Prva liga Telekom Slovenije

VIDEO: Pevnik je preporodil Celjane: 'Najprej obstanek, potem finale pokala'

Ljubljana, 03. 05. 2016 14.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Z novo osvojeno točko so celjski nogometaši nadaljevali uspešen niz rezultatov, ki so ga začeli pisati pod vodstvom novega stratega Roberta Pevnika. Eden najzaslužnejših za šest tekem dolgo serijo neporaženosti je nedvomno tudi vratar Matic Kotnik, ki je v tem času prejel le dva zadetka.

Več videovsebin
  • Pogovor z nogometašem Celja Juretom Travnerjem
    01:35
    Pogovor z nogometašem Celja Juretom Travnerjem
  • Pogovor z Matejem Podlogarjem
    02:21
    Pogovor z Matejem Podlogarjem
Matic Kotnik
Matic Kotnik FOTO: Miro Majcen
"Nedvomno smo vsi skupaj zelo veseli, da smo se v tem obdobju po prihodu novega trenerja rezultatsko in tudi mentalno dvignili, kar se pozna tudi na naših rezultatih. Smo v dobri seriji uspešnih tekem, a pred nami je še kar nekaj dela. Naš cilj je znan – moramo si zagotoviti obstanek. Čaka nas tudi pokalno finale, a o tej tekmi zaenkrat še ne razmišljamo. V naših mislih so le štiri izredno pomembne ligaške tekme, kjer moramo vknjižiti čim več točk," je uvodoma za uradno spletno stran kluba dejal 25-letni vratar Matic Kotnik, ki je doslej v celjskem dresu vknjižil 132 ligaških nastopov. Zadnjega izmed njih je zbral v soboto, ko se je s soigralci pred 4100 gledalci odlično zoperstavil aktualnim državnim prvakom iz Maribora. "Z izkupičkom na tej tekmi smo zadovoljni, še posebej ob dejstvu, da je Maribor na tej tekmi na vse načine želel priti do treh točk. Znova smo prikazali dobro predstavo, vseskozi bili borbeni, agresivni in organizirani. To je naš recept, ki se ga skušamo v največji meri držati v zadnjem obdobju, zaenkrat vidimo, da nam to dobro uspeva." Nova preizkušnja čaka celjske nogometaše že v petek, ko bodo gostovali v Zavrču. Tamkajšnje moštvo se v tem trenutku na prvenstveni lestvici nahaja na petem mestu, pred rumeno-modrimi pa ima dve točki prednosti. "Prepričan sem, da bomo tekmo pričakali dobro pripravljeni. Dobro smo se spočili. V tem trenutku so vse naše misli usmerjene v prvenstvo, kjer si želimo čim prej zagotoviti obstanek. Z morebitnimi novimi točkami bi bil ta cilj še korak bližje, zato moramo narediti vse, da pridemo do močno želene zmage."

Robert Pevnik
Robert Pevnik FOTO: Damjan Žibert
Robert Pevnik na celjski klopi še ne pozna grenkobe poraza. Rumeno-modre je namreč doslej vodil na šestih tekmah, ob dveh remijih pa je z moštvom prišel do štirih zmag. Pevnik, sicer tudi nekdanji nogometaš celjskega kluba, se je poleg točke proti prvakom razveselil tudi lepega odziva celjske publike. "Navdušen sem nad taktično disciplino, borbenostjo in na splošno odnosom mojih nogometašev. Resnično bi jih rad iskreno pohvalil za predstavo proti Mariboru, seveda pa tudi za vso delo, ki so ga opravili v minulih tednih. Hkrati pa sem zelo vesel tudi odziva celjske publike, ki nas je ob odličnem navijanju podprla v izjemnem številu. Lepo je videti, da nam s svojo podporo stojijo ob strani, mi pa bomo še naprej delali vse, da jih bomo tudi v prihodnje čim večkrat razveselili z dobrimi rezultati," je za uradno stran celjskega prvoligaša med drugim dejal 46-letni strokovnjak.

Pasica nogomet je doma na Kanalu A
Pasica nogomet je doma na Kanalu A FOTO:
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.