Prva liga Telekom Slovenije

PLTS: V dvoboju začelja Ankarančani do prve zmage v sezoni, Gorica boljša od Krškega

Kranj/Nova Gorica, 23. 09. 2017 17.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

V 10. krogu Prve lige Telekom Slovenije je bil v dvoboju moštev, ki se bosta v letošnji sezoni očitno krčevito borili za obstanek med elito, boljši Ankaran, ki je s 3:1 v Kranju premagal tamkajšnji Triglav. S tem je omenjeni primorski prvoligaš prišel do sploh prve zmage v prvoligaški druščini, medtem ko so nogometaši Gorice v trdem obračunu na koncu le strli odpor Krškega (2:1).

Nogometaši Ankarana Hrvatinov so v dvoboju začelja vknjižili izjemno pomembno, nasploh prvo zmago v letošnji sezoni Prve lige Telekom Slovenije. V kranjskem Športnem parku so bili varovanci trenerja Vlada Badžima s končnim izidom 3:1 boljši od tamkajšnjega Triglava, ki je tako brez zmage prikovan na dno prvenstvene razpredelnice.

Čeprav so imeli v uvodnih 25 minutah več od igre domači nogometaši, pa so do vodstva na srečanju pred približno 500 gledalci prišli Ankarančani. Tim Vodeb je z močno podajo iz avta v kazenski prostor Triglava lepo našel soigralca Emirja Burkića, ki je natančno meril z glavo za vodstvo Ankarana z 1:0. V obdobju nekoliko raztrgane igre z obeh strani so domači v 41. minute izkoristili trenutek nezbranosti v gostujoči obrambi, ki je v svojem kazenskem prostoru nepravilno ovirala Mateja Poplatnika, kar je glavni sodnik obračuna Slavko Vinčić označil za prekršek in je posledično pokazal na najstrožjo kazen, ki jo je izvedel kar sam Poplatnik za izenačenje na 1:1.   

V nadaljevanju srečanja so do prve resnejše priložnosti prišli varovanci gostje iz Ankarana, a je bil poizkus z glavo Bradleya Meledje v 49. minuti premalo natančen. Na drugi strani pa je domače vodstvo preprečil gostujoči vratar Primož Bužan, ki je z izjemnim posredovanjem ubranil strel z glavo Kristjana Arha Česna. Tisto, kar sta zgrešila omenjena Meledje in Arh-Česen, je v 62. minuti žogo v mrežo Triglava po lepi podaji Tima Vodeba pospravil Vinko Cerovec. Domači bi lahko kaj hitro izničili minimalen zaostanek (1:2), a je bil le minuto pozneje v zaključku akcije nekoliko nespreten Dejan Robnik

Kranjčani so v zadnjih 15 minutah vse moči usmerili v napad in morebitno izenačenje, kar je puščalo ogromno prostora za gostujoče hitre protinapade. V 85. minuti so nogometaši Ankarana precej srečno zadeli še tretjič in tako odločili vprašanje zmagovalca. Po strelu Timoteja Mateja z roba kazenskega prostora je namreč žoga na poti proti domačim vratom zadela branilca Davida Zeca in spremenila smer ter tako končala v mreži za veliko veselje v gostujočem taboru.

Rifet Kapić je z zadetkom v 73. minuti odločil zmagovalca v dvoboju med Gorico in Krškim.
Rifet Kapić je z zadetkom v 73. minuti odločil zmagovalca v dvoboju med Gorico in Krškim. FOTO:

Tudi na drugem srečanju sobotnega dne smo spremljali izenačen boj za nove prvenstvene točke. V novogoriškem Športnem parku sta se pomerili moštvi domače Gorice in Krškega. Slednji je bil po uvodnih sedmih odigranih krogih na visokem tretjem mestu, medtem ko so Goričani pred to tekmo vknjižili štiri zaporedne zmage in poraz na zadnjem obračunu z Mariborom. V slogu minulih tekem so tudi tokrat že takoj na začetku tekme Krčani nevarno zapretili pred tekmečevimi vrati. Nikola Mandić je v 5. minuti z roba kazenskega prostora nevarno ustrelil z roba kazenskega prostora, a je odlično posredoval domači vratar Grega Sorčan. To je bil očitno znak za zgodnje gostujoče vodstvo, saj je Tonči Mujan le minuto pozneje izvedel udarec iz kota, na oddaljenejši vratnici pa se je najbolje znašel branilec Krškega Leo Ejup, ki je svoje moštvo popeljal do zgodnjega vodstva z 1:0. 

Precej več od igre so v prvem delu tekme imeli varovanci gostujočega stratega Stipeta Balajića, toda kaj ti pomaga terenska premoč, ko je ne uspeš kronati s povišanjem minimalnega vodstva. Goričani so izenačili v 21. minuti, ko je po odbiti žogi in podaji Leona Mariniča zadel neugodni Nigerijec Bede Osuji. Pred koncem 1. polčasa bi gosti lahko znova prešli v vodstvo, toda hrvaški napadalec v vrstah Krškega Tonči Mujan je zgrešil strel z bele točke, potem ko je domači branilec Žiga Lipušček v svojem kazenskem prostoru nepravilno oviral Tomislava Jurino. Kazen za Krčane je prišla v 28. minuti nadaljevanja, torej v 73., ko je Rifet Kapič sprožil natančen strel s približno 20 metrov od gostujočih vrat in premagal nemočnega čuvaja mreže Marka Zalokarja. Marko Krajcer je imel v 81. minuti lepo priložnost za izenačenje, a je bil pri zaključku akcije nenatančen.

Ko je že kazalo, da so Goričani naposled le strli odpor žilavih Krčanov, so gostje v drugi minuti sodnikovega dodatka zamudili novo, izjemno priložnost za izenačenje. Tomislav Jurina se je namreč znašel sam pred vratarjem Sorčanom, a je žogo poslal nad prečnik domačih vrat. Gostje iz mesta nuklearke so se po zaključnem sodnikovem žvižgu lahko upravičeno držali za glavo, saj so zgrešili kopico zrelih priložnosti za izenačenje. Ostalo je 2:1 za Gorico. 

Prva liga Telekom Slovenije, 10. krog, izida:
Triglav Kranj - Ankaran Hrvatini 1:3 (1:1)
Strelci: 0:1 - Brukić (25.), 1:1 - Poplatnik (41./11 m), 1:2 - Cerovec (62.), 1:3 - Mate (85.).

Gorica - Krško 2:1 (1:1)
Strelci: 0:1 - Ejup (6.), 1:1 - Osuji (21.), 2:1 - Kapić (73.).
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.