Prva liga Telekom Slovenije

FOTO in VIDEO: Ibričić z 'dvojčkom' prekinil koprsko sušo proti Celjanom

Koper, 06. 08. 2016 19.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

V četrtem krogu Prve lige Telekom Slovenije sta se na Bonifiki pomerili ekipi Kopra in Celja. Zmage so se po preobratu veselili domačini, ki so z 2:1 premagali grofe in prišli do druge zmage v sezoni. Na obračunu smo videli kar dve enajstmetrovki, junak srečanja pa je bil z dvema zadetkoma Senijad Ibričić.

Tekma na Bonifiki se je začela z minuto molka, s katero so se poklonili tragično preminulima mladima nogometašema Maribora. Začetek obračun sicer ni prinesel veliko dogajanja na zelenici. Prvo priložnost so si sicer priigrali Celjani. V četrti minuti je do strela znotraj kazenskega prostora prišel Irfan Hadžić, a so domači branilci pravočasno stopili v blok in žoga se je odbila v kot. V sedmi minuti pa so nevarno zapretili tudi domačini. Joel Valencia je preigraval na levi strani in poslal uporaben predložek v kazenski prostor. Tam je do žoge prišel Ruben Belima in silovito sprožil proti celjskim vratom, kjer pa se je z odlično obrambo izkazal Matic Kotnik. Koprčani so po tej priložnosti prevzeli pobudo na igrišču in začeli plesti mrežo okoli celjskega gola. V 16. minuti je z roba kazenskega prostora močno sprožil Valencia, a z novo fantastično obrambo se je izkazal Kotnik. Le dve minuti za tem je znova poizkusil še Belima, tokrat manj natančno in žoga je zletela visoko čez gol Celjanov, ki so bili povsem nebogljeni v tem obdobju igre.

Lovre Čirjak je takole v 26. minuti s strelom z bele točke premagal Vasjo Simčiča in popeljal Celje v vodstvo.
Lovre Čirjak je takole v 26. minuti s strelom z bele točke premagal Vasjo Simčiča in popeljal Celje v vodstvo. FOTO: Aljoša Kravanja

V naslednjem napadu je bilo znova vroče v celjskem kazenskem prostoru. Do strela z glavo je po podaji Ivorja Horvata prišel Belima, a se je znova izkazal Kotnik, ki je s skrajnimi močmi žogo ubranil. Nato sta odbitek v mrežo poskušala pospraviti še Jaka Štromajer in Toni Datković, a so se Celjani s požrtvovalnimi bloki rešili. V 22. minuti pa so do priložnosti znova prišli Celjani. Z razdalje je sprožil Janez Pišek in ko se je zdelo, da bo Vasja Simčič žogo rutinsko ujel, mu je ta ušla in do strela je prišel Matej Podlogar, ki pa z akrobatskim strelom ni bil dovolj natančen in ostalo je pri 0:0. Nato se je igra nadaljevala, ko je kar naenkrat glavni sodnik Dragoslav Perić srečanje prekinil in dosodil enajstmetrovko za Celje. Po posvetu s pomočniki so namreč ugotovili, da je pri strelu Podlogarja, Simčič storil prekršek in dosodili so najstrožjo kazen. K žogi je pristopil Lovre Čirjak in zanesljivo povedel svoje moštvo v vodstvo. Simčič pa je za nameček prejel še rumeni karton. Na koprski klopi, pa so bili, vključno z glavnim trenerjem Milanom Obradovićem, zelo začudeni nad sodniško odločitvijo. Celjsko vodstvo pa ni dolgo zdržalo. V 31. minuti je na robu kazenskega prostora preigraval Senijad Ibričić in nato kar naenkrat sprožil proti golu. Strel sicer ni bil močan, je pa bil zelo natančen in žoga je ob levi vratnici zletela v gol in končala za hrbtom Kotnika, ki se je vrgel proti žogi a bil prekratek. Na semaforju je tako po pol ure igre pisalo 1:1. Tri minute kasneje je znova preigraval Ibričić in poskusil s strelom, toda Celjani so njegov strel blokirali. Žoga pa se je po bloku odbila na nogo Štromajerju, ki je takoj poskusil s strelom, a so celjski branilci še enkrat pravočasno stopili v blok in žogo izbili v kot. Pristik Kopra je bil vse večji. Še pred to priložnostjo pa je igro zaradi poškodbe zapustil vratar Kopra Simčič, zamenjal pa ga je David Adam. Do konca polčasa je tempo igre nekoliko upadel in nevarnejših priložnosti si moštvi nista priigrali. Zaradi vseh prekinitev in visokih temperatur, zaradi katerih so imel nogometaši tudi krajši premor, je bil prvi polčas podaljšan za kar pet minut, a rezultat se ni več spremenil in ekipi sta na odmor odšli pri izidu 1:1.

Drugi polčas so veliko bolje otvorili Koprčani, ki so takoj pritisnili na vrata Kotnika, a izrazite priložnosti za zadetek si niso uspeli priigrati. Za Celjane je na drugi strani poskusil tudi Čirjak, a brez nevarnosti za rezervnega vratarja Kopra Adama. V 55. minuti je s strelom poskusil še Belima, a tudi on je bil daleč od uspeha. V uvodnih petnajstih minutah drugega polčasa ekipi z igro nikakor nista navdušili, saj se na zelenici ni dogajalo veliko zanimivega. V 64. minuti pa so imeli Celjani na voljo prosti strel, s katerega je nevarno sprožil Čirjak in prisilil Adama, da je žogo izbil v vratnico. Jure Travner je nato odbito žogo pospravil v gol, a so ga sodniki zaradi prepovedanega položaja razveljavili. Štiri minute kasneje je za grofe poskusil še Marin Glavaš, a je bil tudi tokrat na pravem mestu vratar Adam. Po novem obdobju, ko je igra večinoma potekala na sredini in bila brez pravih priložnosti, je v 82. z razdalje silovito sprožil Valencia. Žoga pa je po njegovem strelu za las zletela mimo desne vratnice Matica Kotnika. V 85. minuti pa je po podaji s kota do strela prišel Jan Andrejašič, ki je sprožil močno in natančno in že premagal Kotnika, a na golovi črti je z roko v vratarskem slogu žogo zaustavil Janez Pišek in preprečil zadetek. Glavni sodnik je takoj zapisal in pokazal na belo točko, Pišku pa za igranje z roko pokazal direkten rdeči karton. K žogi je pristopil Ibričić in še drugič na obračunu premagal Kotnika in popeljal Koper v vodstvo z 2:1. Do konca srečanja so domačini suvereno zadržali prednost in prišli do druge zmage v sezoni. Obe zmagi so dosegli na domači Bonifiki. Celjani pa so tako klonili še drugič v sezoni in ostajajo pri šestih točkah. To je bil šele tretji poraz Roberta Pevnika na klopi Celja, katerega je proti Kopru vodil šestnajstič. Koper je tako po več kot dveh letih končno uspel premagati Celjane.

Prva liga Telekom Slovenije, 4. krog:
Koper - Celje 2:1 (1:1)
Ibričić 31., 86./11-m.;Čirjak 26./11-m.
RK: Pišek 86.

Postavi:
Koper: Simčič (Adam/30.), Horvat (Andrejašič/70.), Datković, Gregov, Sikošek, Krivičić, Ibričić, Teijo, Valencia, Belima, Štromajer

Celje: Kotnik, Travner, B. Hadžić, Klemenčič, Kous (Marcius/86.), Pišek, Šporn, Glavaš, Podlogar, Čirjak, I. Hadžić (Pungaršek/62.)
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (16)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cokli
07. 08. 2016 15.29
Barbarezo
07. 08. 2016 14.38
admin me zbrisov popolnoma bezveze...IBRICIC ZMAJ !!
Ivy Zar 1
07. 08. 2016 13.22
če se ne motim je članek z nogometne tekme Koper : Celje
Le vkup uboga gmajna
07. 08. 2016 08.09
-1
A kdo ve, kok je Barcelona premagala Liverpool včeraj?
Paštašutar
07. 08. 2016 08.26
+0
Paštašutar
07. 08. 2016 08.32
+1
Vem,da je gol sigurno dal Mascerano.....haha
Shyni
07. 08. 2016 08.36
-1
KOPITES
07. 08. 2016 09.16
+1
cokli
07. 08. 2016 15.28
Pa kje najdejo enga brezveznjakoviča za strokovni komentar?SSSSSSRRAAAMMMMMMMOOOOTTTTTTA
Shyni
06. 08. 2016 10.21
-10
Napišite raje kakšen članek o večnem derbiju
CURVANORD Zanetti
06. 08. 2016 13.59
+3
Saj je bilo ze po vecnem derbiju ogromno napisanega tudi razultat 2:2 je bil super.
Shyni
06. 08. 2016 14.39
-3
V mislih sem imel pravi večni derbi, torej ta ki bo v ponedeljek v LV
rossonero.acm
06. 08. 2016 15.08
CURVANORD Zanetti
06. 08. 2016 15.13
+0
Shyni
06. 08. 2016 16.12
-17
Morda je res preteklost saj je olimpija predobra za MB
tedoVV2HCmedo
06. 08. 2016 21.21
-1
Ali nov članek o neki slavni mrhi s seksi, vitko, očarljivo, zapeljivo postavo. Oh, pravzaprav o Pedraldu, pogrešam ga ... ... kot viruse.