko cela SLovenija dela z vas, potem se pa se norca delate, od zaostale stajerske in ostalih regij, ljudi, zaposlitve, alkohola itd. Ce bi sebe pogledali bi ugotovili da ste dalec najbolj prozorni v Slo in se nehajte po prsih tolct. Pa saj ni normalno, da zelim prebrati komentarje o tekmi ker je nisem uspel pogledati in se zacne.... v MB -2, zima, prevec alkohola, brezposelni itd... mislim, a ste normalni ? Tak bi vas spokal vse da vam nic ne bi bilo jasno. Mene zanima mnenje normalnih kako je igrala Olimpija, kako je tekma potekala, kdo je bil res boljsi itd, pa sem stajerc, ampak spremljam pa vse klube, tudi v Evropi. Navijal sem za vse, tudi za OLI proti Trencinu... pol me pa kot "stajerca" uvrscate v saj veste katero skupino. Sej mi je sicer vseeno, ampak se pa sprasujem v kaksni druzbi mi to zivimo....zgleda bedakov. In temu primerno je tudi stanje v nasi drzavi na vseh podrocjih. Lepo prosim, pustimo mame, babice, zaposlitve in komentirajmo sport. A bo slo ?
Optimisty
02. 08. 2016 08.22
+7
+++++ igra katastrofa prav tako postavitev samih igralcev....super imamo 9tock ampak ni too tooooo!!!pogresam lepso igro predvsem v sredini.obrambo bo pa treba spremenit upam da mitrovic pride cimprej nazaj...
buzerantos
02. 08. 2016 08.29
+5
Res ja, Mitrovic manjka. Kaj pa Zarifovic ? zdi se mi bogi, obramba sepa, Kirm ni dodana vrednost... Imate kvaliteto edino obrambo bi pa morali porihtat, to vas je stalo LP ali LE. Zdi se mi pa tudi, zdaj sem pogledal posnetke, da Vanoli res takticno seka mimo, sam bi tudi drugace postavil igralce, saj mislim, da predvsem zaradi tega ne funkcionirate tako dobro kot bi lahko. Sem pa vesel, da se dvigujete, tudi mi v MB smo bogi, ampak bo ze, mali klubi vedno boljsi, Domzale pa so zame trenutno tak top v SLO. Super za naso ligo
Optimisty
02. 08. 2016 08.37
+3
zafirovic igra od tekme do tekme kot veter zapiha....sam bi ga dal ven in kelharja postavil na njegovo mesto..na kelharjevo pa dau crnomarkovica..v sredini manka alves in kapun njihove podaje in obracanje strani igre..eleke preprosto v olimpiji ni to kar je bil v gorici to je dejstvo..nevem zakaj mimun ne igra,ne razumem....imamo igralce igre pa ne..vanili impa zgreseno taktiko tu ni kaj..upam da se na derbiju kaj spremeni..glede kirma pa tko.ni slab ampak nima jajc da uleti v kazenski prostor.okleva med podajo in udarcem na gol nato pa katastrofalno poda zogo... upam na dober derbi in naj zmaga boljsi.ampak na koncu stejejo goli in pike ne glede na igro to je pac nogomet.. domzale zaenkrat prikazuje najlepsi nogomet in vsaka komkurenca v nasi ligi je dobrodosla in domzale s tako igro so resni kandidat za prvaka ce bojo seveda tako nadaljevali.vprasanje ce imajo toliko moci da speljejo celo prvesntvo s tako igro...gorica je lani tako startala pa glej kako so koncali....lp
buenos1
02. 08. 2016 08.38
+11
success, za trenutek si predstavljaj, da si navijač olimpije, začni brat komentarje violic, predvsem ti priporočam garfielda in chelsea 1991 in njima podobnim, pa boš hitro ugotovil, da smo v vsem popolnoma na istem
macek_garfield
02. 08. 2016 08.48
+0
lep pozdrav tudi tebi v zokistan buenos pa to
buzerantos
02. 08. 2016 09.00
+6
buenos1 - ti dam prav, mislil sem na splosno, velja tako za nas, vas in vse ostale, res je da tudi pri nas niso vsi cvetke... Razumem malo tistega naboja, ki nas se bolj pritegne k navijanju, ampak res nivo komentiranja pada in pada...
Optimisty
02. 08. 2016 09.03
+4
seronja80
02. 08. 2016 09.05
+5
uredništvo 24ur bi moralo dati opcijo, da lahko avtor komentarja briše poste, ki so nastali pod njegovim in da ustrezno blokira določene nedorasle osebe, ki tukaj non stop smetijo z svojimi otroškimi izpadi.. to predvsem leti na osebe, ki jih je že omenil @buenos1
macek_garfield
02. 08. 2016 09.10
-1
PredsednikPepe
02. 08. 2016 09.11
+2
Žabarji gor ali dol, pa enako Mariborčani. Maribor ni sposoben zabijati golov, Olimpija ima pa slabo obrambo. To je kruta realnost našega nogometa. Še dobro, da imamo tudi Domžale.
CURVANORD Zanetti
02. 08. 2016 20.35
+1
No ne tako sinfat,se vedno Maribor kot olimpija z lahkoto premagata zdajsno katancevo ceto
macek_garfield
02. 08. 2016 08.06
+0
evo sedaj ko so habarji trenutno na prvem mestu bo spet ta portal dnevno porocal o teh habarjih, se cudno da ne porocajo kdaj grejo igralci lulat in kakat pa to
vatikan
01. 08. 2016 21.59
+8
Naj odmeva do neba Olimpija 1912! Prvaki!
CURVANORD Zanetti
02. 08. 2016 20.35
RTVjeZAKON
01. 08. 2016 21.50
+0
Kak so naredili z nakupom Kirma?
Eastman
01. 08. 2016 21.55
+23
CURVANORD Zanetti
02. 08. 2016 20.36
Bezigrad2005
01. 08. 2016 21.41
-7
Tole je res sramota za slovenski nogomet....to naj bi bili drzavni prvaki....mislim da so Domzale in Maribor za razred ali dva pred Olimpijo...
RTVjeZAKON
01. 08. 2016 21.46
+11
Hahaha si me nasmejal. Ne rečem za Domžale
Bezigrad2005
01. 08. 2016 21.53
-5
Ti se kr smej....samo bodi realen...pa da ne bos mislu, da sm stajerc....
Eastman
01. 08. 2016 21.56
+19
Tudi Maribor in Domžale bi težko igrala proti Krškemu...
expert100
02. 08. 2016 08.34
+2
Domžale so že igrale in izvlekle komi remi, vse bo jasno čez teden dni, ko je večni derbi, kdo je kdo.
soba666
01. 08. 2016 21.36
-13
Zmajčeki, brez veze, da ste prvaki, če ne znate to vnovčit, danes se lahko duvate, ker to ne šteje kaj dosti, samo točke; eni pa se morajo zelo trudit, da napolnijo blagajno, vam pa vse cankne, tako kot stadion, ni žegna, žal.
RTVjeZAKON
01. 08. 2016 21.25
+10
Se opravičujem za komentarje...rad nejedam Mariborskim pubecem. V glavnem čestitam MB za točko...upam, da OLIMPIJA vzame tri
VSEMOGO?NI1
01. 08. 2016 21.26
-16
VSEMOGO?NI1
01. 08. 2016 21.29
-6
mi pa uzivamo ob tvojih komentarjih. da se lahko malo nasmejimo.
RTVjeZAKON
01. 08. 2016 21.30
-2
A boš lahko zaspal? Lahko si pomagaš s šmarnico
VSEMOGO?NI1
01. 08. 2016 21.33
-7
ne hvala za predlog. ne pijem. ce ti tako delas ti zelim nazdravje
RTVjeZAKON
01. 08. 2016 21.33
+7
Luka Radeka
01. 08. 2016 21.19
+5
Zarifović najbolj zanic
Luka Radeka
01. 08. 2016 21.18
-7
Sramota Olimpije in Vanolija
RTVjeZAKON
01. 08. 2016 21.17
-7
Letos bodo Domžale prvak...predmestje Ljubljane
bigdick19
01. 08. 2016 21.16
+1
To ni n...od nogometa, obema 3 pike vzet
murkecc
01. 08. 2016 21.13
+21
Ka pa Eleke dela, noro, tole bo gol sezone. Pravi majstor, ni kej.
VSEMOGO?NI1
01. 08. 2016 21.15
+2
Sebastjan Darija Muršec
01. 08. 2016 21.17
+3
Kaki majstor , pocarski gol čista sreča da se je žoga odbila v gol.