Prva liga Telekom Slovenije

Zmaji se bodo na pripravah v Turčiji srečali z nekaterimi uglednimi tekmeci

Ljubljana, 05. 01. 2018 15.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pred nogometaši Olimpije je začetek zimskih priprav, ki so zaradi koledarja tekmovanj v srednji Evropi, najdaljše, najbolj naporne in gotovo tudi najpomembnejše. Najprej so na vrsti testiranja.

Issah Abass in Igor Bišćan
Issah Abass in Igor Bišćan FOTO: Miro Majcen
Odmor med sezonama v poletnih mesecih je dolg le slab mesec, pravi počitek se takrat meri v dnevih. Zato predstavlja zima edino obdobje v letu, ko se lahko nogometaši tako dobro psihično spočijejo kot tudi ustrezno fizično pripravijo. Naslednji tedni bodo za nogometaše in strokovni štab sila pomembni. Brez dvoma vstopamo v ključni del sezone.
Prva tekma drugega dela prvenstva bo 24. februarja 2018 ali doma proti NK Celje ali pa v gosteh pri ND Gorica. Končno odločitev o terminu prestavljenega 19. kroga PLTS in celotnem spomladanskem koledarju bo NZS sporočila predvidoma 16. januarja.   

Nogometaši Olimpije so tudi v prostih dneh po navodilih in smernicah kondicijskih trenerjev posamično skrbeli za fizično pripravo. Vratarji se v zadnjih dneh pod budnim očesom Dina Šeremeta že skupinsko pripravljajo na pomlad. V sredo in vse do konca naslednjega tedna se bo na Fakulteti za šport z individualnimi testiranji začelo zares. Igor Bišćan pa bo vse nogometaše na kupu zbral v ponedeljek, 15. januarja. Prvi del priprav bo Olimpija opravila v Ljubljani, kjer bo s slovenskimi in hrvaškimi klubi tudi odigrala tri pripravljalne tekme. Konec meseca bo odprava zelenega zmaja, kot piše na uradni spletni strani kluba, odšla v turški Belek, kjer bo opravila ključni del priprav na spomladanski del sezone. Na turški obali se bodo zeleno-beli med drugim pomerili z Vojvodino, ruskim Rostovom, bolgarskim Etarjem in beloruskim Dinamom iz Minska. Po povratku v Slovenijo bo Olimpija, kot trdijo na spletni strani kluba, sklepni del priprav oddelala v Čatežu, kjer bo predvidoma odigrala še zadnjo pripravljalno tekmo in doma v Ljubljani.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

degenos
07. 01. 2018 17.36
+2
sej niso edini ...hehehe
BožidarBa?narr
06. 01. 2018 22.11
-3
edino na pripravah igrajo tekme z evropskimi klubi.
ivan.z Doba
06. 01. 2018 12.34
+0
Samo, da ne pride spet do razprodaje jedra moštva!
aki10
09. 01. 2018 08.22
+1