Prva liga Telekom Slovenije

Pevnikov niz na celjski klopi: na petnajstih tekmah le dva poraza

Kidričevo, 01. 08. 2016 12.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Celjani so po minimalnem porazu v uvodnem krogu PLTS proti Olimpiji (0:1), na prvi domači tekmi premagali Gorico, sedaj pa so prišli še do premierne gostujoče zmage. Varovanci trenerja Roberta Pevnika so gladko premagali novopečene prvoligaše iz Kidričevega (4:2) in napovedali boj za mesta v gornjem delu lestvice.

Celjani so sicer pred dnevi ostali brez svojega kapetana Danijela Miškića, ki je odšel v vrste aktualnih slovenskih državnih prvakov iz Ljubljane, prvič pa je zanje proti Aluminiju v prvi postavi zaigral povratnik v ekipo Anej Lovrečić. Slednji je bil sicer ob polčasu zamenjan, toda njegova ekipa je prišla do zanesljive (4:2) in zaslužene zmage, predvsem glede na prikazano igro v drugem polčasu.

Tekma v Kidričevem je za Celjane pomenila začetek nekega novega obdobja. Med tednom se je poslovil še Danijel Miškić, kar pomeni, da so Celjani v kratkem času ostali brez dvojca Blaž Vrhovec - Miškić, ki je lani skrbel za srce celjske igre. Ob tem je v Maribor odšel tudi Sunny Omoregie, Pevnik pa je že prej ostal brez napadalca Marka Pajača.
"Z igro proti Aluminiju nisem povsem zadovoljen. Morali bi zabiti že prej, imeli smo priložnosti, kljub temu pa je ekipa delovala homogeno in imela odgovor na poskuse gostiteljev. Zmaga je zaslužena," je po prvi gostujoči zmagiosezone povedal Robert Pevnik, ki je pred in tudi na začetku nove sezone ostal brez ključnih igralcev. "O tistih, ki jih ni več v klubu ne razmišljamo, oziroma ne smemo razmišljati. Pomembni so le-ti, ki so ostali in nam bodo koristili v nadaljevanju sezone. Zadovoljen sem, kako je ekipa odreagirala po odhodu nekaterih nosilcev. Vedel sem, da lahko računam tudi na naše mlade moči. Nihče se ni ustrašil in mislim, da se za nogometni jutri v Celju ni potrebno bati," je posebej za 24ur.com po zmagi v Kidričevem (4:2) proti vselej nepredvidljivemu Aluminiju povedal strateg aktualnih pokalnih finalistov Robert Pevnik, ki je celjsko klop zasedel v drugem delu lanske sezone in od takrat nanizal v glavnem pozitivne rezultate.

Robert Pevnik navkljub odhodu nosilcev celjske igre, zelo zaupa ekipi.
Robert Pevnik navkljub odhodu nosilcev celjske igre, zelo zaupa ekipi. FOTO: Damjan Žibert
Še več, Celjani so, pod njegovim vodstvom, na zadnjih petnajstih tekmah le dvakrat izgubili po rednem delu in še to proti aktualnemu prvaku Olimpiji. Ob tem imajo le še finalni pokalni poraz proti Mariboru po streljanju enajstmetrovk.
Celjani so ob kopici mladeničev iz lastnih vrst pred novo sezono pripeljali med drugim tudi Bošnjaka Irfana Hadžića in Hrvata Marina Glavaša. Precej več kot so vložili v igralski kader, so prejeli preko odškodnin za svoje ključne igralce.

"Zadovoljen sem, kako fantje trenirajo in kako odgovorno igrajo na tekmah. Viden je napredek, fantje se zavedajo, da bo sezona dolga in da bodo vsi dobili svojo priložnost. Zaenkrat so me rezervisti vsakič znova prepričali, da na njih lahko računam tudi v kočljivi trenutkih in na težkih tekmah. Naši cilji so visoki navkljub odhodu nekaterih nosilcev. Ponavljam, ukvarjam se le s tistimi, ki jih imamo na razpolago," sporoča Pevnik.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

4151
01. 08. 2016 14.22
+10
Too Pevac - tak se to dela! Le pogumno in srečno naprej!
rossonero.acm
01. 08. 2016 15.47
+6