Prva liga Telekom Slovenije

VIDEO: Celjani v sodnikovem podaljšku do točke, neučinkovita Gorica zapravila priložnost za priključek Olimpiji in Domžalam

Celje, 01. 04. 2017 19.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Nogometaši Celja in Domžal so se v 27. krogu PLTS razšli z neodločenim izidom 1:1. Celjani so v spomladanskem delu še naprej neporaženi. Niz jim je uspelo nadaljevati po poznem zadetku Elvedina Džinića, ki jim je prinesel točko. Na primorskem derbiju med Gorico in Koprom remi (0:0).

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Celje - Domžale
    03:18
    Vrhunci tekme Celje - Domžale
  • Vrhunci tekme Gorica - Koper
    02:15
    Vrhunci tekme Gorica - Koper
Matic Kotnik
Matic Kotnik FOTO: Damjan Žibert
Gledalci so v prvem polčasu videli dokaj enakovredno predstavo, ki je ponudila nekaj priložnosti, najlepšo pa je v 22. minuti zapravil Petar Franjić, ki je sam stekel proti Maticu Kotniku, a je bil celjski vratar uspešnejši v medsebojnem dvoboju. Domžalčani so sicer prvič zagrozili že v drugi minuti, ko je Veljko Batrović iz bližine streljal z glavo, a je bil tudi takrat Kotnik na mestu. Celjani so tudi imeli nekaj obetavnih akcij, še najbolj vroče pred domžalskimi vrati pa je bilo v 31. minuti, ko je z leve strani na oddaljeno vratnico podal Rudi Požeg Vancaš, Jucie Lupeta je žogo poslal pred vrata, kjer sta v rahli zmedi nato poskušala tako Lupeta kot Matej Podlogar, toda žoge jima iz neposredne bližine ni uspelo poslati čez golovo črto. V drugem polčasu so v 54. minuti najprej zagrozili Domžalčani prek Alvara Brachija, le malce zatem pa so kranjski sodniki dosodili enajstmetrovko za goste, ko je Goran Cvijanović ob podaji iz kota v kazenskem prostoru držal Denisa Halilovića.

Celjski trener Igor Jovićević se je razveselil izenačenja v sodnikovem podaljšku.
Celjski trener Igor Jovićević se je razveselil izenačenja v sodnikovem podaljšku. FOTO: Damjan Žibert

Zanesljiv strelec z bele točke je bil Ivan Firer, ki je tako dosegel svoj prvi prvenstveni gol v domžalskem dresu. Celjani so bili v drugem polčasu prvič nevarni v 69. minuti, ko je Dalibor Volaš s približno 15 metrov sprožil po tleh, Dejan Milić pa je žogo brez večjih težav ustavil. Zatem pa ekipi nista prišli do nevarnih akcij, le v 88. minuti je Elvedin Džinić nekoliko nespretno posredoval in streljal proti svojemu golu, avtogol pa je preprečil Kotnik. Ko je že kazalo na zmago Domžal, pa je v prvi minuti sodniškega dodatka prav Džinić Celjanom zagotovil točko, ko se je najbolje znašel v gneči pred Milićem po prostem strelu z leve strani in podaji Gorana Cvijanovića.

Gorica iskala zmago proti Kopru, a zapravljala zrele priložnosti
Nogometaši Gorice in Kopra so v 27. krogu remizirali brez zadetkov (0:0) v novogoriškem Športnem parku. Prvi polčas ni ponudil pretirano atraktivnega nogometa, zato pa je v drugem Gorica v želji po zmagi in novimi tremi točkami, s katerimi bi na četrtem mestu lahko lažje zadihala, pritisnila in si ustvarila lepo število zrelih priložnosti, iz katerih pa novogoriški napadalci niso znali zadeti, nekajkrat pa se je z dobrimi posredovanji izkazal vratar kozličkov Marijan Antolović.

V dokaj previdnem prvem polčasu si ekipi nista priigrali veliko pravih priložnosti. Malce konkretnejši pri tem so bili gostitelji, velja omeniti predvsem akciji Andrije Filipovića, in sicer v deveti minuti, ko je poskušal z glavo, a Marijanu Antoloviću ni povzročil težav, in v 29. minuti, ko je koprskega čuvaja poskusil premagati z lobom, a je bil ta previsok, tako da je žoga končala za vrati. Koprčani, ki so imeli prvo priložnost v peti minuti, ko je strel Danijela Pranjića obranil Grega Sorčan, pa so bili najnevarnejši v 44. minuti, ko je s 25 metrov sprožil Nermin Hodžić in le za malo zgrešil cilj. Kozlički so izjemno priložnost zapravili tudi v uvodu drugega polčasa, ko se je Senijad Ibričić znašel sam pred goriškim čuvajem mreže po napaki Matije Bobna (ta je z glavo poskušal podati svojemu vratarju), a je Sorčan dobro posredoval.

Trener Gorice bo obžaloval zapravljene priložnosti vrtnic v drugem polčasu.
Trener Gorice bo obžaloval zapravljene priložnosti vrtnic v drugem polčasu. FOTO: Damjan Žibert

V 62. minuti se je po lepi akciji Gorice sam pred vratarjem Kopra znašel napadalec Miran Burgić, sicer najboljši strelec domačinov v tej sezoni, a je iz oči v oči z Antolovićem sprožil prek vrat Kopra. Sledil je še strel Bedeja Osujija slabi dve minuti kasneje, a se je po poskusu Nigerijca z glavo z obrambo izkazal Antolović. Gorica je še naprej poskušala, a nekaj minut se je do zadetka skušal dokopati tudi Koper, ki pa do izrazite priložnosti ni prišel. Zatro pa je Gorica v 85. minuti prišla do prostega strela, po katerem je Dejan Žigon lepo zaposlil Burgića, ki je poskusil z glavo s kakšnih osmih metrov, a mu je Antolović strel uspel ubraniti. Še v isti minuti je do lepega položaja znotraj kazenskega prostora prišel še Žigon, a je z levico meril premalo močno, da bi resneje ogrozil zbranega Antolovića, tokrat najboljšega igralca gostov, ki bodo s točko na primorskem derbiju precej bolj zadovoljni kot Goričani. Ti so zapravili priložnost za priključitev boju za celo drugo mesto. Razlika do Domžal in Olimpije (s tekmo manj) tako ostaja šest točk, pred petimi Celjani pa imajo vrtnice tako kot pred 27. krogom dve točki naskoka.

Izida, 27. krog:

Celje - Domžale 1:1 (0:0)
Džinić 91.; Firer 56./11-m

Gorica – Koper 0:0 (0:0)

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

nets372
01. 04. 2017 21.24
+0
Samo pogled na lestvico je pa lep!OLIMPIJA napreduje,še malo pa bo četrta!!!
legvan1
01. 04. 2017 19.53
+1
bravo celje :D
Mungos2
01. 04. 2017 19.28
-1
degenos
01. 04. 2017 19.27
+0
nič živahno pr celjanih ...kak to slabo skp držijo štojerci
MaunelNeuer
01. 04. 2017 21.57
sej pr domžalah ni nč boljše..kak bojo držali skp če pa bogi celjani držijo z žabari
degenos
01. 04. 2017 18.55
-1
kje ste navijači celja ??????
dajno
01. 04. 2017 19.24
+5