Prva liga Telekom Slovenije

Za Petkovićem v Koper prišel tudi Matić

Koper, 07. 10. 2015 18.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nogometaši Luke Koper v letošnji sezoni ne igrajo po pričakovanjih navijačev, saj so v spodnjem delu prvoligaške lestvice. Prva sprememba je prihod novega športnega direktorja, iz Zavrča je v Koper prišel Srb Dušan Petković, po njegovi poti je šel tudi trener Slavko Matić.

Koprsko moštvo je na osmem mestu lestvice 1. Prve Lige Telekom Slovenije z 12 točkami, zaostajata le moštvi Krškega in Celja, kar je veliko manj od želja in pričakovanj. Koper je sicer letošnji zmagovalec pokalnega tekmovanja Slovenije, nato so osvojili še superpokal, v državnem prvenstvu pa jim ne gre po načrtih. Za varno sredino lestvice zaostajajo že 10 točk.

Trener Slavko Matić je odstopil s položaja pri Zavrču po neodločenem rezultatu v Novem mestu in bo kariero nadaljeval v Kopru. Po poročanju Radia Slovenija je Matić že prevzel koprsko moštvo in z igralci danes opravil prvi trening. To ni presenečenje, saj je vlogo športnega trenerja na Obali prevzel Dušan Petković, ki je bil pred tem na tem položaju pri Zavrču. Petković je po pisanju časnika Večernje novosti na pobudo glavnega moža v klubu Borisa Popoviča sprejel izziv, da spravi Luko Koper višje po prvoligaški lestvici.

Kanarčkom bo tako zelo dobro prišel dvotedenski reprezentančni premor, saj se bodo lahko pripravili na nadaljevanje sezone. In že prva tekma po premoru ponuja spektakel, saj bo na Bonifiki 18. oktobra gostovalo vodilno moštvo lige Olimpija, tekma bo v neposrednem prenosu na Kanalu A in VOYO.

Slavko Matić
Slavko Matić FOTO: Damjan Žibert
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tankopiš
08. 10. 2015 10.00
+2
pridem na tekmo ko bodo igrali tudi poljaki,brazilci,nemci itd,ne samo ju....