Prva liga Telekom Slovenije

Maribor poražen, Gorica brez golov proti Keku, razigrane Domžale napolnile mrežo Slobode

Domžale, Beltinci, Kranjska Gora, 25. 06. 2016 21.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Gorice in Domžal so v soboto uspešno opravili s prijateljskimi preizkušnjami pred začetkom evropskih kvalifikacij. Goričani so v Kranjski Gori remizirali s hrvaškim podprvakom Rijeko (0:0), Domžalčani pa so napolnili mrežo Slobode iz Tuzle (6:1). Maribor v Beltincih porazila poljska Jagiellonia (2:3).

Sintayehuja Sallalicha (na fotografiji) in soigralce je motilo tudi hudo neurje.
Sintayehuja Sallalicha (na fotografiji) in soigralce je motilo tudi hudo neurje. FOTO: Damjan Žibert

Slovenske podprvake iz Maribora je v Beltincih na prijateljski tekmi s poljskim prvoligašem Jagiellonio zmotil tudi hud naliv, deževalo pa je tudi v mreži vijoličastih, ki so tekmo začeli brez kapetana Marcosa Tavaresa in prvega vratarja Jasmina Handanovića, novi član kluba Blaž Vrhovec pa je nemudoma debitiral kar od prve minute v zvezni vrsti, v drugem polčasu pa je svoj debi dočakal še Sunny Omoregie. Trener Darko Milanič je po zaostanku v prvem polčasu, v 21. minuti je zadel Maciej Gorski, v 28. pa Przemyslaw Mystkowski, premešal postavo in po tem, ko so Poljaki že pobegnili na 0:3 z zadetkom v 57. minuti, sta za znosen poraz poskrbela akcija Valona Ahmedija in avtogol Piotra Tomasika (66.) ter zadetek Gregorja Bajdeta v enem zadnjih napadov, podal mu je Tavares. Štajerci so tako s porazom končali bivanje v Moravskih Toplicah, v Beltincih pa je prve minute po prestopu v vrstah serijskih državnih prvakov odigral tudi Aleks Pihler

Prave strelske vaje so imeli proti Slobodi iz Tuzle nogometaši Domžal, ki jih že naslednji teden čaka prva tekma kvalifikacij za Ligo Evropa (6:1). Ogledniki andorskega Lusitanosa so lahko videli dva nova obraza, Almin Masić in Joel Osikel sta pred začetkom sezone še poskušala prepričati trenerja Luko Elsnerja, ki je lahko visoko vodstvo proslavljal že po vsega 22. minutah igre. Alvaro Brachi, Jure Balkovec (2X) in Slobodan Vuk so poskrbeli za 4:0, Vuk pa je po uri igre poskrbel že za "petardo" in s petimi zadetki razlike so rumeni na koncu tudi slavili. Sloboda je sicer pred nekaj dnevi na tekmi z državno prvakinjo Olimpijo slavila z 2:0.

V Kranjski Gori je Gorica remizirala z Rijeko, ki jo vodi nekdanji selektor slovenske reprezentance Matjaž Kek (0:0). Rečani so bili boljši nasprotniki, Marin Tomasov je že v prvih minutah prišel pred Grego Sorčana, a ga je eden najboljših vratarjev slovenskega državnega prvenstva ustavil. Vrtnice so odgovorile prek nekdanjega člana Rijeke Matije Škarabota, a je bil njegovemu poskusu kos reški čuvaj mreže Andrej Prskalo. Sorčan se je do konca obračuna še nekajkrat izkazal, pred reškimi vrati pa bi lahko goste s hrvaške presenetil tudi Miran Burgić, toda razpoložen za obrambe je bil tudi Prskalo, ki je nekdanjega reprezentanta lepo zaprl. Po številnih menjavah v drugem polčasu se rezultat ni spremenil.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.