Prva liga Telekom Slovenije

Pregled po polovici 'pomladi' PLTS: Gorica zbrala največ točk, Maribor in Celje še neporažena, zmaji boljši le od Radomljanov

Ljubljana, 11. 04. 2017 08.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po odigranih sedmih krogih (od skupno 15) spomladanskega dela Prve lige Telekom Slovenije je največ, 16 točk zbrala Gorica, ki je na zadnjih petih tekmah kar štirikrat zmagala in enkrat remizirala. Po odigrani skorajda polovici 'pomladi' sledita še neporažena Maribor (15 točk) in Celje (13).

Gorica je kljub štirim gostovanjem v spomladanskem delu zbrala kar 16 točk.
Gorica je kljub štirim gostovanjem v spomladanskem delu zbrala kar 16 točk. FOTO: Damjan Žibert
V prenosih 29. kroga si boste na Kanalu A lahko ogledali tekmi Rudar – Maribor (sobota ob 20.00) in Olimpija – Radomlje (ponedeljek ob 20.00).

Nogometaši Gorice so v zadnjem mesecu zaigrali v izvrstni formi: na zadnjih petih tekmah so kar štirikrat zmagali in enkrat remizirali. V oči bode tudi to, da so zaenkrat v spomladanskem delu izvrstni na gostovanjih, kjer so zbrali vseh 12 možnih točk (štiri zmage). S tem so se nenadejano vključili celo v boju za drugo mesto PLTS, potem ko so nogometaši Olimpije v izjemno skromni formi in so v sedmih krogih spomladanskega dela zbrali vsega dve točki (le točko več od najslabše ekipe Radomelj). Tudi Domžale na tretjem mestu niso najbolj prepričljive, saj so od možnih 21 točk v spomladanskem delu zbrale 9 točk.

V sklepnem delu prvenstva – do konca je še osem krogov – gre tako pričakovati srdit boj za drugo mesto Prve lige, medtem ko se zdi Maribor ob 13 točkah prednosti na prvem mestu varen in zanesljivo koraka k osvojitvi 14. prvoligaškega naslova. Olimpija bo s takšno formo in takšnim kadrom težko konkurirala za drugo mesto Domžalam, medtem ko bi se Novogoričani lahko s štirimi točkami priključili boju za drugo mesto. Obenem pa morajo paziti tudi na petouvrščene Celjane, ki ob nizu neporaženosti, ki traja že vse od 10. decembra – na glas razmišljajo o četrtem mestu, ki bo (v primeru, da Krka ne postane pokalni prvak) še vodilo v evropska tekmovanja. Za Gorico Celje zaostaja za štiri točke, ekipi pa se bosta pomerili med seboj prav v naslednjem 29. krogu, ko bodo Primorci v novogoriškem Športnem parku gostili Celjane.

Maribor je poleg Celja edina neporažena ekipa 'pomladi' in zanesljivo koraka k naslovu državnega prvaka.
Maribor je poleg Celja edina neporažena ekipa 'pomladi' in zanesljivo koraka k naslovu državnega prvaka. FOTO: Damjan Žibert

Pogled na lestvico strelcev PLTS razkriva, da je na vrhu še vedno hrvaški nogometaš Rudarja Dominik Glavina (15 golov), medtem ko Luka Zahović po strelskem postu na zadnjih štirih tekmah ostaja na drugem mestu s 14 zadetki, a mu za vrat dihata spomladi zelo razpoložena Miran Burgić in John Mary. Oba imata na svojem kontu že 13 zadetkov.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

nets372
11. 04. 2017 17.05
-1
Olimpija in Radomlje sta tu nekje ja!!
degenos
11. 04. 2017 08.44
+2
hehehe. ...dobra popotnica za pokal...
MaunelNeuer
11. 04. 2017 12.05
+2