Prva liga Telekom Slovenije

Pred večnim derbijem: Pod Kalvarijo poudarek na obnavljanju telesne moči

Maribor, 18. 11. 2015 18.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Strateg nogometašev Maribora Krunoslav Jurčić je dočakal vrnitev svojih mladih reprezentantov, ki so se že priključili vadbi. Petar Stojanović je imel dan po nastopu za mlado izbrano vrsto regeneracijski trening, a z mislimi sodeluje pri pripravi na večni derbi.

Nogometaši NK Maribora so bili v sklopu priprav, med reprezentančnim premorom, skorajda isto kadrovsko 'podhranjeni', kot njihov večni tekmec iz Stožic. V mladi reprezentanci, ki je včeraj v Kopru z 2:0 premagala Srbe, so zaigrali napadalec Gregor Bajde, Dino Hotić in eden ključnih mož vijoličastih Petar Stojanović. Vsi so se že vrnili v Ljudski vrt in se pridružili treningom članskega moštva.

Krunoslav Jurčić
Krunoslav Jurčić FOTO: Miro Majcen

Tudi Agim Ibraimi, ki je imel obveznosti v makedonski izbrani vrsti. "Ibraimi dela s polno obremenitvijo, takoj smo pridružili tudi mlade slovenske reprezentante. Stojanović je proti Srbiji odigral vso tekmo, s kapetanskim trakom za dodatno samozavest. Pohvale Hotiću, ki je zabil gol. Bajde je vstopil pred koncem tekme in bosta s Hotićem takoj vadila v polnem obsegu. Stojanović bo najprej opravil regeneracijo, a je pomembno, da je z nami. Prisoten je pri analizah in prenašanju vseh taktičnih zadev,” je trenutno stanje za uradno spletno stran kluba predstavil Krunoslav Jurčić.

Hrvat se je bil s svojimi izbranci, zaradi selitve reprezentanc Slovenije in Ukrajine v Ljudski vrt, primoran na treninge voziti v bližnjo Rogozo: “Nimam pripomb, vse je potekalo po načrtih. Vmes smo dva treninga opravili v Rogozi in se vrnili v Ljudski vrt, ves čas pa delali na obnavljanju telesne moči ter ob tem že šli v specifično pripravo na derbi. Vemo, kaj sledi. Cikel petih tekem v štirinajstih dneh. Zato je izjemno pomembno, da imam v tem obdobju na voljo skoraj vse igralce.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bigdick19
18. 11. 2015 23.34
-3
Klub z najgršimi dresi in navijači v evropi
šmajser1
18. 11. 2015 20.18
+3
Koncno nekaj o Mariboru!SAMPIONI NASI!
macek_garfield
18. 11. 2015 18.53
+5
... ma kaksno obnavljanje moci ... samo, da ne bosta suler in handanovic kiksnila pa bo vse ok ... forza viole ...
Smeljo
18. 11. 2015 19.36
-1