Prva liga Telekom Slovenije

Pamić tudi uradno na klopi Kopra

Koper, 06. 10. 2016 13.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po nizu slabših rezultatov so se v vodstvu primorskega nogometnega prvoligaša Kopra odločili, da zamenjajo trenerja. Ekipe, ki je v zadnjih dveh tekmah izgubil proti Mariboru in remiziral z Aluminijem, ne vodi več Milan Obradović. Njegov naslednik je tudi uradno Hrvat Igor Pamić.

Na Bonifiki so se zaradi slabših rezultatov že pred dnevi odločili za zamenjavo srbskega strokovnjaka Milan Obradović, na njegovo mesto pa je sedaj tudi uradno sedel Hrvat Igor Pamić, ki je do lanskega leta štiri sezone vodil ekipo Istre, pred tem pa je bil tudi trener Karlovca. Novi trener je Koper prevzel na petem mestu prvenstvene lestvice. Po zamenjavi trenerja Obradovića in po vmesnem obdobju, ko je ekipo vodil direktor akademije FC Koper Oliver Bogatinov, je od srede naprej uradno novi trener članske ekipe FC Koper Igor Pamić. FC Luka Koper se je v borbi za vrh slovenske nogometne lige odločil za nov zagon, ki bo osvežil igro kozličkov. Na podlagi zahteve Andya Bare iz Swiss Sport Agency o ukrepanju za doseganje vrha lestvice, se je sestal upravni odbor kluba in sprejel sklep o zamenjavi trenerja in v Koper pripeljal Hrvata Pamića, ki je znan kot trener, ki goji napadalno igro.

Djibril Cisse in Andy Bara
Djibril Cisse in Andy Bara FOTO: Damjan Žibert

"Novi trener kozličkov je v svoji bogati nogometni karieri v devetdesetih letih igral tudi v Kopru tako, da dobro pozna slovensko Obalo in se bo pri nas hitro znašel. Po odličnem začetku sezone, v kateri FC Koper cilja na sam vrh, so se v klubu odločili, da je za nadaljevanje ključna prav osvežitev napadalne igre. Ekipa igra stabilno in čvrsto igro, a je na nekaterih tekmah zmanjkalo ideje v napadu. Z osvežitvijo igre si želimo, da si bo FC Koper priigral več zaključnih priložnosti in bil tako še nevarnejši za svoje tekmece," med drugim piše na uradni spletni strani koprskega prvoligaša. Pamić, 46-letni hrvaški strokovnjak iz Žminja, ki je v svoji trenerski karieri vodil ekipe NK Pomorac, NK Karlovac (slednjega je pripeljal iz tretje v prvo hrvaško ligo) in NK Istra, je podpisal pogodbo do konca letošnje sezone z možnostjo podaljšanja.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

CURVANORD Zanetti
06. 10. 2016 22.28
V Kopru si trenerji kljuko podajajo
degenos
07. 10. 2016 14.56