Prva liga Telekom Slovenije

Ožbolt po vrnitvi domov: 'Domžale ponujajo vse, kar mladi igralec potrebuje za svoj razvoj'

Domžale, 01. 02. 2017 10.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Alen Ožbolt se po letu in pol, ko je bil kot posojen igralec član druge ekipe Borussie iz Dortmunda, vrača v Domžale. Po vrnitvi je z rumenimi podpisal tudi novo pogodbo in je postal je prvi igralec, ki ga z ekipo ob Kamniški Bistrici dogovor veže do leta 2021.

Nogometnemu klubu Domžale se je v ponedeljek pridružil povratnik ob Kamniško Bistrico Alen Ožbolt, ki je bil v zadnjem letu in pol na posoji pri drugi ekipi Borussie iz Dortmunda. 20-letni napadalec, ki velja za enega najperspektivnejših nogometašev v svoji generaciji, je z rumenimi sklenil novo pogodbo, ki ga s klubom, kjer je preživel večino svojega mladinskega staža, veže do konca sezone 2020/2021.

Alen Ožbolt je v dresu druge ekipe Borussie, kjer je bil soigralec Jonu Gorencu Stankoviću, ta zdaj uspešno brani barve angleškega Huddersfield Towna, zaigral na 29 tekmah in dosegel tri gole. Posoja pri nemškemu velikanu se je zaključila pol leta pred iztekom.

"Domov se je vedno lepo vrniti. Ko se je pojavila možnost vrnitve, sem bil nekoliko v dvomih, a po pogovoru s predsednikom in trenerjem Simonom Rožmanom sem se hitro odločil za vrnitev. Glede na ugled kluba, stabilnost, rezultatsko uspešnost in strategijo, ki temelji na razvoju igralcev, odločitev ni bila več težka in z veseljem sem se vrnil," je svojo odločitev za uradno spletno stran Domžalčanov pojasnil Ožbolt. Na dresu bo nosil številko 31, ki jo je imel na hrbtu tudi pred odhodom v Dortmund. H klubu, ki domuje na največjem stadionu v Nemčiji, je odšel nemudoma po koncu mladinskega staža: "Moj čas v Nemčiji bi razdelil na dva dela. Prvo leto je bilo zelo uspešno, saj sem veliko igral, hkrati pa sem opravil tudi številne treninge s prvo ekipo. Nato so se stvari spremenile, zamenjal se je trener, in v zadnje pol leta sem igral le 50 minut. Pri mojih letih je pomembno, da veliko igram, pridobivam izkušnje na igrišču in se razvijam. V zadnjem času to ni bilo mogoče, zato sem se odločil, da se vrnem v Slovenijo. Prepričan sem, da se bom s trdim delom lahko čez nekaj let spet preizkusil v tujini," je o igranju za drugo ekipo enega najboljših klubov v Evropi povedal napadalec, ki je za člansko moštvo rumenih odigral 29 tekem in dosegel tri gole.

Simon Rožman
Simon Rožman FOTO: Damjan Žibert
Napadalec, ki je zaigral tudi na 39 tekmah mlajših selekcij slovenske reprezentance, je v Dortmund odpotoval, ko je bil star vsega 18 let.
Ožbolt je član Domžal že od svojega 14. leta. V mlajših kategorijah je osvojil naslove v vseh selekcijah, pomemben delež pa je dodal tudi k edini osvojitvi mladinskega pokala Slovenije v zgodovini kluba. V članski ekipi je debitiral v sezoni 2013/2014, ko je bil star vsega 17 let. Za rumene je v prvenstvu in pokalu do sedaj zbral 30 nastopov in dosegel štiri gole.

"Odločitev je bila prava, ne glede na to, kar se mi je dogajalo zadnje pol leta. Prvo leto je bilo vse odlično, bil sem zadovoljen in nisem razmišljal o drugih stvareh," je o pomembni odločitvi povedal Žužemberčan in dodal: "Prvo leto v tujini je sicer težko, saj ne znaš jezika in nikogar ne poznaš. Zadnje mesece pa sem se v Nemčiji počutil kot doma. Če bi bil še enkrat star 18 let, bi se odločil enako," je za uradno spletno stran rumeno-modrih poudaril spretni napadalec, ki je prvi igralec, ki je z Domžalami podpisal pogodbo vse do leta 2021: "Domžale ponujajo vse, kar mladi igralec potrebuje za svoj razvoj. Nekaj fantov poznam že od prej, tako da ne pričakujem težav s prilagajanjem. V Domžalah se počutim kot doma in prepričan sem, da sem na začetku prave poti." Ožbolt je v prvi slovenski ligi odigral 25 tekem in dosegel tri zadetke: "Slovenska liga je težka, a zelo dobra za razvoj mladih igralcev. Bolje je, da tukaj odigram 30 tekem, kot da v tujini sedim na klopi in le treniram," se zaveda Ožbolt.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mungos2
01. 02. 2017 17.05
+1
Dobrodošel doma !
degenos
01. 02. 2017 11.31
+2
hehe ..strah in trepet klubom bojo domžale
MaunelNeuer
01. 02. 2017 17.03
-2