Prva liga Telekom Slovenije

VIDEO: Olimpija 'pred katastrofo', Mandariću je žal, da bo Henty vsak čas odšel iz Ljubljane

Ljubljana, 12. 02. 2016 10.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
M.J./STA/B.B./M.G.
Komentarji
182

Potem ko je vodilna ekipa PLTS Olimpija pred zimskim premorom za rekorden znesek 3,8 milijona evrov Baslu prodala napadalca Andraža Šporarja, se zeleno-belim obeta še veliko donosnejši posel. V središču pozornosti je nigerijski napadalec Ezekiel Isoken Henty. Njegov odhod v Rusijo je tik pred realizacijo.

Več videovsebin
  • Milan Mandarić potrdil Hentyjev odhod iz Olimpije
    00:48
    Milan Mandarić potrdil Hentyjev odhod iz Olimpije
  • Decembrska izjava Hentyja
    00:10
    Decembrska izjava Hentyja
Ezekiel Isoken Henty je očitno zadnjo uradno tekmo za zeleno-bele že odigral. Na naslov ljubljanskega prvoligaša je priletela ponudba, ki se ne zavrača ...
Ezekiel Isoken Henty je očitno zadnjo uradno tekmo za zeleno-bele že odigral. Na naslov ljubljanskega prvoligaša je priletela ponudba, ki se ne zavrača ... FOTO: Damjan Žibert
Kot so potrdili v ljubljanskem nogometnem kolektivu, je stvar resna, podrobnosti pa bodo znane že v kratkem. Slovenski mediji so sicer že poročali, da se obeta okoli šest milijonov evrov "težak" prestop Ezekiela Isokena Hentyja, partnerja prvega strelca PLTS Andraža Šporarja v napadu v jesenskem delu sezone, k ruskemu prvoligašu Lokomotivi iz Moskve. Tam se bo prestopni rok končal konec tekočega meseca.
Nigerijec Ezekiel Isoken Henty je v jesenskem delu sezone v dresu Olimpije dosegel osem zadetkov in podelil osem asistenc. Bil je prvi podajalec prvega dela PLTS.
Pri Olimpiji pravijo, da je stvar resna, a da ni še ničesar podpisanega. Bo pa razplet znan že v dnevu ali dveh. Če bo do realizacije posla prišlo, bodo zmaji za 22-letnega Nigerijca iztržili med pet in šest milijonov evrov odškodnine. Zanimivo je (več v videoizjavi Hentyja), da je Henty še decembra zatrjeval, da bi njegov odhod po prestopu Šporarja v Basel za Olimpijo pomenil katastrofo.

Trenutno tretjeuvrščena ekipa elitne ruske lige Lokomotiva iz Moskve, ki je močno zagrizla za usluge nigerijskega napadalca, je sicer doslej osvojila dva naslova državnega prvaka.

Predsednik Mandarić potrdil, da Henty odhaja


Milan Mandarić objokuje odhod Ezekiela Isokena Hentyja, a hkrati razume, da je pred mladim Nigerijcem priložnost kariere.
Milan Mandarić objokuje odhod Ezekiela Isokena Hentyja, a hkrati razume, da je pred mladim Nigerijcem priložnost kariere. FOTO: Damjan Žibert
V pogovoru z novinarjem 24UR Božidarjem Bulatom je predsednik zmajev Milan Mandarić potrdil, da 22-letni Henty zapušča zeleno-beli tabor. "Priznam, prišel je do mene in me v čustvenem nagovoru dobesedno prosil, naj razumem, da gre za priložnost kariere. Ob takšni želji sem ostal z zvezanimi rokami in sedaj vam lahko potrdim, da bo Henty skoraj gotovo zapustil Olimpijo. Obstajajo ponudbe, ki jih je pač težko zavrniti," je za 24ur.com potrdil prvi mož zelenih in napovedal nove kadrovske spremembe v prvem moštvu. "Po odhodu Hentyja bo zazevala luknja v napadu, ki jo želimo nemudoma zapolniti." Na vprašanje, če gre za Milivoja Novaković je Mandarić odgovoril v "rokavicah". "Zanj so vrata kluba vedno odprta, toda mislim, da bomo vrzel zapolnili s kakšnim drugim napadalcem. Ukrepali bomo hitro in v kratkem lahko pričakujete kakšno novo ime," je Mandarić skušal pomiriti armado zeleno-belih privržencev. "Navijači naj se ne bojijo, saj bomo imeli v nadaljevanju sezone kakovostno ekipo navkljub odhodu naših dveh najboljših napadalcev v prvem delu prvenstva," je obljubil Mandarić in še namignil, da so zapisi o višini odškodnine za Hentyja, ki znaša okoli šest milijonov evrov, pravilni.

Pred nadaljevanjem sezone dve močni preizkušnji za zeleno-bele


Zmaje do spomladanskega dela prvenstva ločita še dobra dva tedna. Varovanci Marka Nikolića so do sedaj odigrali 8 prijateljskih obračunov, od katerih so jih 7 dobili in enega izgubili. Do uvodne tekme s Koprom, ki je na sporedu 27. februarja na Stožicah, pa bodo zmaji odigrali še dve prijateljski tekmi. Prva je na sporedu to soboto proti Žilini (15:00), ki je bila v preteklosti že usodna za zeleno-bele (v kvalifikacijah za Ligo Evropa). Tokratni obračun s slovaškim predstavnikom v Čatežu se bo odvijal, kot piše na uradni spletni strani kluba, za zaprtimi vrati. Zadnja preizkušnja pred nadaljevanjem sezone bo na sporedu 20. februarja na Stožicah, ko bo Olimpija predvidoma ob 16. uri gostila ruskega prvoligaša Terek Grozni.

Pasica nogomet je doma na Kanalu A
Pasica nogomet je doma na Kanalu A FOTO:
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (182)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bovin
13. 02. 2016 18.12
+4
24 ur a ni danes olimpija 2005 izgubila prijateljsko tekmo z žilino ALI STE PLAČANI DA PIŠETE SAMO KO ZMAGA.
VSEMOGO?NI1
13. 02. 2016 18.23
+7
sedaj ko začenja z resnejšimi nasprotniki se začenja videt prava olimpija pa še henty je danes odšel. zaenkrat v olimpiji vidim od resnih igralcev vidmarja in mogoče malo elekeja samo eleke ni in ne more bit nadomestek šporarja nikoli. on je lahko samo njegova bleda majhna senca in nič več. kot sem že večkrat omenil čeprav ne navijam za olimpijo in nikol nebom mi je škoda PUŠNIKA. olimpijina življenska napaka. dobro za maribor... Vijolčna je ljubezen večna
tekač
13. 02. 2016 16.34
+1
Ne poznam v Sloveniji kluba niti ne manegerja,ki bi tako ponudbo zavrnil. Je pa tudi res,da v kolikor si dober ima Evropa skavte in so takoj miljoni tu. Bo še zanimivo....kdo bo prišel k Olimpiji in kako bo igrala.
Maribor?anPikaSem
13. 02. 2016 20.39
+4
k olimpiji nebo prišo noben kr bo tote miljone lepo mandarinar sebi v rit potisno.
murate
13. 02. 2016 15.38
+2
Kaj je najhuje kar se lahko Mandariču naredi ,to da zastonj dobi klub iz katerega proda nekaj nogometašev po možnosti za velike denarje, olimpija pa v 3 ligo
probeg
13. 02. 2016 15.54
-5
tekač
13. 02. 2016 16.39
-5
Pravopis in razmišljanje nekaterih me spravlja v resna razmišljanja o razvoju človeka. Morda pa so nekateri res razvili iz primatov.
murate
14. 02. 2016 11.53
+4
Če bi Mandarić zadržal nogometaše,ki jih je prodal , bi imel možnost zmagati v prvenstvu,se prebiti v ligo prvakov in zaslužiti bistveno več kot z prodajo igralcev, pa še igralce bi potem lahko vseeno prodal.Če bi šel na dolgi rok narediti močan klub , po teh prodajah pa tega ne verjamem več. Za kaj takšnega je treba delat in ne samo igrati velikega poslovneža, ki bo odšel takoj ko bo moral dati kakšen € iz lastnega žepa.S tem cirkusom v Olimpiji je nekako tako kot sinov kolega , ki je prodal avto za 250€ še prej je pa v njega dal avtoradio za 500€. Ta avto je Olimpija, avtoradio pa igralci, ki jih je Mandarić prodal. Avto je končal na smetišču , avtoradio pa ne. Zanimiva primerjava ,A?? Kaj pravita na to mojstra, ki se imata za naslednika Prešerna, Trubarja, Cankarja, podpirata pa Mandarića ??? Ker že omenjata pravopis mi razložita koliko črk ima Slovenska abeceda.
probeg
13. 02. 2016 11.52
-6
Maribor?anPikaSem
13. 02. 2016 12.00
+2
drimtim
13. 02. 2016 11.42
-2
nič takega,takšnih je kolikor hočeš ,kupili bodo novega napadalca in karavana gre naprej.tudi ko nekoga za 100 mil. prodajo ker je baje tako dober ne gre klubu nič slabše.denar mora krožit,nogometašev pa je tudi malo morje.
probeg
13. 02. 2016 11.51
-1
Podpis, olimpija se dviguje kot klub, in ljubljancani smo veseli!
bovin
13. 02. 2016 13.22
+7
OSEL ROJEN V LIPICI ŠE NI LIPICANEC, TAKO TUDI VELJA ZA LJUBLJANČANE MALO POGLEJ POPIS PREBIVALSTVA OD 1991 DO 2011 PA ŠE PRILIV PREBIVALSTVA IN OD KOT OZ KATERIH REPUBLIK BIVŠE JUGE SO TI PRIŠLEKI KI SO VAM LJUBLJANČANOM TAKO POVEČALI ŠTERVILO MEŠČANOV KATERE TI DEKLARIRAŠ ZA LJUBLJANČANE VEŠ NA TEKME MED MK MARIBOROM IN OLIMPIJO 2005 PRIHAJAJO STARI NAVIJAČI OLIMPIJE CIRKA 50 STAREJŠIH GOSPODOV STARIH MED60- 75 LET PTAVI LJUBLJANČANI SEDIJO NA STARI TRIBUNI Z NAVIJAČI NK MARIBORA KULTURNI LJUDJE KI SE NIMAJO ČESA BATI SEM SEDEL POLEG NJIH 1 METER VSTRAN PRAVI GOSPODJE , KI SO STALI OLIMPIJI OB STRANI V SLABEM IN BOBREM.
SENCA2X
13. 02. 2016 14.24
+3
napisal si to kar edino šteje,med temi sem tudi sam,še večkrat prisedi saj je vedno kaj zanimivega za mlajšo populacijo.++++
SENCA2X
13. 02. 2016 14.33
+1
nick "bovin" sem si zapomnil,upam da ostaneš na nivoju komentiranja,ki sem ga danes prebral. Lp.
probeg
13. 02. 2016 16.01
-3
Bovin, ocitno govoris o nekih delitvah? Jaz tega ne poznam oz. Me ne moti, vsakdo, ki z mano sedi na avtobusu ali caka v vrsti pred trafiko, je zame ljubljancan, in tako bo tudi ostalo!! Pa ko si ze omenjal neke gospode si tudi falil, ocitno ne locis dregonsov od gledalcev?
Viejo cabron
13. 02. 2016 08.40
+7
Ljudje ne sanjajte. Nogomet je veliki business in Mandarič želi povrniti samo svoj denar, pa če je to Olimpija, Maribor ali Zgornja Kungota!
24Ppkur
12. 02. 2016 21.05
+5
Mirišu pare .... Kdo ve koliko so mu ponudili, najbrž ne manj kot pri Olimpiji ... vsak normalen bi šel
buenos1
12. 02. 2016 20.21
+22
preden tolk pametujete, mal poglejte, kje je bila olimpija pred enim letom in kje je danes? tako glede mesta,ki ga zaseda na lestvici, števila gledalcev na tekmah, finančno...itd in če je prej veljalo, da se lahko v tujino prodaš le iz mb , se bo zdaj tudi iz tega vidika malo obrnilo...ne vem, če bodo perspektivni ljubljanski nogometaši še hodil v klub na ono stran trojan...zato, preden pljuvate vse povprek, dajte mal počakat...tud violice so rabile dosti let, da so prišle do tega štadija..in ja, še vedno ste pred nami, samo do kdaj še? :-) pa lp
LocoBlanco
12. 02. 2016 20.44
+6
Olimpija ne bi bila tu kjer je brez zdaj že bivših Šporarja in Henty-a! Odkar je odšel Šporar so izgubili 7točk, če se ne motim in zdaj ko ne bo še Henty-a bo šlo samo še navzdol. Pa saj boš videl na koncu sezone...
buenos1
12. 02. 2016 21.04
+4
Šporar je lani rabil 10 zrelih priložnosti, da je dosegel gol..letos pa pravi bum..pa dobro veš, da bi on že prej lahko odšel, je imel ponudbo Zahota...kakorkoli, še veno sem mnenja, da zelo na koncu šlo zelo tesno med mb in olimpijo
probeg
13. 02. 2016 11.49
-2
PošteniSlovenec
12. 02. 2016 20.18
+12
Ni nobene panike ker Mandarič bo super zaslužil naša Olimpija pa je še vedno dovolj močna v borbi za drugo mesto v SNL-u. V naši ligi se itak vsi borijo za drugo mesto ker državni prvak je že na začetku NK Maribor.
24Ppkur
12. 02. 2016 21.06
+4
Slikar.Bojan
13. 02. 2016 10.01
-2
hahaha...se je že začelo...niste se še par minut nazaj hvalili kako boste prvi?...aja zdaj že za drugo mesto čez nekaj dni pa že za 7, 8 ali 9-o ...pa ni en igralec rekel, da je podaljšal prav zato, ker boste igrali v skupinskem delu?...res ste smešni žabarčki... ((:
Burt
12. 02. 2016 20.08
+6
ma kdo bo ostal v tem malem klubu več kot pol sezone
Smeljo
13. 02. 2016 09.38
+2
A k so se pa iz mb prodajal je blo pa use uredu? Hahaha
LocoBlanco
12. 02. 2016 20.01
+13
To je to kar sem vam govoril. Mandarič je prišel delati 'biznis' in mu je malo mar za rezultate Olimpije. Nogometaši, ki bodo igrali nadpovprečjem bodo odšli za lep denar. Mandarič in njegovi imajo veze po celotni evropi in zato lahko prodajo vsakega, ki se bo izkazal ne glede na končno mesto Olimpije. Glede na to, da je Mandarič tudi največji upnik Popovičevega Kopra (Popovič mu je dolžan 500.000eur). To je še iz l. 2005/2006, ko je Mandarič posodil Kopru 2.5mio. eur! Ne rabiš biti pameten, da veš kam pes taco moli. Napovedal sem vam namene Mandariča, ki so se izkazali za pravilne. Zdaj vam pa lahko povem končni epilog Kopra v roku 2eh sezon. Če ne bodo mastno plačali zveze (Čeferin) verjemite, da bodo padale glave in bo prišlo do pranja denarja iz strani Popoviča za katerim stoji Luka Koper. Zraven je pa še Mandarič. Počakajte pa boste videli... ti ljudje delujejo za dobrobit svojega žepa za klube, kot so Olimpija, Koper, Gorica jim je pa malo mar! Zato pa je Maribor daleč pred vsemi kar se tiče pametnega poslovanja, ki je plod rezultatov na igrišču. MB bo prvak Olimpija bo na koncu 3oz. 4 v celotnem letu bo pa Mandariču 'kapnilo' 3x več denarja, kot pa MB-u. Navijači Olimpije zdaj pa eno vprašanje. Kaj je za vas bolj pomembno, Mandaričev uspeh ali uspeh Olimpije?
probeg
12. 02. 2016 20.10
-2
No malo se pomiri, ker nimas cist prav.. Dejstvo je, da bo odskodnina rekordno visoka (okoli 5 milijonov), in za tak denar se res splaca prodat! Ce bi bla ponudba manjsa, Henty 100% nebi odsel!
probeg
12. 02. 2016 20.14
+2
Taki prestopi, dajejo tudi ostalim igralcem motivacijo
LocoBlanco
12. 02. 2016 20.32
+4
Berič je bog za Henty-a pa je odšel za koliko? Stavim, da bi tudi Omladiča prodal za lep denar, ampak je ta prej odšel za drobiž... Mandarič ima veze in lahko proda hlod za 2mio.eur kar pa ostali ostali klubi v slovenski ligi ne zmorejo, ker nimajo vez! Mandarič je tu za lasten žep in renome. Dobili 10mio. za 2 igralca porabili bodo pa vse skupaj 3mio. pa še to sem preveč povedal. Torej kje je 7mio.eur? 1mio. v mladinski pogon (mogoče) ostalo pa v žep zvezi, Mandariču pa še komu...Nogomet je 'biznis' in Mandarič je 'biznismen', ki pojma nima o nogometu ima pa pojma kako zaslužiti na njemu. Temu smo lahko priča tudi mi navsezadnje in tu mu gre zelo dobro!!!
Smeljo
13. 02. 2016 09.40
+1
A zato k ma veze automatsko pomen da mu gre za svoj zep?
LocoBlanco
13. 02. 2016 11.29
-2
Smeljo: Ne, ampak zato ker ima veze lahko igralca proda za več denarja in avtomatsko več 'kapne' v njegov žep!
Smeljo
13. 02. 2016 16.02
Sam useen pac olimpija je neko ime usaj na balkanu in nvm ce bi on hotu kej zjebat...
kvaternik
12. 02. 2016 19.49
-2
Olimpija je na pravi poti. Dobro delajo, tržijo, povzročajo glavobol Mariboru. Mandarič dela prave korake, nova praksa, ki povzroča pravo paniko. Samo tako naprej. Pri taki viziji, znajo biti Stožice kmalu premajhne.
CURVANORD Zanetti
12. 02. 2016 20.14
+2
Smeljo
13. 02. 2016 09.41
bohinj je zakon
12. 02. 2016 19.27
+3
Brez njega bomo težko prvaki Evrope.
zlati70
12. 02. 2016 18.35
-5
ole ole olimpijo moja tužnna kako da te probudim ole ole ,gren dragonsi že delajo transparente v cirilici
ivan.z Doba
12. 02. 2016 19.14
+7
Jim bodo violence pomagale? Ne?! Kako to? Je Maribor res klub samih čistokrvnih Slovencev? Daj mi jih naštej! Pa začni z zahotom. ...!
Maribor?anPikaSem
13. 02. 2016 14.12
User513426
13. 02. 2016 17.45
zlati70
12. 02. 2016 18.34
+2
rastodar vam bo pa prpelu eno ladjo banan da jih boste pigal v prostem času mungoti
ivan.z Doba
12. 02. 2016 19.15
-3
User513426
13. 02. 2016 17.45
oni bodo jedel zastonj ti boš plačal pa še za njih
Nacek2
12. 02. 2016 18.33
+5
Žal mu je, objokuje, verjetno doma celo noč gleda v plafon, hahahaha. Mandarič bo prodal, kaj se prodati da, pa bejžmo, tako kot vsepovsod kjer je bil doslej; na žalost!!!!!!!!!!
zlati70
12. 02. 2016 18.33
+9
manjka vam še sam da je janković fizoterapevt
zlati70
12. 02. 2016 18.32
+1
tak kot vas v košarki nek tajfun zmaga tak vas bo v nogometu tolkel vsak ki ma pet minut cajta spomlad.. ra zen če delate ekipo za drugo srbsko ligo
ivan.z Doba
12. 02. 2016 19.16
-1
zlati70
12. 02. 2016 18.30
+0
kak se duvajo ti olimpijni navijači pa so šli že menda kolkrat v stečaj...sam v novi sloveniji ste že menda tretja olimpija pa neki blebetata klošarji
buenos1
12. 02. 2016 20.08
+1
zlati, daj vzemi k..ac ven iz ust pa mal zadihej..bo lažje k s polnimi usti, boš vidu
matej1111
12. 02. 2016 18.10
+3
Pa vi imate manj lovorik, kot Zavrč, ki jih ima enako zero. In sploh nevem od kod imate jajca, da se z Mariborom primerjate. :)