Prva liga Telekom Slovenije

Pevnik: Izgubili smo, ker se nismo držali navodil

Celje, 22. 08. 2016 12.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Lanskoletni pokalni finalisti iz Celja so v 6. krogu PLTS zabeležili grenak poraz na gostovanju v Krškem (0:1). Domačini so se veselili treh točk, Celjani pa so razočarani zapustili zelenico. Za njimi je tretja tekma brez zmage, a spoznanje, da so si za poraz v Posavju krivi povsem sami ...

Trener Celjanov Robert Pevnik je po tekmi za klubsko spletno stran opisal dogajanje na igrišču. "Skozi teden smo se odlično pripravljali na tekmo in vadili taktične podrobnosti, ki bi nam prav prišle v dvoboju s Krškim. Začetek srečanja je bil dober, ustvarili smo si nekaj stoodstotnih priložnosti, a jih nismo izkoristili. Potem pa se nam je prvič zgodilo, da se kar naenkrat moji varovanci več niso držali navodil. Našo neodgovorno igro je Krško izkoristilo in povedlo v prvem polčasu," se gostovanja v Posavju za uradno spletno stran celjskega kluba spominja Pevnik. "V drugem polčasu smo pri zaostanku seveda zaigrali bolj napadalno, bolj odprto. Nasprotnik je nizal priložnosti, tudi sami smo imeli nekaj pol priložnosti, vendar se je tekma končala brez spremembe rezultata. Krčani so pokazali, kako se bori za svoj klub in jim čestitam za zasluženo zmago," je celjski strateg ocenil gostovanje v Krškem.

Robert Pevnik
Robert Pevnik FOTO: Damjan Žibert
Pred reprezentančnim premorom Celjane čaka še tekma z Mariborom in veliko dela v tem tednu za trenersko ekipo in nogometaše napoveduje 47-letni Konjičan.
Sedmi krog PLTS ponuja tudi štajerski derbi med Celjem in Mariborom. Tekmo bomo v nedeljo od 20. ure naprej prenašali na Kanalu A in VOYO.

"Absolutno bomo morali veliko delati na agresivnosti in taktični ter individualni disciplini, kar sem pogrešal na tekmi v Krškem. Igralci so sedaj videli, da lahko izgubijo z vsakim nasprotnikom v našem prvenstvu. Ne sme biti lahkomiselnosti. Imamo kvaliteto, da lahko premagamo vsako ekipo, z napačnim pristopom pa lahko z vsakim izgubimo. Nočem reči, da je bila to dobra šola za naprej, ker se je veliko boljše učiti iz zmag. Ampak je pa res, da se več naučiš iz porazov," trezno, za celjsko internet stran, razmišlja Pevnik in gleda proti naslednjim izzivom. Že prihajajoči bo zelo zahteven. Na Areno prihaja ranjeni Maribor. "Vem, kako delati v prihodnje in kako najti pot do novega zmagovalnega niza. Sedaj se moramo dobro pripraviti na Maribor. Dvigniti nivo igre, delati na taktični disciplini in agresivnosti."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.