Prva liga Telekom Slovenije

Podlogar k novinki v grški prvi ligi, četrta okrepitev Domžal je branilec iz BiH

Domžale, Celje, 20. 06. 2017 17.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pestro dogajanje na slovenski nogometni tržnici se nadaljuje: Matej Podlogar se iz Celja seli v Grčijo k novincu v prvoligaški konkurenci, PAS Lamii 1964, Podlogarjevi nekdanji delodajalci iz Domžal pa so okrepitev našli v Bosni in Hercegovini, od koder se v vrste rumenih seli 23-letni Faruk Gačan. Amar Rahmanović ni več član Celja.

Od celjskih vrst se je že poslovila cela kopica nogometašev.
Od celjskih vrst se je že poslovila cela kopica nogometašev. FOTO: Damjan Žibert
"Nogometni klub Celje in dosedanji član prve ekipe Amar Rahmanović sta sporazumno prekinila sodelovanje. 23-letni nogometaš iz Bosne in Hercegovine, ki je v Celje prišel iz Maribora, je v rumeno-modrem dresu odigral petnajst tekem in dosegel tri gole. Amarju Rahmanoviću tudi v prihodnje želimo vse dobro, predvsem pa brez poškodb!" so pozno popoldne sporočili iz NK Celje.

Slovenski nogometaš Matej Podlogar je drugi zdaj že nekdanji nogometaš Celja, ki bo kariero nadaljeval v Grčiji. Novi klub 26-letnega Podlogarja je PAS Lamio 1964, novinec v prvi grški nogometni ligi. Z novo okrepitvijo, četrto letos, pa se lahko pohvalijo Domžale, ki so se okrepile s 23-letnim srednjim branilcem Farukom Gačanom iz Bosne in Hercegovine. Podlogar, ki je v prvi slovenski ligi ob Celju igral še za Interblock, Rudar in Domžale, je s klubom iz Lamie podpisal enoletno pogodbo. Pred njim je v Grčijo iz Celja odšel tudi vratar Matic Kotnik, ki bo v novi sezoni branil za Panionios. Medtem ko so Celjani ostali brez dveh igralcev, so Domžalčani v svoje vrste zvabili še četrto letošnjo okrepitev. Novinec v domžalskih vrstah bo tudi 194 cm visoki branilec Gačan, ki je v zadnjih treh sezonah igral za Mladost Doboj-Kakanj.

"Po odhodu Roka Elsnerja smo na položaju osrednjega branilca potrebovali dodatno rešitev. Faruk je igralec, ki odgovarja vsem zahtevam našega strokovnega vodstva, obenem pa nam prinaša nekaj prepotrebne kvalitete v zračnih dvobojih, ki so nam pogosto povzročali težave. V Bosni in Hercegovini se je zelo izkazal in si ustvaril ime, seveda pa bo potrebno nekaj časa za prilagoditev na naš sistem dela in igre ter na slovensko tekmovanje, ki je specifično," je o novem igralcu v domžalskih vrstah za klubsko spletno stran spregovoril športni direktor Matej Oražem.

Pred Gačanom, ki je bil pred podpisom pogodbe na preizkušnji in je odigral obe dozdajšnji pripravljalni tekmi, so novinci v Domžalah še Lovro Bizjak, Tilen Klemenčič in Kristijan Šipek, ki pa bo zaradi poškodbe kolena prvi polovico sezono moral izpustiti.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.