Prva liga Telekom Slovenije

Pokal Slovenije: Turnišču žreb namenil Olimpijo, Maribor z Radomljani, Domžalčani v Tolmin

Brdo pri Kranju, 19. 08. 2016 13.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Petkov žreb drugega kroga Pokala Slovenije je postregel s kar nekaj zanimivimi dvoboji. Branilec naslova Maribor bo gostoval pri prvoligaških konkurentih Radomljah, medtem ko poražene finaliste iz zadnje sezone tekmovanja Celjane čaka pot v Krško. Olimpija prihaja v goste Turnišču.

Ljubljanska Olimpija bo gostovala pri Turnišču v nogometa lačnem Pomurju.
Ljubljanska Olimpija bo gostovala pri Turnišču v nogometa lačnem Pomurju. FOTO: Miro Majcen

V prostorih Nogometne zveze Slovenije (NZS) so izžrebali tekmovalne pare drugega kroga Pokala Slovenije. Tekme bodo na sporedu 7. in 14. septembra. Državna prvakinja Olimpija se bodo pomerila s Turniščem, medtem ko pokalne zmagovalce in državne podprvake iz Maribora čakajo prvoligaške konkurentke Radomlje. Mariborčani novo sezono boja za pokalno trofejo začenjajo kot branilci naslova s prvoligaškim dvobojem in gostovanjem v Domžalah pri ekipi, ki jo je nedavno zapustil glavni trener Dejan Djuranović. Termini posameznih dvobojev bodo določeni pozneje.

Dvanajsterici zmagovalcev prvega kroga so se drugi stopnici pridružili še branilec naslova Maribor, Olimpija, Domžale in Gorica. V bobnu so bili vsi prvoligaši, saj so v sredo vsi po vrsti uspešno opravili svojo nalogo. Aluminij je slavil v Beltincih, velenjski Rudar v Lenartu, Radomlje v Postojni, Krško v Dravogradu, Koper je premagal Šmarje pri Jelšah, medtem ko Celje ni dovolilo presenečenja Žirem. Poleg omenjenih so v žrebu sodelovali še v taborih Tolmina, Dekanov, Krke, Doba, Turnišča in Nafte.

Pokal Slovenije, pari 2. kroga:

Tolmin - Domžale
Nafta 1903 - Gorica
Luka Koper - Aluminij
Jadran Dekani - Rudar Velenje
Kalcer Radomlje - Maribor
Rooltek Dob - Krka
Krško - Celje
Turnišče - Olimpija Ljubljana

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

premovic.bato
19. 08. 2016 20.46
Mariborcani bodo verjetno spet povedli, v drugem polcasu pa dobili dva ali tri gole. Ne morejo dojet, da se igra dva polcasa in da se bori za ekipo vseh 90 minut s sodniskim podaljskom vred.
macek_garfield
19. 08. 2016 15.52
-2
kak bo nk Turnisce strosil nk-bezigrad, to bodo habarji fasali pa to