Prva liga Telekom Slovenije

Olimpijin Argentinec Ontivero: 'V Ljubljani bom znova stari Lucas'

Ljubljana, 09. 10. 2015 09.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na prvenstvenem obračunu s Krškim je v dresu Olimpije nase močno opozoril Lucas Elias Ontivero. Argentinec je dosegel svoja prva dva zadetka za zeleno-bele. Ljubljančani po trinajstih odigranih tekmah vodijo v PLTS. Pred Goričani imajo štiri, pred večnimi tekmeci iz Maribora pa sedem točk prednosti.

Argentinski krilni napadalec Lucas Elias Ontivero z vsakim dnem vidno napreduje, kar priznava tudi sam, zavedajoč se dejstva, da ga do vrnitve na nekdanjo raven iger, ki so ga pripeljale do turškega Galatasarayja, čaka še ogromno dela. "V prvi vrsti sem zadovoljen, da sem sploh dobil priložnost "oživeti" svojo kariero. Namreč ko sem se huje poškodoval, je bila moja prihodnost zavita v meglo. To so bili izrazito težki časi, kot zelo mlad igralec, nisem imel veliko izkušenj s tem. A sedaj je precej lažje. Hvaležen sem Olimpiji za ponujeno priložnost, ostalo pa boste videli na igrišču," optimistično in samozavestno za uradno spletno stran ljubljanskega prvoligaša "sporoča" 21-letni Ontivero, ki se v slovenski prestolnici počuti vse bolj domače. "Všeč mi je ta mir, kar je v primerjavi s kaosom, ki vlada v Buenos Airesu, pravi balzam za mojo dušo. V Ljubljano sem prišel igrati nogomet, se vrniti na nekdanjo raven iger, ki so mi odprle možnost selitve v Evropo… Kar sem uspel videti in doživeti do sedaj, je Olimpija zagotovo velik klub, ki se bo že v tej sezoni potegoval za najvišja mesta v vseh tekmovanjih."

Lucas Ontivero je pred dnevi proti Krškemu takole zabil svoj prvu uradni gol za Olimpijo.
Lucas Ontivero je pred dnevi proti Krškemu takole zabil svoj prvu uradni gol za Olimpijo. FOTO: Damjan Žibert
Ontivero ne skriva zadovoljstva nad dejstvom, da je proti Krškemu (5:0) uspešno prebil led z doseženima zadetkoma, ki bosta zagotovo pozitivno vplivala na njegove nadaljnje predstave na slovenskih nogometnih zelenicah. "Drži, da sem dosegel dva gola, vendar generalno gledano s svojo igro nisem povsem zadovoljen. Nisem imel veliko stika z žogo, to mi je še najbolj manjkalo, a na koncu je pomembno le, da je Olimpija zmagala ter se ponovno oddaljila od svojih zasledovalcev. Sedaj imamo dosti časa, da se dobro spočijemo in "napolnimo baterije" za zaključek jesenskega dela, ki bo za nas izjemno pomemben." Tako kot njegovi soigralci in strokovno vodstvo, tudi Lucas Elias Ontivero še ne razmišlja o večnem derbiju, ki bo na sporedu čez dobra dva tedna v Stožicah. To je potrdil tudi za spletno stran NK Olimpija. "Treba je iti korak za korakom. Osebno ne razmišljam preveč vnaprej, saj je vsaka tekma enako pomembna. Zakaj? Zato, ker vsaka prinaša tri točke. Jasno je, da derbiji prinašajo nekaj več, predvsem v smislu večjega motiva in čustvenega naboja. Vendar najprej bo potrebno preskočiti Luko Koper in Celje v pokalnem tekmovanju, šele nato bomo razmišljali o večnem derbiju."

Pasica nogomet je doma na Kanalu A
Pasica nogomet je doma na Kanalu A FOTO:
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Dogo Argentino
10. 10. 2015 15.41
+8
Upam, da se mu uspe dokazati pri Olimpiji in nas čimveč razveseljevati z zadetki ter, se na koncu veseliti klubskih uspehov... Srčno pa upam, da bodo tudi naši strokovnjaki spregledali oziroma dojeli, da so južnoameriški igralci resnično talentirani za nogomet, saj začnejo brcati žogo že skoraj takoj ko shodijo z razliko od naših otrok, ki to počnejo na računalniku. Zato upam. da bodo nogometni skavti dejavni tudi v latinski Ameriki in morebiti še kdaj v prihodnosti pripeljali takšno okrepitev ali pa malo pogledali tudi naše argentinske Slovence, ki so prav tako nadarjeni za nogomet, saj so odraščali v nogometni državi in morebiti kakšnega obetavnega dobrega igralca vpoklicali tudi v reprezentanco, glede na to, da imajo slovenske korenine. Lahko si kakšen nogometni skavt ogleda kakšno tekmo že te dni, ko poteka nogometno prvenstvo Slovencev po svetu in morebiti prepozna v kakšnem talent s potezo več, ki bi bil lahko dobra okrepitev ali pa kasneje tudi dober reprezentančni igralec s kakšno potezo več (primer je en odlični igralec Andres Vombergar, ki pridno zadeva za Atletico Fenix in poleg tega je še mlad). Vamos Olimpija Ljubljana!
Maximus
09. 10. 2015 16.10
+7
Ma privoščim mu da doživi drugo in tretjo pomlad tukaj in da explodira kot še sploh nikdar ni in da ga zabije na vsaki tekmi. Všeč so mi ljudje ki pozitivno razmišljajo kljub oviram ki so jih imeli na svoji poti. Go Lucas! Go Olimpija.
rambek
09. 10. 2015 15.48
+6
vsi na tekmo naj bo poln stadion....
SmejemSe
09. 10. 2015 15.48
+6
sam tko! OFCLJ1911 MCMLXXXVIII
rambek
09. 10. 2015 10.53
+2
Lahko je le novi lucas
macek_garfield
09. 10. 2015 10.00
-39
ne mine dan, da na tem portalu ne bi objavili prispevka o tem tretjerazrednem nogometnem klubu
buenos1
09. 10. 2015 11.28
+20
in ne mine dan, da mačji bolnik to ne komentira...haha, kdo je potem tuki bolj nor?
ivan.z Doba
09. 10. 2015 11.48
+14
Bolečina ob pogledu na lestvico je neizmerna.....Tudi komentarji je ne ublažijo.
User513426
09. 10. 2015 18.20
+6
pa tretjerazredni klub je evropski maribor ponižal na njegovem terenu - živalskem vrtu