Prva liga Telekom Slovenije

Olimpija zakrpala vrzel v obrambi z mladim reprezentantom Ejupom, Mendy že pozira na Kitajskem

Ljubljana, 22. 06. 2016 13.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Državna nogometna prvakinja, ljubljanska Olimpija, je še pred sredino predstavitvijo Etiena Velikonje potrdila prihod novega branilca. Tabor zeleno-belih je okrepil mladi slovenski reprezentant Leo Ejup. 21-letni nogometaš je bil do sedaj član Krke. Napadalec Maribora Jean-Philippe Mendy podpisal z Shijiazhuangom.

 

Leo Ejup je z Olimpijo podpisal triletno pogodbo in 21-letni branilec je za uradno spletno stran kluba že spregovoril v superlativih. Zeleno-beli se po prihodu športnega direktorja Nenada Protege pospešeno krepijo pred julijskim začetkom kvalifikacij za Ligo prvakov, po Etienu Velikonji, prihod preverjenega strelca slovenske lige je bil potrjen v torek, je zdaj v zmajevem gnezdu pristal še obetavni mladi slovenski reprezentant. "Občutki so neverjetni, saj je prihod v največji nogometni klub v Sloveniji najmanj stopnička višje v moji karieri. V prejšnji sezoni je Olimpija z osvojitvijo naslova državnega prvaka pokazala, da se kot klub razvija v pravi smeri. V veliko zadovoljstvo mi bo deliti garderobo z nekaterimi izkušenejšimi posamezniki, od katerih se bom lahko veliko naučil. Ti fantje niso pomembni le zaradi igre, temveč tudi zaradi vzorca vedenja, ki ga prenašajo na mlajše igralce," je za spletno stran Olimpije povedal Ejup. Prihod novega osrednjega branilca je bil nujen, potem ko se je v zaključku šampionske sezone huje poškodoval Nemanja Mitrović, ki je bil pred ponovno selitvijo v Serie A.

V petek ob 17.30 bo na Brdu pri Kranju žreb tekmovalnih parov za sezono 2016/17 v Prvi ligi Telekom Slovenije, Pokal Slovenije in 2. SNL. Dogajanje bomo prenašali na Kanalu A.

"Moji cilji so povezani z vsakodnevnim dokazovanjem, vsekakor pa si želim izboriti mesto v začetni enajsterici, kar bo glede na kakovost igralskega kadra vse prej kot lahka naloga. V rezultatskem smislu bo prioritetni cilj ubranitev naslova državnega prvaka in zmaga v pokalnem tekmovanju, na mednarodnem prizorišču pa si želimo čim dražje prodati svojo kožo," je še povedal Ejup. Nekaj besed o novi okrepitvi je pred sredino novinarsko konferenco spregovoril tudi športni direktor Protega. "S prihodom Lea Ejupa smo potrdili naše želje, da ne bomo razmišljali le o tem, kaj nas čaka danes, ampak nam je zelo pomembna tudi prihodnost," je dejal eden izmed arhitektov šampionskih Domžal in Interblocka. "Menimo, da Ejup izpolnjuje obe naši želji, saj lahko kljub dejstvu, da ima še ogromno rezerv, česar se zaveda tudi sam, enakovredno konkurira za mesto med najboljšimi. Gre za mladega reprezentanta, kar pa ne pomeni, da ve vse o nogometu. Čaka ga namreč še ogromno odrekanja in napornega dela, toda s talentom in voljo lahko veliko doseže. Leo je v Olimpijo prišel skozi majhna vrata, toda prepričani smo, da bo ob načrtnem in kakovostnem delu nekega dne odšel skozi velika," je še dodal Protega.

Pomembne kadrovske novice prihajajo tudi iz tabora najuspešnejšega slovenskega kluba. Maribor je zapustil prvi strelec pretekle sezone, napadalec Jean-Philippe Mendy, čigar novi kitajski delodajalec Shijiazhuang Ever Bright je na spletu že objavil fotografije slovesnega podpisa pogodbe. Prodaja robustnega Francoza naj bi mariboru prinesla milijonsko odškodnino, ki pa uradno ni potrjena. Nekdanji član Kopra je za ponos Štajerske igral od leta 2013 in zabil več kot 40 zadetkov v vijoličastem dresu, zdaj pa bo nosil modro-belo kombinacijo trenutno enajstega moštva elitne kitajske lige.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Barbarezo
22. 06. 2016 20.11
+2
olimpija ljubljana ekipa je zbrana !!
drimtim
22. 06. 2016 17.47
+2
olimpija odlično dela in še kar nekaj časa bo naslov v ljubljani,tako da bo nekatere še dolgo bolela glava.gremo šampioni po nov naslov
nets372
22. 06. 2016 17.46
-5
Berem komentar Ejupa ,da je prisel v najvecji klub v Sloveniji,vprasal bi ga naj nasteje lovorike Olimpije do sedaj,uspehe v evropi ce jih pozna edina lovorika je ta po 21-tih letih -aja pa se izpad v peto ligo to je tudi uspeh-strasno mentalno ubogi ta Ejup ravno za Olimpijo!!Naj si prebere vse uspehe Maribora za primerjavo -ima kaj za brat!!
probeg
23. 06. 2016 10.35
+0
Ejup je govoril v sedanjiku, ne v pretekliku..
rambek
22. 06. 2016 14.06
Ejup mega talent Balazic se naj proba ker sta mlinar in zarifovic slabotna
macek_garfield
22. 06. 2016 13.29
-12
gazda je najbolj zalosten, da se je mitrovic poskodoval, pa so mu splavali po vodi milioncki pa to, se sreco je imel da je sporarcka preden se je poskodoval na prvem resnem treningu prodal pa to
MaldiniSLO
22. 06. 2016 14.21
+11
Vaš gazda je pa vesel da je prodal Mendya dobil je denarček za novo paleto cvička in 2 gajbi pira
Maximus
22. 06. 2016 14.50
+3
Mucmuc, a kar ne neha bolet a? z blatenjem in žaljenjem nasprotnika, lovorike ne boš pripeljal v Maribor. Ta bo zdaj nekaj časa počivala v Ljubljani. Maribor je doživel moralno razsulo, ki ga ne bo ker čez noč prebolel in odpravil. Že res, da je Olimpija prodala nekaj najbolj svetlečih biserov, ampak je zanje pokasirala 10 miljončkov, medtem ko je vaše gnezdo zapustil najboljši posameznik Ibraimi, zastonj. Se vidi mentalno stanje kluba. Sicer pa z Zahovičem kot šefom kaj drugega niti ni za pričakovat. Me zanima kdo in kdaj bo upal razkriti kam so izginili milijoni od champions league...
Debely
22. 06. 2016 16.33
+3
Dobro se ve kje so milijončki. Preko grla so stekli v skret.