Prva liga Telekom Slovenije

Mandarić: 'Olimpija gre naprej. Ne bomo se predali ob prvih težavah in neuspehih'

Ljubljana, 08. 05. 2017 12.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Lanskoletni nogometni prvaki iz Ljubljane, so v spomladanskem delu sezone zabeležili zgolj eno zmago in so obsojeni na boj za drugo mesto na tabeli, ob tem pa bodo lovili pokalno lovoriko v velikem finalu proti Domžalam. Olimpija je v drugem delu sezone neprepoznavna. Z oprtim pismom se je odzval predsednik Milan Mandarić.

Odrto pismo predsednika Olimpije Milana Mandarića objavljamo v celoti:

"Dragi navijači, spoštovani prijatelji in podporniki NK Olimpija,
Kako hitro se stvari spreminjajo v nogometu. Še pred letom je bilo vse idilično. Skupaj  smo spisali športno pravljico in v prestolnico vrnili nogomet. Ljubljana je pokazala, da ima rada nogomet, rada svojo Olimpijo. Ulice so bile polne navijačev v zeleno-belem in to so prizori, ki jih ne bom nikoli pozabil. Bližamo se koncu letošnje sezone in pred nami je čas, ko običajno zbiramo vtise, merimo uspehe in dosežke, analiziramo šibke točke in napake ter delamo načrte za naprej. To je tudi čas, ko je treba spet strniti vrste in se osredotočiti na naše osnovno poslanstvo. Čaka nas še veliko dela, zlasti po letošnji sezoni,  v kateri so doseženi rezultati pod zastavljenimi in pričakovanimi cilji. Kar pa nikakor ne more razvrednotiti vsega, kar smo dosegli in naredili.

Lansko poletje smo odločno in pogumno krenili v nov boj. Narejeno je bilo veliko dela, vloženo veliko truda in denarja. Že poleti smo nogometni šoli in mlajšim selekcijam z obnovo igrišč omogočili boljše pogoje za delo. Na čelo mladih smo postavili Andreja Razdrha, ki ga vsi dobro poznate. Narejeni  so temelji za naprej.  Podobno smeli načrti so bili in še vedno so vezani tudi na člansko ekipo. A sami veste, kako se aktualna sezona odvija. Bilo je seveda tudi nekaj napak, a tudi to je treba sprejeti v športnem duhu. Tak je nogomet. Verjemite mi, to je najhitrejši in najbolj nepredvidljiv posel. In kaj je pred nami? Olimpija gre naprej. Ne bomo se predali ob prvih težavah in neuspehih. Vzponi in padci so stalnica v poslu in v športu. Enaindvajset let ste čakali na naslov, zato dobro veste, da bližnjic v športu ni. V nogometu je največ konkurence, največ naboja in tudi največ čeri. Uspehi prinesejo bliskovito, a kratkotrajno slavo,  za novo si je treba vsakič znova zavihati rokave.

Milan Mandarić
Milan Mandarić FOTO: Damjan Žibert
V zadnjem času se pojavlja veliko zapisov, komentarjev in ugibanj na moj in naš račun. Pošalil se bom malo in rekel: dobro je, da so to samo ugibanja. Kot vidite nisem prodal Olimpije, nisem zapustil kluba in ne izčrpavam ga finančno. Ravno nasprotno. V mojih vizijah je Olimpija na vrhu slovenskega nogometa, med najbolj priznanimi klubi v regiji in z vidno sledjo tudi v Evropi.  V klub sem vložil veliko lastnega denarja, veliko svojega časa in energije. To počnem tudi v teh dneh. Klubu bom dal vse, kar je v moji moči. Če boste, seveda, to želeli vi, dragi navijači in podporniki Olimpije. Klub je vaš. Klub bo ostal tu, tudi takrat, ko bom sam v njem končal svoje poslanstvo. Potolažil bom tudi tiste, ki me podijo iz Slovenije. Enkrat bom gotovo odšel. A ne tako hitro kot mislijo in gotovo boste vi, dragi prijatelji, prvi, ki boste to izvedeli. Neposredno od mene. Učimo se do konca svojih življenj. Odpravljamo napake in pridobivamo nova znanja. V preteklosti sem vodil klube, ki so imeli postavljeno strukturo, utečen sistem delovanja in zaposlenih več kot sto ljudi. Olimpija je vendarle drugačna zgodba. A klub je močna blagovna znamka, ki dobro povezuje športno in splošno javnost, kar je zelo zanimivo za sponzorje, s katerimi imamo odlične partnerske odnose.

Spomin na lanskoletno osvojitev naslova prvaka. Milan Mandarić obljublja, da to ni bila le muha enodnevnica ...
Spomin na lanskoletno osvojitev naslova prvaka. Milan Mandarić obljublja, da to ni bila le muha enodnevnica ... FOTO: Miro Majcen

V svetu, kjer izjemo predstavljata le dva kluba, je prodaja najboljših igralcev žal nujno zlo, a hkrati tudi rešitev za uspešno poslovno delovanje klubov. Olimpija posluje transparentno, zato očitki, ki se pojavljajo, niso vredni komentarja. Res pa je, da bom moral letos z dodatnimi osebnimi vložki okrepiti finance kluba. Moja velika želja je, da bi bila Olimpija finančno stabilna in neodvisna. Šele, ko se bo to zgodilo, bo izpolnjen prvi cilj mojega poslanstva v klubu. Nekaterih stvari smo se morali lotili od začetka. Napredujemo. Jeseni bomo odprli prvo pravo klubsko trgovino. Prav tako upam, da ideje o lastnem trening centru ne bodo ostale le na papirju. S podporo Mestne občine Ljubljana in Športa Ljubljana delamo velike skupne korake naprej tudi na drugih področjih. Gotovo vas zanima tudi članska ekipa. Naredili bomo vse, da bomo na vaše obraze spet risali nasmeške. Olimpija mora postati klub, kjer bodo igrali najboljši mladi domači igralci. Vsa naša prizadevanja gredo v to smer.  Čez nekaj tednov bomo začeli s prodajo sezonskih vstopnic za sezono 2017/18. Že zdaj vas vabim, da tudi v naslednji sezoni vikende preživite tam, kjer jih bom tudi jaz, v naših Stožicah.

Dragi prijatelji, naj se vam ob tej priliki še enkrat zahvalim za izjemno zaupanje in podporo. Pred nami je še zaključek prvenstva in za konec še pokalni finale proti Domžalam v Kopru. Se vidimo na Bonifiki!"

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (177)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mungos2
09. 05. 2017 08.08
-4
Mene skrbi nekaj drugega Ni povedal, koliko bo odvezal mošnjo, da dobi pokal ??
VSEMOGO?NI1
09. 05. 2017 11.32
-3
snorki123
09. 05. 2017 11.52
+4
No če je to res potem mi pa povej andrej zakaj ni isto naredil to sezono? Zakaj olimpija ni prva? Kar nekaj govoriš na pamet
buenos1
09. 05. 2017 12.25
+1
Če bi Manda odvezal mošnjiček, bi se letos svetil pokalček na stožiški ploščadi :-)
Norbert
08. 05. 2017 22.32
+0
Milan Mandarić (Februar 2017): "Mariborčanom nimam kaj sporočiti. Želim jim srečo v boju za drugo mesto, kamor spadajo," je Milan Mandarić na nedeljski neobičajni novinarski konferenci ob prihodu Branka Ilića zbodel velikega tekma iz Maribora.....
Norbert
08. 05. 2017 22.34
+0
Ekipa za skupinski del lige Europa... "Zdaj imamo sijajno ekipo. Imamo dva odlična vratarja, Nejca Vidmarja in Roka Vodiška. Imamo desnega bočnega branilca Denisa Klinarja, ki je vse boljši in ga išče že kar nekaj klubov, a mu nismo pustili oditi. Prihaja Nizozemec, ki je v prvi nizozemski ligi zbral 70 nastopov. Imamo štiri osrednje branilce. Ob Iliću še Nemanjo Mitrovića, za katerim nori tretjina Evrope, Kenana Bajrića, ki ima ogromen potencial, in še Arisa Zarifovića. Potem je na levi strani obrambe še Dino Štiglec, ki ima več kot 200 tekem v prvi hrvaški ligi," je začel igralski kader secirati Stojić. "Imamo tudi Alexandruja Cretuja, za katerega vas bom čez mesec, dva vprašal, ali ste v Sloveniji že videli boljšega defenzivnega vezista. Ne bodite presenečeni, če se bo Srečko Katanec čez tri mesece zanimal, ali lahko tudi on zaigra za slovensko reprezentanco. Je tip igralca, kakršnega vaš selektor išče že tri leta. V zvezni vrsti imamo tudi Danijela Miškića, ki zelo napreduje. Potem je tu še Daniel Avramovski, ki je vrhunski talent. Pa izjemno nadarjeni Isaah Abass, Nik Kapun, ki se vrača in je že bil slovenski reprezentant, Ricardo Alves, Kingsley Boateng, ki redno igra za mlado italijansko reprezentanco in bo nastopil na evropskem prvenstvu. Imamo res dober igralski kader. Natančno tak, kot smo si ga želeli. Prej je bila težava, ker ga nismo imeli. Zdaj končno imamo ekipo, ki bo rušila vse pred sabo," je predrzno napovedal Stojić.
Norbert
08. 05. 2017 22.36
+0
Mandarina - drugič ne klobasat nekaj na pamet... No, pa saj ti žabarčki še kar naprej verjamejo....
degenos
08. 05. 2017 22.51
+0
kolk si se razpisal brezzveze ..vaša stran o ambicijah pa prazna ???!
MaunelNeuer
10. 05. 2017 14.16
-1
degenos
10. 05. 2017 14.54
degenos
08. 05. 2017 22.16
+0
ne vem zakaj taka zaskrbljenost s strani vzhodne slovenije...?????
MaunelNeuer
09. 05. 2017 12.57
+0
degenos
09. 05. 2017 13.18
-1
MaunelNeuer
10. 05. 2017 14.16
-1
POVEMRESNICO
08. 05. 2017 22.02
+2
HAHAHAHA, kaj je ta človek pisec pravljic? HAHAHAHAHAHAHA
SENCA2X
08. 05. 2017 21.03
+4
Na bruhanje mi gre,kaj vse sem spodaj prebral.Vsak ima pravico navijat za svoje,to tudi počnite,s tem ni nič narobe,vsak je osvojil kar pač je in tega ne more nihče vzeti.Upam na Evropo MB-ja,če bo pa še kdo pa toliko bolje.
degenos
08. 05. 2017 21.04
-3
šmajser1
08. 05. 2017 21.16
+2
SENCA2X
08. 05. 2017 21.22
Povsod delajo napake.po mojem je bila pri Ljubljančanih največja takrat.ko so odslovili Kosića in marsikaj bi bilo danes drugače
snorki123
08. 05. 2017 21.28
+3
Največja napaka je bila ko smo polovico ekipe zamenjali takrat je šlo vse navzdol
MaunelNeuer
09. 05. 2017 12.58
+0
inter sej domžale tud nimajo kvalitete za LE, polej kak vas je KP sesul...ane
degenos
09. 05. 2017 13.19
-1
se zgodi ....Maribor jr tut 2 krat zgubu z aluminijem ..ane
MaunelNeuer
10. 05. 2017 14.17
-1
šmajser1
08. 05. 2017 20.57
+1
Malo vam na duso pihne....pa je vse ok....hehe nagnat bi ga mogli ze zdavnaj! Klub Olimpija in igralci s srcem se ne kupijo...Manda dela ravno to! Enkrat bo se probo, da tistim skeptikom, ki so mislili, da bo sel, zapere goflje. Nekaj zmes zasluzi, ce pa ne bo slo, v kar sem preprican, pa on ode na lepse, za sabo pa pusti, kar pac pusti...
SavaRe
08. 05. 2017 20.27
+4
FOTO in VIDEO: Olimpija ostaja pri eni sami spomladanski zmagi, knapi zabili štiri gole Mi pa nepremagani spomladi
degenos
08. 05. 2017 20.30
-1
snorki123
08. 05. 2017 20.53
-1
Eni ljudje pač ne morejo iz preteklosti taki ljudje se mi zelo smilijo ker kot družba ne morejo napredovati in so obsojeni na prepad savare je defintivno glede na izjave heheheh
SavaRe
08. 05. 2017 20.58
+2
degenos
08. 05. 2017 21.00
-2
snorki123
08. 05. 2017 21.23
-2
Moj komentar se je navezoval na tvoj "FOTO in VIDEO: Olimpija ostaja pri eni sami spomladanski zmagi, knapi zabili štiri gole Mi pa nepremagani spomladi" bedak štajerski
Norbert
08. 05. 2017 22.16
+2
Boli, boli..joj kako boli ! Persen pomirja...
degenos
08. 05. 2017 22.19
+0
očitno te vzhodnjake stalno neki boli ....svoje strani tle sploh ne pogledajo ...kake ambicije ima milanići???!
MaunelNeuer
09. 05. 2017 12.59
+0
degenos
09. 05. 2017 13.20
-1
MaunelNeuer
10. 05. 2017 14.17
degenos
10. 05. 2017 14.56
SavaRe
08. 05. 2017 20.11
+0
Vijoličasti so prvaki že štirinajstič. In že petič pod taktirko svojega najtrofejnejšega trenerja, ki je zdaj sam na vrhu seznama zbiralcev prvenstvenih lovorik
SavaRe
08. 05. 2017 20.12
-3
snorki123
08. 05. 2017 20.20
+1
In kaj ima zdaj to veze s tem člankom? Vi pa res včasih pišete take bedarije da sploh ne vem ali naj jokam ali se smejim
degenos
08. 05. 2017 20.26
-1
snorki123
08. 05. 2017 20.52
-1
Zaradi tebe sigurno je bom jokal egoist hahaha pomoje si zelo ponosen na sebe ker govoriš neumnosti ampak se ti vsi smejijo hahahaha
SavaRe
08. 05. 2017 19.59
-3
če je tko sposoben in vsevedež kako je dopustil,da se v zimskem delu proda jedro mostva,tako pismo jaz napisem ženi v opravičilo ko grem lumpat,mandarič je lopov ali dementni starec
degenos
08. 05. 2017 20.07
-1
hohoho....zaho pa mariborski pijanček .ane
degenos
08. 05. 2017 20.08
-2
buenos1
08. 05. 2017 20.11
+1
lani ste slačli fuzbalerje, vprašanje, kaj bi jim letos naredili, če ne bi bli prvi...zato je gentlemansko prodal pol ekipe, da ja ne bi blo kaj narobe
snorki123
08. 05. 2017 20.12
-1
SavaRe
08. 05. 2017 20.25
-3
skrbi,dokler papak vodi olimpijo,bo Maribor ostal serijski šampion
degenos
08. 05. 2017 20.27
+1
hehehe ...malo morgen si pozabu še druge klube
SavaRe
08. 05. 2017 20.31
+1
Domžale lepo te prosim,klub z nezgodovino
degenos
08. 05. 2017 20.32
+1
nekje se mora zaćet ..pri enih pa končat ...ane!!
SavaRe
08. 05. 2017 20.37
-1
degenos
08. 05. 2017 20.39
-1
kaj so delal totki med 2003 in 2008....padla morala
SavaRe
08. 05. 2017 20.42
+0
deali otroke,da bo kanta tam kjer mora biti
degenos
08. 05. 2017 20.46
+2
nima odgovora ..in takoj po njihovo odgovori..hehe
snorki123
08. 05. 2017 20.56
+0
MaunelNeuer
09. 05. 2017 13.01
+0
inter kaj je Zaho je njegova stvar, manda je pa žabarski snifar...ane
degenos
09. 05. 2017 13.20
-1
MaunelNeuer
10. 05. 2017 14.18
degenos
10. 05. 2017 14.56
NoviceResnice
08. 05. 2017 19.49
+3
Velik človek multimilijonar ki je imel 44.000 ljudi zaposlenih, genij težek milijarde...3 najbogatejši srb uspel v ameriki.....če ga podite ste zarukani zakrknjeni in butasti...edina napaka da je zaupal prišepetovalcem idiotom....
snorki123
08. 05. 2017 20.21
+3
Točno tako vsi imajo nekaj proti njemu se vidi da se ga določeni ljudje hočejo znebiti ampak jim ne bo ratalo hahahah
SavaRe
08. 05. 2017 20.46
-3
v ameriki uspe sam baraba in gangster na tuji muki
snorki123
08. 05. 2017 20.57
+0
Sej je kul gangster vsaj ni pijanec kakor zdraho to bi te moralo bolj skrbeti kdaj bo šel zdraho na odvajanje
SavaRe
08. 05. 2017 20.59
+0
se dva viskija za genija,ki serijsko osvaja naslove
degenos
08. 05. 2017 21.11
+2
snorki123
08. 05. 2017 21.20
-1
Genija? hahahaha dobra šala zakaj ga pa ni bilo na zadnji tekmi proti gorici? Očitno mu ni mar za vaš klub
SavaRe
08. 05. 2017 19.42
-4
cigann ostane cigan
buenos1
08. 05. 2017 20.09
+5
ti že veš, tam doli vam ne manjka izkušenj, k jih je tolk :-D
buenos1
08. 05. 2017 20.32
snorki123
08. 05. 2017 20.50
+1
Ti si pa človek ki človeštvo kot celoto vleče nazaj ko berem tvoje neumne komentarje čutim kako mi celice odmirajo v možganih ker so tvoji kometarji tako neumni hahahahaha
tekač
08. 05. 2017 19.01
-1
Težko bo, tako kot hoče Mandarič sigurno ne.
Optimisty
08. 05. 2017 18.44
+1
bravo manda.gremo olimpijaaaaa.salalalalalaala
MaunelNeuer
09. 05. 2017 13.01
-1
degenos
09. 05. 2017 13.21
-1
MaunelNeuer
10. 05. 2017 14.18
degenos
10. 05. 2017 14.57
buenos1
08. 05. 2017 18.28
+3
Manda pa še kar ne gre..khm, koga mora zdaj to skrbeti, nas, al violčne?
snorki123
08. 05. 2017 19.03
+0
Violčne defintivno jaz mislim da je manda vseeno pravi za to ga podpiram 100% in upam da še dolgo ostane kljub temu da je delal napake
buenos1
08. 05. 2017 19.22
+0
ja itak...lahko ti narediš 100 napak, a če imaš jasen cilj, je samo vprašanje časa, kdaj prideš do njega. Če bi šlo vse brez napak, ne bi bilo zanimivo. Je pa res, da nas lahko tud sam mal za nos vleče in so njegovi nameni popolnoma drugačni. A tudi to bo kaj kmalu jasno...kar se mene tiče, tistega stotaka pa mal drobiža čez itak porinem za letno karto, tako da ;-)
snorki123
08. 05. 2017 19.26
+0
Se strinjam upam da nas ne vleče za nos mislim da nas ne ampak ima vizijo in ratalo mu bo verjemi (-:
buenos1
08. 05. 2017 19.47
+0
SavaRe
08. 05. 2017 20.29
-1
buenos1
08. 05. 2017 20.33
+0
SavaRe
08. 05. 2017 20.37
snorki123
08. 05. 2017 20.48
+0
Haha zguba vsi vemo kdo je v resnici zguba (namig namig ker vem da nisi najbolj pameten TO SI TI hahahahaha)
CURVANORD Zanetti
08. 05. 2017 18.26
-1
Lepo napisano odprto pismo navijacem olimpije,je pa pretiraval glede europske sledi itd
snorki123
08. 05. 2017 19.02
Zakaj pa? Postavil si je visoke cilje tudi če ti ne rata moraš ciljati na sam vrh če ne nima smisla
SavaRe
08. 05. 2017 19.52
-1
ne obljublat nekaj kar je v stožicah neizvedljivo
degenos
08. 05. 2017 19.57
+0
snorki123
08. 05. 2017 20.18
Ti pa že veš kaj je izvedljivo in kaj ni savare
SavaRe
08. 05. 2017 20.33
-1
14 krat prvaki,v skupinskem delu lp v ligi Evrope osvojil toto pokal,Mandarinko bi ves keš dal zato
degenos
08. 05. 2017 20.36
+0
SavaRe
08. 05. 2017 20.38
+0
delali otroke,da bodo cez dve tri leta serijski šampioni
degenos
08. 05. 2017 20.41
+1
čisto nesmiseln odgovor brez realnosti..očitno so bli slabi ane
degenos
08. 05. 2017 20.47
+0
SavaRe
08. 05. 2017 20.48
poglej imena otrok in kaj so delali očetje poglej v mlajše generacije svetega kluba
snorki123
08. 05. 2017 20.48
Hahaha savare kar nakladaj itak nimaš pameti
SavaRe
08. 05. 2017 20.51
prihaja mali Vugdalič,bozgo šimunda Irgolič poznič kdo pa hodi k vam perijski tekači
SavaRe
08. 05. 2017 20.52
ki mislijo,da ce noja prehitijo lahk igrajo nogomet,ala kirm
snorki123
08. 05. 2017 20.55
Kirm je čisto soliden nogometaš daj mi rajši povej kdaj je mali zdraho nazadnje zadel? Zelo dolgo nazaj hahaha vse ostalo so pa veterani ki so že odsluženi
SavaRe
08. 05. 2017 20.57
+1
degenos
08. 05. 2017 20.57
+0
kje so ti pebi ....???? nikjer jih ni videt ..hehehehehe bo treba še kakega tovarisa nabavit .ane
degenos
08. 05. 2017 20.58
+0
snorki123
08. 05. 2017 21.00
"Ding ding" napačen odgovor savare izgubil je formo tako da se boste mogli nanašati na veterana tavresa bodimo iskreni nimate mladih igralcev
CURVANORD Zanetti
08. 05. 2017 21.33
Snorki nisi razumel ko sem napisal da stari pretirava glede evropskih sledi preberi si text ponovno v clanku in bodi pozoren pa bos vedel
snorki123
08. 05. 2017 21.37
Res prav imaš zanetti oprosti sem te narobe razumel vem kaj si mislil (-:
CURVANORD Zanetti
08. 05. 2017 22.09
MaldiniSLO
08. 05. 2017 17.22
+3
Dejstvo je da smo zaradi njega osvojili prvenstvo in če to leto osvojimo še pokal sem zadovoljen...Vsaj nekaj se dogaja pod njegovim vodstvom za razliko od Rastoderja
snorki123
08. 05. 2017 17.58
+0
Točno tako jaz še vedno trdim da je manda pravi človek za olimpijo v to 100% verjamem
NoviceResnice
08. 05. 2017 19.49
tincoop
08. 05. 2017 17.06
-2
Da bi vam še dolgo ostal vest hahaha
degenos
08. 05. 2017 17.09
-1
BuenosAires
08. 05. 2017 16.50
+1
Olimpija forever!! Srecno v novi sezoni, verjamemo vate!
murinar
08. 05. 2017 16.50
-2
Kakšno vodstvo takšni rezultati!
nikajzadodat
08. 05. 2017 16.49
+0
Ne vem zakaj je potrebno to ponavlajati teden za tednom, ko doživlja poraz za porazom. Se mi zdi, da sam sebe prepričuje. Če bi bil prepričan, bi že zdavnaj izposatvill plan za naprej. Ker nima in nekako ne ve kaj bi ponavlja eno in isto zgodbo. Da ne bo pomote. Olimpiji in njemu vse naj naj.