Prva liga Telekom Slovenije

Pevnik: Zanima nas le napad na mesta, ki vodijo v Evropo

Celje, 24. 06. 2016 08.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Celjski nogometaši so bili pravi hit končnice pretekle sezone v PLTS. Ne samo, da so si predčasno zagotovili obstanek v prvoligaški druščini, uspela jim je celo uvrstitev v finale pokala, kjer pa so nesrečno ostali brez Evrope po izvajanju enajstmetrovk. Celjani so odločeni, da tudi letos napadajo visoka mesta.

Robert Pevnik je Celjane prevzel v nadaljevanju pretekle sezone in z grofi nanizal nekaj impresivnih rezultatov. Tako v prvenstvu kot tudi v slovenskem pokalu.
Robert Pevnik je Celjane prevzel v nadaljevanju pretekle sezone in z grofi nanizal nekaj impresivnih rezultatov. Tako v prvenstvu kot tudi v slovenskem pokalu. FOTO: Damjan Žibert
Do začetka nove sezone nas ločijo še trije tedni, v okviru priprav na novo sezono PLTS pa so nogometaši Celja že končali 14-dnevni ciklus. Grofje bodo tudi v prihodnje nastopali pod vodstvom Roberta Pevnika.
Medtem ko se ekipa pripravlja na začetek sezone, je živahno tudi v klubskih pisarnah. Organizacijski zalogaj bo pripravljalna tekma s Celticom, ki bo na sporedu v četrtek ob 19.45. uri. Pred začetkom sezone sledita še obračuna z romunskim Dinamom iz Bukareške in ruskim Uralom.
"Premor po koncu lanske sezone je bil resnično kratek, a menim, da smo se vsi skupaj dobro pripravili na nove izzive. Igralci so se vrnili v dobri pripravljenosti, držali so se navodil in naših usmeritev, tako da lahko hitro nadgrajujemo doseženo ob koncu lanske sezone. Ker so te poletne priprave zelo strnjene, bo glavni fokus v teh tednih seveda predvsem na uigravanju nogometašev in piljenju naših taktičnih zamisli, ta uvodni cikel pa bo brez dvoma vseboval nekoliko intenzivnejši segment fizične priprave. Rad bi poudaril, da sem sicer zelo zadovoljen s pristopom igralcev, tako da lahko optimistično zremo v prihodnost," za uradno spletno stran kluba pravi 47-letni trenerski strokovnjak iz Polzele, ki je sicer celjsko moštvo prevzel na začetku aprila in nanizal sedem zmag, ob enem remiju pa je le dvakrat moral priznati premoč nasprotniku.
V zadnjem času so se pojavila namigovanja, da naj bi v celjski klub prišli ukrajinski investitorji. Isti, ki so pred časom (neuspešno) poskušali priti že v Velenje in Novo Gorico. Tam jim ni uspelo. Jim bo v knežjem mestu?
"Veseli me, da ogrodje moštva ostaja enako, zaradi česar lahko v tem pripravljalnem obdobju delamo na zelo stabilnih temeljih. Nogometaši vedo, kaj od njih pričakujem, predvsem pa je lažje, ker že poznajo mojo strategijo in način dela. Moram reči, da imamo zelo dobro moštvo, fantje so pridni in željni trdega dela, sam pa se bom maksimalno potrudil, da jim pomagam do napredka."

Športni direktor Sebastjan Gobec skrbi za igralske osvežitve v celjskem klubu.
Športni direktor Sebastjan Gobec skrbi za igralske osvežitve v celjskem klubu. FOTO: Damjan Žibert
Po koncu lanske sezone so sodelovanje s celjskim klubom podaljšali Damir Hadžić, Jure Travner in Lovre Čirjak, prvo pogodbo pa je sklenil tudi obetavni vratar Metod Jurhar.
Drevi ob 17.30 se bo na Brdu pri Kranju začel prenos žreba parov za prihodnjo sezono nogometne PLTS. Neposredni prenos "plesa kroglic" si boste lahko ogledali na Kanalu A in VOYO.
Klub so v tem času zapustili trije nogometaši, aktivno igralsko kariero pa je sklenil Amel Mujčinović, ki bo v prihodnje opravljal vlogo trenerja vratarjev. Legendarni celjski vratar se bo od aktivnega igranja nogometa poslovil na prijateljski tekmi s škotskim velikanom Celticom. Mujčinović je sicer od sezone 1995/96 v celjskem dresu vknjižil kar 304 ligaške nastope. Novincev do zdaj grofje še niso predstavili, se pa v tem trenutku v Celju preizkuša kar nekaj nogometašev, ki bi v prihodnje morda utegnili obleči rumeno-modri dres. "Vsi vemo, kakšna je usmeritev našega kluba. Iščemo predvsem mlade fante, željne trdega dela, ki bi se ob ponujeni priložnosti lahko prebili v ospredje. Moštvu smo v teh pripravljanih tednih priključili vse nogometaše izhodnega letnika našega mladinskega moštva, seveda pa preizkušamo tudi nekaj drugih nogometašev, v večini primerov mladih, ki prihajajo iz lokalnega okolja. Nekaj mest je torej v moštvu še odprtih, vsi skupaj pa si želimo čim prej dopolniti naš igralski mozaik."
Robert Pevnik se je po končani igralski karieri preselil v trenerske vode, od leta 2007 je nato vodil številne domače in tuje klube. V Sloveniji se je pri Dravi, Domžalah, Olimpiji, Muri, Rudarju, Radomljah in Aluminiju, med tem je deloval še pri makedonskem Rabotničkem iz Skopja. V lanski sezoni je vodil poljsko Legionovio, pred prihodom v Celje pa je bil na čelu mladinskega moštva velenjskega Rudarja.
Čeprav bo Polzeljan prvenstvo začel s precej spremenjeno, predvsem zelo pomlajeno zasedbo, pa ne odstopa od visokih ciljev. "Verjamem v klub, verjamem v ekipo. Proračun kluba je takšen, kakršen je, in ne bomo se pritoževali, saj želimo z obstoječim kadrom in z razpoložljivimi sredstvi narediti kar največ. Mene osebno zanima zgolj napad na mesta, ki vodijo v Evropo," je še naprej optimističen pregovorno dobro razpoloženi Pevnik.

Celjani so odigrali že kar nekaj pripravljalnih tekem, kjer je rezultat v drugem planu. Varovanci trenerja Pevnika so izgubili proti avstrijskemu Sturmu in dodali še dva remija z Domžalami in hrvaškim prvoligašem Osijekom.

Pasica nogomet je doma na Kanalu A
Pasica nogomet je doma na Kanalu A FOTO:
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.