Prva liga Telekom Slovenije

Predragović v sodnikovem podaljšku prinesel zmago Celjanom nad Ankaranom, Kidričani do treh točk v Kranju

Dravograd, 18. 11. 2017 13.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
A.V./STA/M.J.
Komentarji
0

Nogometaši Celja so z malce sreče in zadetkom Fedorja Predragovića v 90. minuti osvojili pomembne tri točke v obračunu proti Ankaranu v Dravogradu. Zaključnega sodnikovega žvižga pa ni dočakal Žan Humar, ki je bil v 59. minuti zaradi dveh rumenih kartonov in posledično rdečega izključen.

Celjani so v Dravogradu prišli do tretje zaporedne zmage. V gosteh so zasluženo premagali zadnjeuvrščeni Ankaran, ki je tako še vedno brez zmage na domačem igrišču. Izbranci Dušana Kosića so se petouvrščeni Gorici (to čaka zvečer gostovanje v Velenju) približali na točko, Ankaran, pri katerem je znova z nekaj dobrimi posredovanji nase opozoril vratar Primož Bužan, pa po 11. porazu ostaja trdno na dnu prvenstvene lestvice. Čeprav so imeli Primorci z začasnim domom v Dravogradu v prvem polčasu približno enako časa žogo v posesti kot Celjani, pa so bili slednji precej nevarnejši. Posebej v 40. in 41. minuti. Najprej je v 40. minuti Filip Dangubić preigral dva domača branilca, prišel pred Primoža Bužana, ki pa je izvrstno posredoval in žogo odbil, in sicer do Mitje Križana, ki pa je nato žogo poslal čez vrata. Le nekaj trenutkov pozneje je do strela v kazenskem prostoru domačih spet prišel Dangubić, znova je odlično posredoval Bužan in znova je zatem Križan odbito žogo poslal čez gol. Tudi pred tem so sicer imeli Celjani nekaj polpriložnosti, v 17. minuti je Janez Pišek s 30 metrov meril malce premalo natančno, v 29. minuti je Jucie Lupeta dobil žogo približno 11 metrov od gola, a jo slabo zadel, v 31. pa je Luka Šušnjara poskusil iz bližine z desne strani, spet pa je bil dobro postavljen Bužan.

Celjani so z zadetkom Fedorja Predragovića v izdihljajih obračuna v Dravogradu prišli do pomembne zmage nad Ankaranom.
Celjani so z zadetkom Fedorja Predragovića v izdihljajih obračuna v Dravogradu prišli do pomembne zmage nad Ankaranom. FOTO: Aljoša Kravanja

Celjani so do zasluženega vodstva prišli v 55. minuti. Takrat je Luka Žinko zanesljivo izvedel enajstmetrovko, ki jo je s prekrškom nad Lupeto zakrivil Emir Burkić. Za Žinka je bil to peti zadetek v sezoni in četrti z bele točke. V 56. minuti je imel priložnost za 2:0 Šušnjara, a je s približno 15 metrov za malce zgrešil cilj. Še več vode na celjski mlin je steklo v 59. minuti, ko si je drugi rumeni in s tem rdeči karton prislužil domači nogometaš Žan Humar. V 72. minuti so imeli gostitelji kljub igralcu manj lepo priložnost za izenačenje, Bradley Meledje je prišel do strela z roba kazenskega prostora, a žogo poslal mimo gola. Deset minut zatem je na drugi strani nov strel Lupete s 15 metrov obranil Bužan, ko je že vse kazalo, da bodo Celjani tekmo pripeljali do zanje srečnega konca, pa je v 88. minuti s prostega strela z leve strani zadel Raoul Junior Delgado za 1:1. Na srečo gostov pa to ni bil zadnji zadetek na tekmi. V tretji minuti sodniškega dodatka je do žoge po podaji Rudija Požega Vancaša v kazenskem prostoru Ankarana prišel Fedor Predragović in neoviran žogo poslal za Bužanov hrbet za končnih 2:1. Za Predragovića je bil to prvi gol v slovenski prvi ligi.

Aluminij do pomembne zmage proti Triglavu

Kidričani so se veselili zmage v Kranju.
Kidričani so se veselili zmage v Kranju. FOTO: Damjan Žibert

Kidričani so se s četrto zmago ne le vsaj do nedelje prebili na sedmo mesto, temveč se od neželenega devetega mesta, ki ga zaseda prav Triglav, oddaljili za pet točk. Dvoboj je bil dokaj izenačen, za visok poraz Triglava pa je kriva predvsem izključitev vratarja Elvisa Džafića, kar so znali gosti unovčiti v izdihljajih tekme. Domači navijači v prvem polčasu niso prišli ravno na svoj račun. Njihovi ljubljenci so sicer imeli več žogo v svoji posesti kot tekmeci, a zmogli vsega en nenatančen strel v prvih 45 minutah. Na drugi strani so bili rahlo konkretnejši Kidričani, ki so prvič nase opozorili v 20. minuti, ko je Elvis Džafić brez posebnih težav ustavil strel Ibrahima Mensaha z roba kazenskega prostora. V 35. minuti je po kotu najvišje pred vrati Triglava skočil Vedran Mesec, a žogo z glavo poslal malo mimo gola. V 42. minuti pa so gosti povedli, potem ko je z roba kazenskega prostora ustrelil Žiga Škoflek, žoga je na poti proti golu zadela še Dina Suljevića in toliko spremenila smer, da je končala za hrbtom nemočnega Džafića. Za Škofleka je bil to drugi gol v sezoni. V uvodu drugega polčasa sta imeli obe ekipi po eno polpriložnost, zapravila sta ju Dejan Petrovič pri gostih in Matej Podlogar pri domačih, v 63. minuti pa so bili Kranjčani zelo blizu zadetka, ko je David Zec žogo z glavo namesto v prazno mrežo poslal v prečko.

Tudi sicer so v teh trenutkih Gorenjci večkrat poskrbeli za razburljive trenutke v kazenskem prostoru gostov, toda ti so se vedno znali obraniti. V 81. minuti pa so se v obetavnem protinapadu znašli gosti, a je Zec še pravočasno blokiral Petrovičev strel. V 88. minuti pa so Kranjčani ostali brez vratarja Elvisa Džafića. Ta je stekel iz vrat in s prekrškom preprečil protinapad in bržkone tudi zadetek Marku Nuniću ter si prislužil neposredni rdeči karton. Ob vseh opravljenih menjavah in tudi dejstvu, da Kranjčani niti niso imeli rezervnega vratarja, je med vratnici stopil Luka Majcen. Ta pa je hitro moral pobrati žogo iz svoje mreže, v 90. minuti ga je po Škoflekovi podaji ukanil Alen Krajnc. Malce pozneje ga je po protinapadu premagal še Marko Nunić za končnih 3:0.

PLTS, 16. krog, izida:
Ankaran Hrvatini - Celje 1:2 (0:0)
Delgado 88.; Žinko 55./11 m, Predragović 90.

Triglav - Aluminij 0:3 (0:1)
Škoflek 42., Krajnc 90., Nunić 90.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.