Prva liga Telekom Slovenije

FOTO in VIDEO: Kapetan Ilić s prvim golom po več kot enajstih letih odločil tesen derbi v korist zmajev

Ljubljana, 16. 09. 2017 19.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Derbi 9. kroga Prve lige Telekom Slovenije je v Stožicah razočaral gledalce v prvem polčasu, nato pa so v nadaljevanju prišli na svoj račun. Po golu kapetana Olimpije Branka Ilića so bili Domžalčani do konca v igri vsaj za točko, toda zmagali so Ljubljančani, ki so še dodatno pobegnili na vrhu lestvice (1:0).

Več videovsebin
  • Gol Branka Ilića na tekmi Olimpija - Domžale
    01:34
    Gol Branka Ilića na tekmi Olimpija - Domžale
  • Izjava Simona Rožmana po tekmi Olimpija - Domžale
    00:26
    Izjava Simona Rožmana po tekmi Olimpija - Domžale

Sosedski obračun je na stadion Stožice privabil številne ljubitelje nogometa, ki so si oddahnili, ker je že nekaj ur pred začetnim žvižgom hudo deževje nad Ljubljano prenehalo in omogočilo nemoteno izvedbo tekme. Slabo vreme je vseeno pokvarilo načrte organizatorjev in najmanj razpolovilo pričakovan obisk na tribunah. Igor Bišćan v ekipo za tekmo ni uvrstil prvega igralca te sezone Issaha Abassa, ki ga je od prve minute prvič po prihodu iz Argentine v konici napada nadomeščal Andres Vombergar. Razen nogometaša, ki se je v Krškem v prejšnjem krogu razveselil prvenca v zeleno-belem dresu, Bišćan ni posegal v začetno postavo. Njegov kolega na domžalski klopi Simon Rožman se je z varovanci vrnil na stadion, ki je rumeni družini na začetku sezone v Ligi Evropa prinesel toliko veselja. Rožman od prve minute ni računal na kar nekaj junakov tekem s Freiburgom in Marseillom, denimo vratarja Dejana Milića, ki ga je nadomeščal mladi Ajdin Mulalić. V ekipi za tekmo prav tako še ni bilo odmevne okrepitve Agima Ibraimija, od prve minute pa je v napadu že drugič zapored po visoki zmagi nad Triglavom (6:1) priložnost dobil povratnik Marko Alvir.

Po zaspanem začetku je v deseti minuti prišlo do nekaj razburjenja na obeh straneh igrišča: najprej je Stefan Savić pred vrata Domžal poslal le malce premočno žogo do Vombergarja, ki ga je Mulalić hitro zaprl in ujel žogo v drugem poskusu. Še več dela je imel Rok Vodišek, ki je po prostem strelu Senijada Ibričića, ki je preletel vse nogometaše v kazenskem prostoru, moral hitro posredovati po odbiti žogi. V eni do tedaj redkih priložnosti prvega polčasa se je v 19. minuti znašel Vombergar, čigar strel z glavo po predložku Dina Štigleca pa je zletel prek domžalskih vrat. V 29. minuti so imeli rumeni dve zreli situaciji za vodilni zadetek: Vodišek je slabo ocenil ostro žogo Jureta Balkovca, skok je pred njim dobil Amedej Vetrih, pred Lovrom Bizjakom pa je skorajda na črti vrat v zadnjem hipu izbil Mitch Apau. A že čez nekaj sekund je bilo spet vroče, ko je po kotu obramba Olimpije vnovič neprepričljivo posredovala in omogočila strel z roba kazenskega prostora Matiji Široku, njegova "bomba" pa je nepričakovano na oddaljenejši vratnici našla osamljenega Jureta Matjašiča, a je slednji zmogel žogo preusmeriti zgolj čez vrata Vodiška.

Domžalčani so se tudi tokrat v Stožicah predstavili kot zelo igrivi nasprotniki.
Domžalčani so se tudi tokrat v Stožicah predstavili kot zelo igrivi nasprotniki. FOTO: Damjan Žibert

Pritisk Domžal ni pojenjal, Ibričić je v 35. minuti z ugodnega položaja meril s prostega strela, žogo pa je na poti z roko ustavil Apau. Kljub domžalskim protestom sodnik Dragoslav Perić ni zapiskal za najstrožjo kazen in pokazal, da je šlo po njegovem mnenju za nenamerno posredovanje. Polčas se je končal celo brez strela v okvir vrat Olimpije, ki v prvih 45 minutah ni navdušila svojih navijačev in upravičila vodilnega položaja na lestvici. Tudi v nadaljevanje so podjetneje krenili gostje, Ibričić je iz kazenskega prostora akrobatsko poslal žogo na drugo stran, kjer je ni uspel uloviti Bizjak. Nik Kapun je na drugi strani odgovoril s prvim strelom Ljubljančanov v okvir domžalskih vrat, mladi vezist si je v kazenskem prostoru lepo pripravil položaj za poskus proti golu, nato pa meril preblizu zanesljivemu Mulaliću. Bizjak se je v 57. minuti slabo odzval po slabem posredovanju Olimpijine obrambe ob predložku s strani, po katerem je napadalec Domžal imel priložnost za strel na oddaljenejši vratnici, a to storil zelo slabo. Po tem, ko je bil predložek Zenija Husmanija s strani spet zelo nevaren in le malce premočen za Bizjaka, pa je Olimpija v nasprotju z dogodki na zelenici povedla. Po podaji iz kota je najvišje skakal kapetan Branko Ilić in s prvim golom v slovenskem prvenstvu po sezoni 2005/06, ko je bil ravno član Domžal, poskrbel za vodstvo domačih.

Njegov kolega iz osrčja obrambe Kenan Bajrić je v 65. minuti precej tvegal, ko je v dvoboju pred lastnimi vrati odrinil Bizjaka, sodnik Perić pa navkljub ostrim protestom gostov spet ni zapiskal za strel z bele pike. Domači strateg Igor Bišćan je, očitno zaradi težav s poškodbo, branilca Štigleca v 67. minuti zamenjal z vezistom Goranom Brkićem, Rožman pa mu je odgovoril z aktivacijo Rubina Hebaja, ta je nadomestil Matjašiča. Bišćan je v igro namesto dvakratnega strelca v prejšnjem krogu Ricarda Alvesa poslal še Kingsleyja Boatenga. Ilić in Vodišek sta v 73. minuti z zadnjimi močmi ustavila Bizjaka, ki bi po lepi akciji skorajda prišel do nevarnega strela znotraj kazenskega prostora Ljubljančanov. Po tem, ko se je zdelo, da jo je skupil domžalski napadalec, je po dvoboju za nekaj časa obležal tudi vratar Vodišek, a je nato hitro vstal in nadaljeval z obračunom. Boateng je bil v osrčju akcije po desnem boku, ki je nato po neuspešni kombinaciji z Vombergarjem v priložnost poslala ravno Italijana. Ta je precej s strani neuspešno poskušal presenetiti Mulalića z lobom. Rožmanova zadnja poskusa sta bila Nermin Hodžić in Žan Žužek, medtem ko so se domači povsem osredotočili na protinapade.

Tudi predložek Balkovca je v 85. minuti povzročil kar nekaj težav zeleno-belim, na njihovo srečo Hebaj ni dosegel podaje soigralca na bližnji vratnici. Zmaji so do kar petminutnega sodnikovega podaljška Domžalčane uspeli zadržati na varni razdalji, Kapuna pa je na začetku dodatka zamenjal še Alexandru Cretu in skupaj s soigralcem uspel ukrasti še nekaj dodatnih sekund. Gostje so v zadnjih sekundah ob podaji iz kota poskusili zadeti celo prek vratarja Mulalića, Vodišek pa si je ob uspešnem posredovanju privoščil veliko neumnost: predolgo je odlašal z izbijanjem in Perić je v korist gostov dosodil indirektni prosti strel blizu roba 16-metrskega prostora. V zadnji sekundi je po uigrani akciji Domžalčanov žoga v sredini kazenskega prostora nekako prišla do Vetriha, ki je bil povsem nepokrit, a meril prek vrat. Olimpija zdaj Mariboru s tekmo več beži že za pet, Domžalam pa za kar enajst točk na vrhu lestvice Prve lige TS.

Prva liga Telekom Slovenije, 9. krog:

Olimpija Ljubljana ‒ Domžale 1:0 (0:0)
Ilić 61.

Postavi:

Olimpija: Vodišek, Apau, Ilić, Bajrić, Štiglec (od 67. Brkić), Čanađija, Tomić, Kapun (od 90. Cretu), Alves (od 71. Boateng), Savić, Vombergar. Na klopi: Ivačič; Zarifović, Miškić, Benko.

Domžale: Mulalić; Vetrih, Klemenčič, Dobrovoljc, Širok, Balkovec, Matjašič (od 69. Hebaj), Bizjak (od 80. Hodžić), Husmani, Ibričić (od 83. Žužek), Alvir. Na klopi: Matošević; Melnjak, Ožbolt, Rom.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (141)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ivan.z Doba
17. 09. 2017 15.16
+4
Kar tako naprej. Iz tekme v tekmo-zmaga! Olimpijaaaa!!!
MaunelNeuer
18. 09. 2017 15.39
-1
degenos
17. 09. 2017 11.39
+2
v kranju so pa olimpijo okradl sodniki dva penala...................pa noben ni imel pripomb
Mungos2
17. 09. 2017 12.59
-4
Mogoče si to sanjal, tako kot zmaje, ki so itak pravljična bitja.
degenos
17. 09. 2017 14.53
+2
to je resnica .... dva penala jim je ukradu .... v kranju polet v tisti vročini
MaunelNeuer
18. 09. 2017 15.40
kolkokrat so jim ga pa dosodili pa ne vidiš
macek_garfield
17. 09. 2017 11.21
-1
spet sodniska podkupljiva namjestaljka pa to, eh, aja drugace ne gre pri tej lolimpiji pa to, sramota za sodnike, se vecja za lolimpijo, da brez pomoci sodnikov ne more zmagat, pa to
zeleleni
17. 09. 2017 11.32
+1
Mungos2
17. 09. 2017 13.00
-MARIBOR-
17. 09. 2017 11.14
-2
Realno, do zmage z pomočjo sodnika, ker z samo igro si jo pač niso zaslužili.
degenos
17. 09. 2017 11.37
+0
Mungos2
17. 09. 2017 13.01
-3
Domžalam dati gol proti Bežigrajčanom, strogo prepovedano !!
degenos
17. 09. 2017 14.56
+2
Mungos2
17. 09. 2017 17.22
MaunelNeuer
18. 09. 2017 15.41
če ti sodnik dopušča ofsajd je najlažje ane degenči
saturnsky23 saturnsky23
17. 09. 2017 11.02
-3
Vodišeku, bi moral trener po tekmi dati vsaj dve brci. Kaj tako se dela v zadnjih sekundah tekme? na klop naslednjič, čeprav nimajo več vratarja dobrega
degenos
17. 09. 2017 11.37
zajebant2
17. 09. 2017 10.55
+0
Kaj pa 2 enajsmetrovki za domza Le ponavlja se zgodba iz pted 2 let ko je olipija morala biti drzavni prvak in tak se dogaja zdaj z sodnisko pomičjo
degenos
17. 09. 2017 11.38
MaunelNeuer
18. 09. 2017 15.42
najprej sebe poglej pa pol kritiziraj, revše
RayManzarek
17. 09. 2017 10.39
Na tej tekmi se je spet pokazalo, da DOM nimajo "jajc". EU tekme so odigrali srčno, napadalno, ... tako kot znajo in predvsem z "jajci". Potem pa pride OL in klecnejo kot, da imajo zvezano eno nogo. Prav tako pa se je pokazalo, da OL dobiva tekme, ki jih je lani izgubljala in s tem pridno nabira točke. Glede sodnikov pa le tole - večina je nesposobnih, neukih in samovšečnih in da bi se držali nekih enotnih meril (npr. kdaj je 11m) jim je španska vas - ne glede če igra OL, DOM, MB, ... Preprosto so nesposobni. Dejstvo pa je, da vsak klub mora nabirati točke, ne ozirajoč se na sodnike, igrišče, vreme, frizure, ... točke pa se dobijo z danimi goli in tukaj letos OL opravlja dobro delo. MB pa bo moral grizti enako, kot grize v LP, ker zmage v PLTS so nuja in kdor se ne bo "vtrgal" na tekmah prvenstva, bi moral v času tekem LP, opravljati trening kroge na pomožnem igrišču pod Kalvarijio. Lp
Mungos2
17. 09. 2017 17.24
-2
Domžale imajo jajca !! Samo sodniki jih celo tekmo držijo za njih !!
degenos
17. 09. 2017 17.34
MaunelNeuer
18. 09. 2017 15.45
nisi ti za domžale degenči? aja sej še sam dobro ne veš za koga si
ChelseaFC :)
17. 09. 2017 09.58
+4
če ne znaš zadeti gola iz 3m, je pošteno, da ostaneš poražen!
Mungos2
17. 09. 2017 13.02
V SHESHELJ
17. 09. 2017 09.06
-5
P.S. slovenski nogomet je ena dobra vaska liga...vi se pa kar kregajte
degenos
17. 09. 2017 09.10
+0
nč se ne kregam samo pišem realnost !1 hehe
MaunelNeuer
18. 09. 2017 15.45
degenos
17. 09. 2017 08.51
+0
gol je gol ....samo to šteje ...vse ostalo je brez zveze
Mungos2
17. 09. 2017 13.03
-2
degenos
17. 09. 2017 14.57
+1
MaunelNeuer
18. 09. 2017 15.46
najram
17. 09. 2017 08.32
+1
haha...gol po enajstih letih....fuzbaler svetovnega kova
V SHESHELJ
17. 09. 2017 09.02
+1
degenos
16. 09. 2017 22.35
+8
v kranju so dva penala ukradli olimpiji ....poleti !! glažar
degenos
16. 09. 2017 22.41
+4
Mungos2
17. 09. 2017 13.03
-2
degenos
17. 09. 2017 14.57
MaunelNeuer
18. 09. 2017 15.47
kolkrat so jim ga pa prisodili pa ne poveš
kameltrajbar
16. 09. 2017 22.35
+10
...toteki spet cvilijo??...kot vedno....)
MaunelNeuer
18. 09. 2017 15.52
Hostar14
16. 09. 2017 22.31
-5
sreca je danes bila na strani olimpije sam bojo tekme ko ne bo to je dejstvo
degenos
16. 09. 2017 22.32
+7
degenos
16. 09. 2017 22.40
+3
kaj pa ona mariborska ....sreča spremlja pogumne !!???? a še velja
Jožica2611
16. 09. 2017 22.48
-7
Te moraš biti pogumen, ne pa da doma bunker špilaš!!!!
degenos
16. 09. 2017 22.48
+1
tedoVV2HCmedo
17. 09. 2017 08.20
-1
Vsi v naši ligi imajo samo srečo, da zabijejo gol, pameti in kvalitetnega treninga ni nobenega za to. Dejstvo je, da je tista podaja Tavaresu in njegov gol v Izraelu bila samo sreča. Gol v Mariboru proti Hapoelu je primer enkrat na 100 tekem proti močnim ekipam, da je bil res dobra stvar. No, saj ni Mariboru in Olimpiji problem zabijati gole proti dvema ekipama na dnu. Če se pa srečajo ekipe iz zgornje polovice in ekipe iz spodnje, je za pričakovati, da bo rezultat 0-0 ali morda kakšen gol več. V boljših ligah so rezultati na derbijih 2-2, kar je vseeno boljše gledati kot 0-0.
MaunelNeuer
18. 09. 2017 15.48
zibertmi
16. 09. 2017 22.30
-15
denar sveta vladar.olimpija je lahko prva le s pomočjo nogometne zveze.denar nikomur ne smrdi.pa kri ni voda
degenos
16. 09. 2017 22.30
+7
degenos
16. 09. 2017 22.32
+1
MaunelNeuer
18. 09. 2017 15.53
cokli
16. 09. 2017 22.29
-8
Ve se da je šef sodnikov navijač Olimpije.
degenos
16. 09. 2017 22.31
+0
MaunelNeuer
18. 09. 2017 15.53
sodniki so navijači kvazikluba ne pa nasprotniki
dark horse
16. 09. 2017 22.28
-2
degenos ex interserator ti ja za Domžale navijaš. Kaki kekec si ti
degenos
16. 09. 2017 22.29
-2
bema1201
16. 09. 2017 22.26
-2
Sodnik enajsti igralec Olimpije, sramota za slovenski nogomet takšno sojenje. Perič na vsaki tekmi ki jo sodi ko igra Olimpija očitno navija za ljubljančane.
degenos
16. 09. 2017 22.27
-7
Chelsea1991
16. 09. 2017 22.28
+0
kako ne bo navijal za ljubljančane če pa je LJUBLJANČAN, zakaj pa vinčič nikoli ne sodi mariboru?? očitn se nzs niti ne trudi več prikrivat izrazite pomoči bežigradu phahaha
Chelsea1991
16. 09. 2017 22.30
-1
pa ne s pravljicami kako je kranjčan hahah, koga briga kje se je rodil, človek živi v ljubljani kar preverite naslove
degenos
16. 09. 2017 22.33
-1
hihihihih................skomina pa z maribora
Jožica2611
16. 09. 2017 22.33
+2
Zakaj bi moralo biti važno kje živi, če si profesionalec opravljaš svoj poklic profesionalno ne pa tak kot ta kekec
degenos
16. 09. 2017 22.34
-4
zeleleni
17. 09. 2017 11.34
Chelsea a za košarko si bil pa pameten pojej se
Mungos2
17. 09. 2017 13.05
CURVANORD Zanetti
16. 09. 2017 22.22
+2
Tekme nisem gledal sem pa izgubil stavo,skoda kvota na domzale je bila 4.15
SENCA2X
16. 09. 2017 22.20
+6
Vsak si lahko od akterjev pogleda posnetek tekme in vidi posamezne dogodke,ter si misli svoje.
degenos
16. 09. 2017 22.21
-9