Prva liga Telekom Slovenije

Novo orožje Olimpije v spomladanskem delu sezone: 'Sem zelo mlad nogometaš, a tudi ambiciozen in željan zmag'

Ljubljana, 07. 02. 2018 15.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Osemnajstletni nogometaš Eric Boakye je v šestdesetih minutah, kolikor mu jih je namenil hrvaški strokovnjak na klopi Olimpije Igor Bišćan, na zelenici pustil dober vtis ter pokazal, da lahko s svojim znanjem zmajem pride še pošteno prav. Željan zmag si mladi Ganec želi v dresu zeleno-belih doseči še veliko. Tudi naslov prvaka?

Olimpija se v spomladanskem delu sezone lahko pohvali z novo pridobitvijo, Ericom Boakyejem, nogometašem ganskega Asokwa Deportivo Club Sporting, ki je v Ljubljano pripotoval na posojo do poletja z možnostjo odkupa. 18-letnik je na tekmi proti Vojvodini odigral 60 minut in pustil dober vtis, pohvalil ga je tudi Igor Bišćan, ki je dejal, da je mladi Ganec odigral zelo zrelo in mirno ter pokazal, da bi v nadaljevanju sezone lahko prišel še kako prav. 

Ganca so v klubu odlično sprejeli, zato ne skopari s pohvalami na račun Olimpije.
Ganca so v klubu odlično sprejeli, zato ne skopari s pohvalami na račun Olimpije. FOTO: NK Olimpija Ljubljana
Sem zelo mlad nogometaš, a tudi ambiciozen in željan zmag. Upam, da jih bom v dresu Olimpije dosegel veliko. Eric Boakye
Čeprav je Bišćan prepričan, da je igralca težko, predvsem pa nehvaležno ocenjevati po eni tekmi, je trener zmajev v igri bočnega branilca videl marsikaj pozitivnega.

"V začetku tega leta sem izvedel, da obstaja možnost za odhod v Slovenijo. V klubu so mi predstavili načrte, ki jih imajo z mano, kar mi je bilo všeč. O Olimpiji in ljudeh, s katerimi imam kontakt, lahko povem samo dobre stvari," je za klubsko spletno stran povedal Ganec in nadaljeval: "Igralci, trenerji in vsi ostali delavci v klubu so me odlično sprejeli. Nenehno me sprašujejo, če imam vse, kar potrebujem. Želijo mi pomagati, kar zelo cenim." 

V veliko pomoč pri privajanju na novo okolje mu je tudi stari znanec Abass Issah, s katerim sta že nekoč zaigrala skupaj. "Skupaj sva igrala v Gani, dobro se poznava, tako da mi zelo pomaga. On se je dobro navadil na igranje nogometa v Evropi, zato sem zelo vesel, da ga imam ob sebi," je pohvalil svojega novega soigralca, o svojih prednostih pa povedal: "Lahko igram na obeh bočnih položajih, ampak bolje se znajdem na desni strani. Sem desničar, hiter in močan, o ostalih kvalitetah pa naj sodi trener." 

Boakye je zadovoljen s smernicami Igorja Bišćana.
Boakye je zadovoljen s smernicami Igorja Bišćana. FOTO: Damjan Žibert

Poleg vzdušja v klubu je mladi nogometaš zadovoljen tudi z delom Igorja Bišćana, pod vodstvom katerega si želi tudi sam napredovati. "Usmerja me, popravlja moje napake. Takoj sem opazil, da je dober trener. Upam, da bom pod njegovim vodstvom napredoval. Sem zelo mlad nogometaš, a tudi ambiciozen in željan zmag. Upam, da jih bom v dresu Olimpije dosegel veliko," je za konec pristavil Boakye, ki si s soigralci v letošnji sezoni želi dvigniti prvenstveno lovoriko. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

papi1
07. 02. 2018 20.49
-5
A ni Francoz?
degenos
07. 02. 2018 20.06
+2
olimpija je tko boljša od totkov .....!!
macek_garfield
07. 02. 2018 19.09
-6
ha ha ha spet bo gazda pokasiral, pa to
CURVANORD Zanetti
07. 02. 2018 19.16
+1
Ze pa si pameten, a ne opazis da je v slovenskih klubih vse vec migrantov , vse vec africanov, to politika narekuje, domace bisere nogometa pa se zatira
Thomasb
07. 02. 2018 17.50
+0
saj bo ostal samo do poletja
FAUSTOS1
07. 02. 2018 17.48
+6
dozdaj se nobeden od teh ni izkazal-najboljši so domači igralci
Šiptarkiller
07. 02. 2018 17.46
+0
Olimpija le olimpije le ale ale