Prva liga Telekom Slovenije

Pranje umazanega perila v knežjem mestu, Celjani obtožbe stratega Jovičevića zanikajo

Celje, 14. 06. 2017 21.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Celjani so se ob odhodu ukrajinskih investitorjem morali soočiti s težavnim finančnim položajem, ki je zahteval skrajne ukrepe. S slednjimi se tako ni strinjal trener Igor Jovičević, ki je svojo zgodbo zaupal novinarjem, odziv na njegove obtožbe pa je že podalo tudi vodstvo kluba. Razkrivamo vam torej dve plati ene zgodbe, ki bo epilog očitno dobila šele po posredovanju odvetnikov.

Igor Jovićević
Igor Jovićević FOTO: Damjan Žibert

Celjane je odhod ukrajinskih vlagateljev dodobra pretresel, zaradi zmanjšanja sredstev pa so bili prisiljeni poiskati številne ukrepe, s katerimi se vsi vpleteni vendarle niso strinjali. Strateg grofov Igor Jovičević je svoje nestrinjanje izrazil tudi v javnosti, zaradi česar je sprožil pravo malo 'vojno', saj v klubu vse njegove obtožbe glasno zanikajo. "Menim, da smo se v letošnji sezoni izkazali, Evropa pa se nam je izmaknila le za eno točko. Vendar to niti ni bil naš cilj, svoje želje smo že zdavnaj uresničili," je hrvaškim medijem priznal Jovičević in dodal, da so mu zato v klubu ob koncu sezone ponudili sporazumno prekinitev pogodbe, ki se sicer izteče šele čez dve leti. "V klubu so mi ponudili, da mi izplačajo plačo za april in maj, jaz pa bi jim moral oprostiti dve leti. Predlagal sem jim, da mi izplačajo eno leto, drugo pa sem jim bil pripravljen oprostiti. S tem se niso strinjali," je pojasnil Hrvat, ki je ob tem priznal, da v klubu niso izpolnjevali velikega deleža dogovora, zato je že v pogovorih s slovenskimi in hrvaškimi nogometnimi sindikati: "Nisem dobil klubskega avtomobila, klub pa ni plačal niti za hrano ali stanovanje. S tem so tako kršili dogovor."

O 'domnevni' razrešitvi s funkcije ga ni obvestil nihče, na mesto "managerja" pa je tako pršel Tomaž Petrović. V klubu so ob tem opravili še nekaj menjav v strokovnem štabu: "V klubu so odpustili tudi dva moja pomočnika in kondicijskega trenerja. Ob tem so prekinili pogodbe tudi z enajstimi nogometaši, češ da gre klub v stečaj. To so govorili tudi meni, sedaj pa je vsem jasno, da to ni res." Hrvaški strateg je celjski klub obtožil tudi mobinga, po elektronski pošti naj bi mu zabičali, da poda analizo vsakega igralca in presodi česa vse je sposoben. "Naročili so mi, da naj jim pošljem načrt priprav za naslednjo sezono, ter povem kaj lahko od moštva pričakujejo. Nogometaši so medtem drug za drugim zapuščali klub. Poleg tega so želeli, da se udeležim sestanka v Celju, čeprav sem bil v tistem času na počitnicah. Nato so me želeli kaznovati, češ, ker se nisem udeležil sestanka," je medijem razkril Jovičević, na njegove pritožbe pa so se odzvali tudi v celjskem klubu, kjer so bili nad očitki trenerja šokirani.

Igor Jovićević
Igor Jovićević FOTO: Damjan Žibert

Dejali so, da je prekinitev sodelovanja z vlagatelji iz Ukrajine pošteno vplivala tudi na klubsko blagajno o čemer so obvestili vse nogometaše prve ekipe. Ti so situacijo razumeli, prav tako so se razumno odzvali tudi člani strokovnega štaba, z izjemo glavnega trenerja Jovičevića. "Slednji je po zadnji tekmi v sezoni, ko smo na Ptuju premagali Domžale, nemudoma odšel. Brez slovesa, brez navodil igralcem kaj in kako med odmorom. Po zadnjih tekmah v sezoni smo se s trenerji venomer usedli, začrtali kako v prihodnjih tednih, tokrat pa temu ni bilo tako. Od Igorja Jovičevića smo pričakovali, zatem tudi zahtevali, da odda poročilo o opravljenem delu tekom sezono, a tega nismo dočakali. To je sicer samoumevno, da trenerji predložijo poročila in vso potrebno dokumentacijo," so sporočili iz kluba in ob tem dodali, da je sicer hrvaški strateg podpisal pogodbo o sodelovanju z investitorji iz Ukrajine, v celoti pa ga je plačeval Nogometni klub Celje.

Prav zato so bili v klubu nad njegovim obnašanjem še bolj razočarani. Igor Jovičević jim je sporočil, da bo z njimi pogovarjal zgolj še preko odvetnikov. "In to tisti Igor Jovičević, ki je imel v Nogometnem klubu Celje na voljo praktično vse. Fantastično stanovanje, nadstandardno. Prehranjevanje v treh najboljših restavracijah ter hotelih v Celju. Vse potrjujejo njegovi podpisani računi. Lahko bi še naštevali in perilo v jasnosti v celoti opravi, vendarle pa to ni v naši navadi. Venomer smo delovali človeško. Igorju Jovičeviću klub dolguje le eno zapadlo plačo, vse ostalo je urejeno," so se odzvali v klubu, kjer so potrdili, da Jovičević ostaja trener Nogometnega kluba Celje, saj bodo naredili vse, da izpolnijo njegovo željo, ne glede na odnos, ki so ga bili deležni: "Takšnega obnašanja naš klub v vsej svoji zgodovini ni bil deležen. Zgodovina pa je takšna, da smo tik pred tem, da obeležimo 100 let delovanja. In če je Igor Jovičević šola za naprej, potem bo naš klub preživel še najmanj desetkrat toliko. Celjski šport, celjski nogomet in nenazadnje šport, ki združuje in povezuje ljudi, si takšnega odnosa kot smo ga bili mi deležni tokrat, ne zasluži!"

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JanZiska
14. 06. 2017 21.46
+1
In kje je 1,3 milijona €, ki so bili na računu pred vstopom "ukrajinskih investitorjev"???