Prva liga Telekom Slovenije

VIDEO in FOTO: Rahmanović z evrogolom zagotovil remi Celjanom, ki so tekmo končali z deseterico

Celje, 16. 10. 2016 16.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Zadnja tekma 13. kroga slovenskega državnega nogometnega prvenstva je bila na sporedu na stadionu Arena Petrol. Celjani in Koprčani so se razšli brez zmagovalca (1:1). Gostje so vodili po prvem polčasu, z evrogolom je izenačil Rahmanović. Rdeči karton je v drugem polčasu dobil Pišek.

Obe moštvi sta se odločili za menjavo trenerja pred reprezentančnim premorom, tako je Celjane prevzel Igor Jovičević, Koprčane pa Igor Pamić. Domačim gledalcem na Areni Petrol se bo po slovesu Roberta Pevnika predstavil Jovićević, ki pa je tekmo spremljal še s tribune, ker še nima delovnega dovoljenja, zato je bil kot glavni trener tokrat njegov pomočnik Aleksandar Radosavljević. Pevnik se je poslovil med reprezentančnim premorom, na katerega so se grofje odpravili s skalpom Aluminija. Tudi Koprčane je prvič vodil Igor Pamić. Nazadnje je Pamić več kot pet let vodil puljsko Istro 1961, Koper pa bo prva resnejša trenerska izkušnja v tujini.

Amir Rahmanović je zagotovil točko Celju.
Amir Rahmanović je zagotovil točko Celju. FOTO: Miro Majcen

Dobra novica za Celjane je tudi podatek, da je bil v zasedbi nekdanji član Gorice in Maribora Goran Cvijanović. Celjskemu moštvu se je pridružil že pred nekaj tedni, a je moral zaradi urejanja dokumentacije počakati na krstni nastop. Prvih minut tekme je minilo zelo mirno, moštvi sta se ogrevali pred nadaljevanjem. V 16. minuti je Valencia streljal mimo gola, na drugi strani je dve minuti kasneje močno, a čez vrata, ustrelil Cvijanović. V 21. minuti pa vodstvo gostov, uspešen je bil Matej Pučko, ki je prestregel podajo na polovici Celja, stekel nekaj metrov proti kazenskemu prostoru in z močnim strelom premagal Matjaža Rozmana. V nadaljevanju polčasa so bili podjetnejši gostitelji, v 40. minuti je bil nevaren Lovre Čirjak, z obrambo se je izkazal vratar Kopra Vasja Simčič, Jure Travnar je v isti minuti z glavo meril čez gol. V 42. minuti je Dalibor Volaš zgrešil žogo, ko je bil v dobrem položaju za strel v kazenskem prostoru. Prvi polčas se je končal z vodstvom Kopra.

Celje in Koper sta se razšla brez zmagovalca.
Celje in Koper sta se razšla brez zmagovalca. FOTO: Miro Majcen
V drugem polčasu so bile prave priložnosti redke, ne eni ne drugi niso tvegali. Domačini so imeli pobudo, a je bila jalova. Prepočasen je bil Volaš v 65. minuti, nato pa je Celje izenačilo v 71. minuti. Nekaj metrov od roba kazenskega prostora je Amar Rahmanović izjemno natančno meril in zadel sam zgornji kot koprskih vrat. Žoga se je od prečke odbila v mrežo ob nemočnem vratarju Simšiču. Celjani so se veselili izenačenja, a so se nato hitro znašli v težavah. V 74. minuti je Janez Pišek dobil drugi rumeni karton in je moral z igrišča. Celjani so morali zaključek tekme odigrati le z deseterico. Številčna prednost pa se ni poznala, Celjani so še zapretili v 85. minuti, a je Džinićev strel ustavil Simšič. V zaključku tekme pa so pritisnili Koprčani, najprej je Štromajer z glavo meril mimo gola, v 89. minuti pa bi lahko Pučko popeljal goste do zmage, a je njegova žoga zletela mimo vratnice. To je bila zadnja prava priložnost in tekma se je končala z delitvijo točk.
Matej Pučko je dosegel gol v 21. minuti tekme.
Matej Pučko je dosegel gol v 21. minuti tekme. FOTO: Miro Majcen

Izid:
Celje - Koper 1:1 (0:1)
Rahmanović (71.); Pučko (21.)
RK: Pišek (74.)

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kemuri
16. 10. 2016 19.53
Lep gol, ni kaj.
rossonero.acm
16. 10. 2016 16.37
+5
vrtnar01
16. 10. 2016 17.54
-3
Jelen?ekRudolf
16. 10. 2016 19.09
+2
Za sedaj se ni je 2 v ligi ce pa bo olimpija tako igrala bo pa ta trditev kmalu stopila v veljavo