Prva liga Telekom Slovenije

Novopečeni prvoligaš iz Ankarana 'podpisal' prvo okrepitev

Ankaran, 21. 06. 2017 08.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši NK Ankaran Hrvatini so na začetku tedna začeli s pripravami za zgodovinsko prvo sezono v PLTS. V Slovenj Gradcu bodo ostali na enajstdnevnih pripravah. Na uvodnih treningih je sodelovalo 24 nogometašev.

Vlado Badžim je pred leti treniral tudi Domžale. Levo Luka Elsner v času igralske kariere.
Vlado Badžim je pred leti treniral tudi Domžale. Levo Luka Elsner v času igralske kariere. FOTO: Damjan Žibert
Prva novost v igralskem kadru pa je ta, da je dvoletno pogodbo s klubom podpisal perspektivni Vinko Cerovec. 20-letni Vinko Cerovec prihaja iz Zagreba, kjer je nogometno pot začel v Sesvetah, nato je v mlajših selekcijah igral za Dinamo, Zagreb in za Dubravo. Ko je dopolnil 18 let, se je podal v Belgijo, kjer je dve leti nastopal Za Gent. Z ekipo Genta je odigral šest tekem v mladinski Ligi prvakov. "Nazadnje sem bil v belgijskem Gentu, tam pa se mi je iztekla pogodba in sedaj sem podpisal novo z NK Ankaran Hrvatini. Sem nogometaš desnega boka, igram kot napadalec, lahko pa tudi kot branilec. Pri Gentu sem nabral precej izkušenj. Poleg mladinskega sem vseskozi redno igral za drugo moštvo. Razen na prijateljskih tekmah pa me niso veliko uvrščali v prvo moštvo, saj je v ambicioznem klubu veliko nogometašev in je konkurenca temu primerna. Sedaj sem tu in verjamem, da bo vse super," je po podpisu za uradno spletno stran novopečenega prvoligaša iz Ankarana povedal Cerovec.
Na prvih treningih novopečenega prvoligaša je treniralo kar 24 nogometašev, vadbo pa je poleg prvega trenerja Vlada Badžima in pomočnika Aleša Šmona vodil tudi Alfred Jermaniš, ki je v zadnjih dneh okrepil ankaranski strokovni štab.
Nadarjeni Zagrebčan je v mladosti zbral tudi 11 nastopov za mlajše selekcije reprezentance Hrvaške, s klubom pa je podpisal dveletno pogodbo. Sicer priprave na Koroškem potekajo po načrtih, tako so bila na vrsti tudi testiranja fizične pripravljenosti nogometašev. Glede dokončnega seznam igralcev pa bo, kot piše na uradni spletni strani kluba, potrebno še malo počakati, saj je približno polovica nogometašev trenutno še na preizkušnji. Trener Ankarančanov Vlado Badžim v novi sezoni ne bo računal na izkušnje Jaka Štromajerja, saj se je kranjski napadalec skupaj z Damirjem Hadžićem, še donedavnim članom Celja, preselil k italijanskemu nižjeligašu Krasu iz zamejskega Repna. Se bo pa lahko Badžim uprl na pomoč Alfreda Jermaniša, ki bo del strokovnega štaba.
Vlado Badžim (desno) na pripravah v Slovenj Gradcu.
Vlado Badžim (desno) na pripravah v Slovenj Gradcu. FOTO: NK Ankaran
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

komarec
21. 06. 2017 10.56
+2
A je to za to ker NK Koper ni dobil licence?
bububu123
21. 06. 2017 12.47
+0
da. zahvaljujoc MMju. Zato tudi niso bile odigrane kvalifikacije za prvo ligo.
grumf
21. 06. 2017 09.56
+5
Sam... Je pa kr mal fajn slišat, da je Popo zgubu klub v prvi ligi in potem ga nadomesti Ankaran hahahah. K da ga ni že dost bolel, da jim je uspelo svojo občino narest. Priceless!
tedoVV2HCmedo
21. 06. 2017 09.11
+2
Prav bedno mi je videti, kako se imenuje ta kraj. Kot da bi radi bili tam Hrvati.... Da bi bilo zraven Umaga naselje z nazivom Slovenini, bi iz Zagreba hitro prišel ukaz za preimenovanje. Pri nas se stalno kaže favoriziranje Hrvatov, pri Hrvatih je pa obratno. Tudi to sem kopiral, ne se truditi z brisanjem.
bigdick19
21. 06. 2017 09.08
-7
komedija ta liga
Smeljo
21. 06. 2017 09.58
+4
tedoVV2HCmedo
21. 06. 2017 10.10
-2