Prva liga Telekom Slovenije

FOTO in VIDEO: Prvenec Kirma pokončal hrabre Radomljane, Olimpija tudi tokrat brez prejetega zadetka ubranila vrh

Ljubljana, 24. 09. 2016 19.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Niz nepremagljivosti Olimpije se pod trenerjem Luko Elsnerjem nadaljuje, tudi proti zadnjeuvrščenim Radomljam pa državni prvaki niso prejeli zadetka (2:0). Zeleno-beli sicer niso blesteli, so pa lahko gledalci v Stožicah pozdravili prvenec Andraža Kirma, potem ko je za vodstvo zadel vroči Miha Zajc.

Več videovsebin
  • Izjava Luke Elsnerja po tekmi Olimpija - Radomlje
    01:19
    Izjava Luke Elsnerja po tekmi Olimpija - Radomlje
  • Izjava Janija Žilnika po tekmi Olimpija - Radomlje
    01:23
    Izjava Janija Žilnika po tekmi Olimpija - Radomlje
  • Vrhunci tekme Olimpija - Radomlje
    08:20
    Vrhunci tekme Olimpija - Radomlje
Bili so elementi, ki danes niso bili na vrhunski ravni, ampak to se ob zmagi spregleda. To je za nas tretja tekma v nizu, ki je zelo zahtevna. Nekako smo naredili svoje delo, opravili, kar je bilo potrebno, morda nismo imeli tiste iskrice, da bi se Stožice malce dvignile na noge. To iskrico moramo za naslednjič tukaj doma iskati. Brez prejetega zadetka? To je super, mi bomo naprej trdo delali, da bomo to statistiko obdržali, kajti imamo dovolj kvalitete, da vsakič damo ta zadetek, ki nam da zmago. Ta organizirana in čvrsta obramba nam je zelo pomemben element, to pa bomo poskušali, seveda, čim dlje obdržati. Luka Elsner, trener Olimpije za Kanal A

Prigarana zmaga v Celju je med tednom podaljšala brezhibni niz Luke Elsnerja na klopi Olimpije, zeleno-bele pa je vsaj na papirju čakalo veliko lažje delo proti zadnjeuvrščenim Radomljam v domačih Stožicah. Toda ob ljubljanski obvoznici je zmajem v tej sezoni že nekajkrat nepričakovano zdrsnilo, Elsner pa je prvo postavo v primerjavi s celjskim gostovanjem osvežil z Aljažem Kreflom, Darijanom Matićem, Rokom Kronavetrom, Blessingom Elekejem in Leonom Benkom. Radomljani so po polomu na občinskem derbiju z Domžalami v tekmo krenili brez kapetana Igorja Barukčića, v prvi postavi ni bilo niti Tina Karamatića, Robija Jakovljevića, Dušana Stoiljkovića, Domna Jugovarja in Tadeja Remsa. Olimpija je začela podjetno in Eleke si je v sedmi minuti pripravil strel po prodoru v kazenski prostor, toda meril v zunanji del mreže. Radomljani so odgovorili s prodorom Liridona Osmanaja, predložek v sredino s prostega strela pa je bil po prekršku nad radomeljskim napadalcem za las previsok za Josipa Balića. Gostujoči vratar, stari znanec tabora Olimpije Aljaž Ivačič, ni imel resnega dela kljub nekaj optimističnim poskusom, denimo Benka, ki je kot že nekajkrat po prihodu v Slovenijo neuspešno poskušal zadeti s "škarjicami". Že prej, v 17. minuti, je Miha Zajc preblago meril v Ivačiča z roba kazenskega prostora. Te napake ni ponovil ob izteku prvih 30 minut tekme, ko je po natančnem predložku Andraža Kirma s strani do strela z glavo prišel Benko, Ivačič je poskus izkušenega hrvaškega strelca lepo ubranil, toda do žoge je prišel Zajc in jo zlahka pospravil v mrežo za že svoj tretji zadetek na zadnjih treh tekmah. 

Olimpija je nadaljevala z napadi in Eleke je v 42. minuti tudi sam poskusil s "škarjicami", a ni bil uspešen. Polčas so domači zaokrožili s še eno lepo priložnostjo: po podaji Zajca s prostega strela je bil za las nenatančen Eleke. Nigerijec je v 49. minuti lepo prodiral in v sredini iskal soigralce, Radomljani so se ubranili, nato pa je v nadaljevanju akcije Miha Vidmar nespretno podrl Kirma, a glavni sodnik Bojan Mertik ni zapiskal kljub ljubljanskim protestom. V lepo priložnost je takoj za tem na drugi strani prišel še Osmanaj, a po prodoru v 16-metrski prostor predolgo okleval s strelom, ustavil ga je Antonio Delamea Mlinar. Klinar je imel v 53. minuti veliko sreče, da mu Mertik ni pokazal drugega rumenega kartona po drsečem štartu, s katerim je ustavil prodor Marka Kovjenića. Z gostujoče klopi se je za zadnjih 35 minut dvignil produkt Olimpijine šole Marko Nunić, trener Janez Žilnik je zamenjal Vidmarja. Zeleno-beli so bili daleč od kakšne blesteče predstave v drugem polčasu in mlinarji so imeli na trenutke precej lepe situacije za kakšen protinapad. A Olimpiji je v 64. minuti le uspela najlepša akcija na tekmi ‒ začelo se je s preigravanjem Elekeja in podaji v prostor Zajca, po kateri je Ivačič najprej ustavil Benka in nato še Kronavetra, podobno kot pri prvem zadetku pa se je žoga srečno odbila do moža v zelenem dresu za enostaven zadetek. Srečnež je bil tokrat Kirm, ki je po skoraj tisoč minutah po povratku v slovenski ligaški nogomet prvič zatresel mrežo. Zajca je Elsner nemudoma potegnil iz igre, zamenjal ga je z Danijelom Miškićem, priložnost pa je v 70. minuti namesto Benka dobil tudi Etien Velikonja.

Prvega zadetka Olimpiji po tem, ko jo je prevzel Elsner, ni uspelo zabiti niti njegovim nekdanjim lokalnim tekmecem.
Prvega zadetka Olimpiji po tem, ko jo je prevzel Elsner, ni uspelo zabiti niti njegovim nekdanjim lokalnim tekmecem. FOTO: Miro Majcen
Mislim, da smo tudi že v prejšnjem krogu, čeprav je bilo 0:5, poskušali igrati in presenetiti relativno boljšega nasprotnika v tem trenutku. Tudi danes mislim, da smo drago prodali svojo kožo. Moram pohvaliti svoje fante, mi smo dvakrat ali trikrat slabo reagirali v kazenskem prostoru, drugače pa smo bili v polju pravi. Prehodi so bili dobri, vendar smo bili v zaključku morda malce premalo konkretni, iskali smo idalno rešitev, potrebno bi bilo morda zaključiti prej in morda bi se nocoj drugače končalo. Fantje so danes dobro odgovorili, kar nekajkrat smo ustvarili težave njihovi zadnji vrsti in mislim, da če bomo nadaljevali po tej poti, da bomo kmalu dosegli tudi prvo zmago. Janez Žilnik, trener Radomelj za Kanal A

Poskus Kronavetra z roba kazenskega prostora ni preveč prestrašil Ivačiča in Olimpija je ob "bakljadi" na severni tribuni zgolj še nadzirala tekmo ter jo poskusila brez prejetega zadetka tako kot na prejšnjih obračunih pod vodstvom trenerja Elsnerja pripeljati do konca. Miškić se je kmalu znašel v zreli priložnosti, sam je hrvaški vezist prodrl v kazenski prostor in nato neuspešno iskal soigralce pred vrati. Vodišek, ki še ni dobil gola po preboju v prvo postavo, je moral biti na mestu v 82. minuti po prostem strelu rezervista Dušana Stoiljkovića s strani, nekaj počitka pa je pred nadaljevanjem sezone dobil tudi domači kapetan Matić, ki ga je Elsner zamenjal z Ricardom Alvesem. Miškić po še enem prodoru ni izkoristil prihoda v ugoden položaj pred Ivačičem, ki je njegovo podajo oziroma strel zlahka ujel. Pred iztekom rednega dela tekme velja omeniti še strel Kirma z levico, ki pa je poletel daleč mimo želenega cilja, zgornjega kota ob daljši vratnici vrat Radomelj. Veliko bolje bi se lahko v 87. minuti po lepi podaji Kronavetra s strani pred vrati odzval Miškić, ki pa je z glavo udaril nenevarno in v visokem loku. Vodišek je moral v sodnikovem dodatku kar dvakrat izvrstno posredovati, da je ohranil svoj izvrsten niz nedotaknjenih mrež na tekmah Prve lige. Najprej je po izvrstnem preigravanju Nunića ustavil nekdanjega soigralca z refleksnim posredovanjem pri tleh, Kovjenić pa ga ni uspel presenetiti s precejšnje razdalje. Balić je bil nato še najvišji po kotu in tudi on le za las zgrešil. Olimpija je tako tudi z nekaj sreče ohranila svoj brezhibni niz in še za en krog potrdila prvo mesto na lestvici.

Prva liga Telekom Slovenije, 11. krog:

Olimpija Ljubljana ‒ Radomlje 2:0 (1:0)
Zajc 30., Kirm 64.

Postavi:

Olimpija: Vodišek; Klinar, Delamea Mlinar, Kelhar, Krefl; Matić (od 83. Alves), Zajc (od 66. Miškić), Kronaveter; Kirm, Benko (od 70. Velikonja), Eleke. Na klopi: Šeliga; Zarifović, Bajrić, Wobay.

Radomlje: Ivačič; Zukić, Kosec, Andjelković, Jazbec (od 65. Stoiljković), Balić, Šipek, Kovjenić, Cerar (od 72. Jugovar), Vidmar (od 54. Nunić), Osmanaj. Na klopi: Kruljac; Primc, Marinšek, Jakovljević.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (78)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Masterofpupetz
25. 09. 2016 08.49
Kirm napreduje iz tekme v tekmo
Mungos2
25. 09. 2016 10.36
degenos
25. 09. 2016 08.11
+1
olimpija je ostala prva ......pa spet so blii oškodovani za penal ???
Shyni
25. 09. 2016 08.09
Tole je pa res nič no...pričakoval sem dobro igro in petardo golov dobil pa dva pacasta gola...ima pa olimpija vsaj najboljšega strelca kar je tudi ok, čeprav sem največ golov pričakoval od nekaterih drugih nogometašev pa vseeno...je pa danes zelo solidno igro pokazal kirm
VSEMOGO?NI1
24. 09. 2016 22.31
+4
Lahko me napadete z komentarji oz minusi ampak olimpija se zelo matra in zelo tezko dosega zadetke. Glede na kvalitetne napadalce me zelo cudi da je tako. Je pa spet resda imate zelo dobro obrambo kar me ne cudi glede da je bil trener elsner tudi v svoji igralski karieri branilec in zgleda da mu je obramba v krvi.
expert100
24. 09. 2016 22.47
+5
no roko na srce tudi Maribor proti 11 igralcem Kalcerja ni naredil nič, po sodniškem darilu, ko je bil izključen Nunič se jim je pokazal tisti zgoraj.
DeBill
24. 09. 2016 22.56
1:0 je odličen rezultat, 2:0 še boljši, na koncu sezone se gleda zgolj seštevek točk, matranje žoge ali pa česa drugega gre v pozabo.
VSEMOGO?NI1
24. 09. 2016 22.57
+1
Mislim da vsi vemo da je tako zarad milanica ker mi se treberja nismo menjali. Olimpijapa ja. In zanimivo je da ko je vanoli igral obrambno ni bil noben navijac olimpije zadovoljen sedaj oa so vsi zadovoljni in hvalijo kake dobre igre,polni stadioni v resnici pa je isto.mogoce za oddtenek igre boljse in tudi obramba ostalo pa isto. Poglejte sedaj domzale ko je elsner odiso kolko zadetkov dosegajo. Navijaci domzal so lahko samo zadovoljni. Rozmana sem tudi jaz hotel v mariboru. Drugace pa cestitke za zmago....
pomlad14
24. 09. 2016 22.29
-2
Polomija je tale Olimpija.
DeBill
24. 09. 2016 22.57
+1
Polomija! Olimpija? Hm. Da ni polomija cela SNL!
SAKITUMI
24. 09. 2016 22.24
+4
zanimivo....odkar je šu elsner iz domžal, so domžalčani dosegl 15golov...prej so se pa matral, tko k zdj olimpija....
Mungos2
24. 09. 2016 22.59
-1
Hvala Bogu, da je Lukec šel. Za Domžale ni naredil NIČ ! Sedaj imamo vsaj igro, gole in projetno vzdušje v slačilnici . DAJMO DOMŽALE !!!!!
degenos
25. 09. 2016 08.09
+1
tut Domžalam se bo ustavl ...krškopa Radomlje
Mungos2
25. 09. 2016 10.37
-1
Seveda se bo, ampak vsaj igra je dopadljiva.
CURVANORD Zanetti
24. 09. 2016 22.23
+1
Kirm?Tudi cudezi se dogajajo,ce jutri zadane se Novakovic....
BayernGomez
24. 09. 2016 22.27
snorki123
24. 09. 2016 22.37
Kirm je prišel v formo v zadnjih tekem in res dobro igra ima natančne podaje novakovič pa zelo niha v formi enkrat ima odlično tekmo drugič pa zgreši cel gol
BayernGomez
24. 09. 2016 22.50
+1
potem ima v reprezentanci mesto zagotovljeno
BayernGomez
24. 09. 2016 22.19
+3
Kirmu pa kapo dol ker je zadel prazen gol skupaj z Novakovićem imata zagotovljeno mesto v reprezentanci.
CURVANORD Zanetti
24. 09. 2016 22.26
BayernGomez
24. 09. 2016 22.27
Šuler je "na žalost" končal reprezentančno kariero.
CURVANORD Zanetti
24. 09. 2016 22.47
Eh to ko srecko poklice bodo prvi na Brdu pri Kranju Siler Kirm in Novakovic
BayernGomez
24. 09. 2016 22.49
če se ne motim je Šuler pod Katancem odigral le en polčas tako da je malo možnosti za vpoklic
BayernGomez
24. 09. 2016 22.51
CURVANORD Zanetti
25. 09. 2016 09.07
Ta dva nas bosta popeljala na svetovno in pol avto cesta do finala,kar bo manj je katastrofa
Principat
24. 09. 2016 22.16
+4
v oči : sedaj pa že postajate nadležni s to olimpijo in naslovi do nasprotnikov vsebujejo indice poniževalnosti
MaršNapolje
24. 09. 2016 22.03
-5
Vsi za šampione zelene!!
askralj
24. 09. 2016 21.52
-5
Se vidi nepristransko poročanje da o tem koliko sodniki pomagajo vodilni Olimpiji in potem ko pride Evropa pogrnejo ker mislijo da bo sojenje kot vedno...
tincoop
24. 09. 2016 21.48
+2
Komentator bi se lahko imel vsaj malo pod kontrolo pri zadetkih lolimpije ali misli da dela na tv ljubljana!?
LeichyL
24. 09. 2016 22.14
-2
Vsak komentator se dere ob golu, pa ne samo ob olimpijinih...
Uporabnik113089
24. 09. 2016 21.38
+6
Po koncu nogometne kariere se bo Matić z lahkoto zaposlil pri Arvaju. Takega mesarja že dolgo ni bilo na slovenskih zelenicah...
buenos1
24. 09. 2016 21.20
+4
mogoče sem preveč zahteven, sam men je tole bl bogo
šmajser1
24. 09. 2016 21.26
+4
Mungos2
25. 09. 2016 10.38
buenos1, tudi domžalsko igro z Lukcem ni bilo prijetno spremljati.
kameltrajbar
24. 09. 2016 21.13
-5
..kwaje toteki...spet smetite pr prvaku???.......)))))
VSEMOGO?NI1
24. 09. 2016 21.34
+1
masaker
24. 09. 2016 21.42
+1
LeichyL
24. 09. 2016 22.12
Sej da ne boš mislu kameltrajbar naši navijači tut po člankih o mariboru pišejo...
pomlad14
24. 09. 2016 22.28
+0
Ste samo prvak pri sodnikih, pravi prvaki ne boste nikoli. Ko bodo pa tuje tekme, se bo pokazala resnica.
BožidarMacur
24. 09. 2016 20.45
+0
Skromen obisk nk bežigrada in radomelj
miso_
24. 09. 2016 21.13
+5
baje, da je sedaj popularen stožiški hipodrom
Mungos2
25. 09. 2016 10.39
JanZiska
24. 09. 2016 20.20
+6
Celje zmaga, nobenega poročila. Jeheš takšno poročanje, brez vseh klubov v prvi ligi tudi Olimpije in Maribora ni... Tepci
Chelsea1991
24. 09. 2016 20.35
-1
če pa to kako bo lolimpija premagala svojo neuradno B ekipo 5:0 je bolj zanimivo haha
Luka Krebs 1
24. 09. 2016 22.35
+0
poglej si zadnja dva članka o celju in boš lahko naštel en komentar...mogoče dva...zakaj bi potlej pisali o klubu,kjer ni komentarjev oz. zanimanja???
User513426
25. 09. 2016 09.26
kako pa kej čelsiju kaže. bo ostal vsaj v sredini lestvice al se bo boril za obstanek
VSEMOGO?NI1
24. 09. 2016 20.16
+3
VSEZNALECno1
24. 09. 2016 20.06
-3
Oseba855
24. 09. 2016 20.05
+7
Sprašujem se, zakaj toliko objav od olimpije? Drugih nogometnih klubov ni v Sloveniji?
VSEZNALECno1
24. 09. 2016 20.06
+1
Multipratik
24. 09. 2016 20.24
+3
Če ne bi imeli proti komu igrati, ne bi bili! :-)
MaunelNeuer
24. 09. 2016 20.26
+0
ja Oseba855 ker je pač iz fu,ckin prestoolnice pa mislijo da so glavni
kameltrajbar
24. 09. 2016 20.53
-1
Luka Krebs 1
24. 09. 2016 22.38
+0
poglejte število komentarjev v člankih ostalih klubov,pa vam bo vse jasno...pa ne da ponižujem,ampak pod članki o ostalih klubih,je po en ali dva komentarja na članek in vi se potlej pritožujete...res logično