Prva liga Telekom Slovenije

FOTO in VIDEO: Ljubljanske sanje o naslovu že globoko v rovu, Rudar ponižal prvake sredi Stožic

Ljubljana, 05. 03. 2017 16.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min

Velenjski Rudar je še drugič v sezoni uspel slaviti v Stožicah in Olimpiji tokrat s kar štirimi zadetki v njeni mreži še dodatno pokvaril uvod v spomladanski del sezone (2:4). Prvi strelec tekmovanja Dominik Glavina se je izkazal z dvema novima zadetkoma, trener Olimpije Luka Elsner pa je zdaj pod še višjim pritiskom.

Več videovsebin
  • Gol Dominika Glavine na tekmi Olimpija - Rudar
    00:52
    Gol Dominika Glavine na tekmi Olimpija - Rudar
  • Gol Mitje Lotriča na tekmi Olimpija - Rudar
    01:09
    Gol Mitje Lotriča na tekmi Olimpija - Rudar
  • Gol Johna Maryja na tekmi Olimpija - Rudar
    00:57
    Gol Johna Maryja na tekmi Olimpija - Rudar
  • Gol Alexandruja Cretuja na tekmi Olimpija - Rudar
    00:36
    Gol Alexandruja Cretuja na tekmi Olimpija - Rudar
  • Drugi gol Dominika Glavine na tekmi Olimpija - Rudar
    00:52
    Drugi gol Dominika Glavine na tekmi Olimpija - Rudar
  • Gol Leona Benka na tekmi Olimpija - Rudar
    00:13
    Gol Leona Benka na tekmi Olimpija - Rudar
  • Vrhunci tekme Olimpija - Rudar Velenje
    05:47
    Vrhunci tekme Olimpija - Rudar Velenje
  • Izjava Luke Elsnerja po porazu z Rudarjem
    01:20
    Izjava Luke Elsnerja po porazu z Rudarjem
  • Iz 24UR: Rudar šokiral Olimpijo sredi Stožic
    02:40
    Iz 24UR: Rudar šokiral Olimpijo sredi Stožic
Dejstva so kruta. Štiri gole smo prejeli, z največjo možno energijo se tudi danes ni izšlo. Razlogov je več, ampak popustili nismo, žal pa smo prejemali zadetke v vsakem momentu tekme. Bili smo v situaciji, da moramo loviti ... Težko in zdaj smo res prišli na točko, ko smo zares nizko. Če se bojim za svojo službo? Jaz sem nepomemben. Žal mi je zaradi tega, ker smo se oddaljili od bitke za naslov. Seveda kot so dejstva kruta mora biti tudi analiza kruta. Zagotovo se bo to vprašanje postavilo, ampak žal mi je za fante, ker so se do 90. minute trudili, a nismo uspeli priti v stik, kar se tiče rezultata. Žal mi je navijačev, ki si tega niso zaslužili. Težko ... Opravičilo je premalo, težko se jim bomo odkupili, ker so verjeli v nas. Luka Elsner, trener Olimpije za Kanal A

Brez Roka Kronavetra, ki po neuspešnem iskanju novih delodajalcev ni zapustil tabora Olimpije, je trener zeleno-belih Luka Elsner sestavil začetno postavo za prvo tekmo v domačih Stožicah po začetku drugega dela sezone. Postava je bila zelo podobna tisti z izgubljenega "večnega derbija" v Mariboru, novinec je bil le mladi vezist Jakob Novak, ki je dobil prednost pred obolelim Danijelom Miškićem. V Stožicah so se tako od prve minute predstavili novinci Dino Štiglec, Alexandru Cretu, Kingsley Boateng, Nathan Oduwa in povratnik v staro jato Branko Ilić. Na klop se je vrnil Andraž Kirm. Po tem, ko je sobotna tekma Gorice in Maribora odpadla, Olimpija ni bila pod dodatnim pritiskom še večjega zaostanka za vijoličastimi, ki bi lahko v primeru zmage lanskih podprvakov lahko narasel na šest točk. Zmaji bi se lahko proti Rudarju, ki ga v tej sezoni sicer niso uspeli premagati niti enkrat, točkovno izenačili s starimi rivali, ti pa so seveda vneto pričakovali nov podvig "knapov" v prestolnici. Tam so Velenjčani slavili že na začetku sezone, ko Olimpiji ni uspelo doseči niti častnega zadetka (0:2), trener Vanja Radinović pa je od prve minute računal tudi na Jeana-Clauda Billonga, enega od junakov avgustovskega podviga na stadionu Stožice, priložnost je seveda dobil tudi prvi strelec zeleno-črnih Dominik Glavina, skupaj z junakom uvodnega dela sezone Johnom Maryjem. Sicer pa je Radinović po svojih besedah sestavil najmočnejšo možno postavo, seveda če ne upoštevamo pričakovane odsotnosti kapetana Davida Kašnika.

Na ne najbolje ohranjeni zelenici je Olimpija hitro prevzela pobudo in predvsem prek Boatenga in slavljenca Oduwe pokazala, da bo nevarna vratom Mateja Radana. Boateng je v sedmi minuti po dolgi žogi čez obrambo proti Štiglecu prišel do prvega pravega strela, a z volejem z levico je Italijan meril preslabo. Podobno kot Glavina v deseti minuti, ki je kot prvi zapretil s poskusom proti vratom Nejca Vidmarja, a ljubljanskemu kapetanu ni bilo treba posredovati. Zgrešil je v 12. minuti še Nemanja Mitrović, po prostem strelu je bil sicer tudi v prepovedanem položaju. Billong, ki je bil med strelci ob zadnjem obisku Ljubljane, je bil v 16. minuti najbližje zadetku v vrstah velenjskega prvoligaša, ko je po prostem strelu z glavo le za kakšen meter zgrešil zgornji kot vrat Vidmarja. Olimpija je odgovorila z neprepričljivim strelom Ricarda Alvesa z razdalje v 18. minuti, ki je bil daleč od uspeha. Veliko bolj nevaren je bil še v isti minuti Boateng, ki je lepo sprejel visoko žogo in prišel mimo Billonga, nato pa meril prek vrat Radana. Boateng je bil nerešljiva uganka za Velenjčane, ki so nanj pozabili tudi v 22. minuti, ko je krilni nogometaš v sredini lepo zaposlil Benka, hrvaški napadalec pa se je porazno odzval in izgubil žogo že pri poskusu ustavljanja. Za nameček se je nato zapletel še v prerivanje z Darkom Zecem in dobil rumeni karton iz žepa glavnega sodnika Mirana Bukovca. Oduwa po vzpodbudnih 45 minutah na minulem derbiju tokrat ni bil med vidnejšimi posamezniki polčasa, zmogel je zgolj nenevaren poskus z razdalje v 31. minuti.

Cretu (levo) je prispeval svoj prvi zadetek v slovenskem nogometu.
Cretu (levo) je prispeval svoj prvi zadetek v slovenskem nogometu. FOTO: Aljoša Kravanja
Nocoj smo definitivno igrali s favoritom, toda tekmovanje s seboj nosi vse svoje zanke. Uspeli smo izkoristiti naše prednosti in uspeli smo na površje poslati nekaj slabših strani naših nasprotnikov. Nisem presenečen, da se lahko večino tekme enakovredno kosamo z nasprotniki. Mislim, da gredo fantje navzgor, forma počasi prihaja skupaj s kakovostjo igre, na koncu pa so najpomembnejše točke, ki jih osvajamo. Malce sem bil presenečen s predstavo prejšnji teden, upam pa, da bomo ta niz uspeli zadržati tudi v prihodnje. Vanja Radinović, trener Rudarja za Kanal A

Oba nogometaša z rumenima kartonoma, Zec in Benko, sta svoj dvoboj nadaljevala v 34. minuti, ko je nekdanji član Domžal z nenamernim udarcem v obraz zrušil Hrvata, glavni sodnik pa ni zapiskal za prekršek, ki bi morda pomenil tudi izključitev. Rudar je bil za pozitiven pristop v 37. minuti nagrajen s prvim zadetkom na tekmi: Mary je s prekrasnim predložkom z desnega boka v sredini zaposlil Glavino, ki je ušel slabo postavljenemu Mitroviću in z glavo neubranljivo zadel ob vratnico Vidmarja. To je bil 12. gol Glavine, s katerim je prevzel vodstvo na seznamu najboljših strelcev prvenstva. Rudar je nadaljeval z napadi in Glavina je, morda tudi malce sebično, v 41. minuti meril v ljubljanski blok. Ljubljančanom so velike težave povzročale že osnovne poteze in polčas so zaključili v povsem podrejenem položaju, temu primerna je bila tudi reakcija gledalcev. Drugi polčas je Elsner začel z menjavo, David Tijanić je zamenjal Alvesa, Oduwa pa je moral že po nekaj sekundah nadaljevanja z zelenice z očitno težko poškodbo gležnja oziroma stopala. Zamenjal ga je v 51. minuti hitri Ganec Isah Abass. Po predložku Mitje Lotriča, ki bi skoraj presenetil Vidmarja s podajo, ki je z boka letela pod prečko, je prišel tudi odgovor Olimpije. Boateng je pobegnil po desnem boku, nato pa je po hitrem izvajanju avta grdo z levico zgrešil Abass. Kazen je bila hitra, zmaji so izgubili žogo na "prepovedanem" položaju na zelenici in Lotrič si je pripravil strel z roba 16-metrskega prostora, žoga pa je kot raketa poletela mimo vnovič nemočnega Vidmarja. Ta je v dveh poskusih ujel tudi strel Bojana Vručine v 58. minuti, potem ko se je gostujoči napadalec poigral z domačo obrambo. Izjemen Tijanićev strel z razdalje je v 58. minuti ustavila prečka, pritisk Olimpije pa so v strokovnem vodstvu poskušali nadaljevati tudi z vstopom Blessinga Elekeja.

V uradnem zapisniku tekme je bil prvič kot predstavnik ekipe naveden Ranko Stojić, ki je po številnih funkcijah pri Olimpiji (podpredsednik, športni direktor, generalni direktor) očitno prevzel še eno nalogo. Tekmo je v slogu mariborskega športnega direktorja Zlatka Zahovića spremljal s klopi.

A Velenjčani so nemudoma zabili še tretji žebelj v domačo krsto, ljubljanska obramba je obstala po visoki žogi v kazenski prostor, Mary pa je darilo izkoristil z odprtimi rokami. Eleke je že v naslednjem napadu zadel z glavo, a so sodniki njegov gol upravičeno razveljavili zaradi prepovedanega položaja. Vse so soigralci v 64. minuti pripravili za gol Benku, čigar volej pa je po povratni podaji Boatenga ob glasnem negodovanju s tribun poletel čez prečko. Pod prečko je veliko bolje v 67. minuti s prostega strela poskusil Štiglec, a je bil Radan zanesljiv. Glavina je imel v 70. minuti na nogi že gol za 0:4, po dolgi žogi je neuspešno posredoval Tijanić, Glavina pa je stekel sam proti vratom Vidmarja, a je njegov strel zadel vratnico. Le požrtvovalni Boateng je v 74. minuti preprečil Vručini, da bi po bliskovitem protinapadu zadel in še povečal že takrat precej bolečo blamažo. Cretu je s prvencem v zeleno-belem dresu v 77. minuti prebudil vsaj nekaj upanja med razočaranimi domačimi navijači, potem ko je v mrežo lepo pospravil predložek Denisa Klinarja. Benko je v 80. minuti poskusil z zavitim strelom z roba kazenskega prostora in Hrvatu ni zmanjkalo dosti, da bi še dodatno začinil zadnje minute na največjem državnem stadionu. Brez večjih težav je Radan ustavil tudi poskus Boatenga v enem naslednjih napadov, Ljubljančanom pa je takrat že močno tekla voda v grlo. Elekeja so branilci še pravočasno zaprli oziroma ga dovolj ovirali v 84. minuti, da strel Nigerijca po pobegu znotraj kazenskega prostora ni prinesel kaj več kot novega udarca iz kota. Glavina je s svojim drugim zadetkom popoldneva v 89. minuti odločil obračun, potem ko je napako storil Ilić se je prvi strelec Prve lige vnovič sprehodil do roba 16-metrskega prostora natančno meril ob vratnico. Že v naslednjem napadu je sicer prekršek za najstrožjo kazen izsilil Abass, natančno pa je strel z bele točke izvedel Benko, a je bilo to precej premalo za Olimpijo, ki je doma utrpela enega najbolj ponižujočih porazov v zadnjih letih.

Prva liga Telekom Slovenije, 23. krog:

Olimpija Ljubljana ‒ Rudar Velenje 2:4 (0:1)
Cretu 77., Benko 90./11-m; Glavina 37., 89., Lotrič 53., Mary 61.

Postavi:

Olimpija: Vidmar; Klinar, Ilić, Mitrović, Štiglec; Alves (od 46. Tijanić), Cretu, Novak (od 59. Eleke); Boateng, Oduwa (od 51. Abass), Benko. Na klopi: Vodišek; Kirm, Bajrić, Jurčević.

Rudar: Radan; Mužek, Zec, Vručina (od 83. Trifković), Lotrič (od 61. Pišek), Babić, Glavina, Mary, Bolha (od 90. Grgić), Billong, Iharoš. Na klopi: Malnar, Grbić, Tolimir, Bokalič.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (997)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

degenos
06. 03. 2017 21.07
+1
kje ste pa še videl da bi kateri slovenski magnat vložil denar v fuzbal ..... premal so zainteresirani za to
mallonge
06. 03. 2017 20.06
+1
Večini teh nogometašev je maksimalen domet poškodba.
Kollerik
06. 03. 2017 19.58
Pa kaj se je ta Ranko nekaj del in deval inštrukcije kar preko Elsnerja? A je olimpija srbski klub, al kaj??
Viejo cabron
06. 03. 2017 17.18
-1
Danes piše v časopisu: "Knapi iz Štajerske zopet razorali Ljubljansko močvirje in žabe so se še bolj pogreznile globlje v svoje blato"!.
degenos
06. 03. 2017 18.11
+1
Mali Zwerg
06. 03. 2017 18.59
-1
najnovejše je, da interpelator laufa brez hlačk po Domžalah
nikajzadodat
06. 03. 2017 16.52
+3
Bravo knapi. Ste jih res lepo pošolal. Sem vseeno računal na boljšo Olimpijo pa so mlačni, mlačni. Slabo, slabo. Benko, pa še kakava ne zasluži ;)
degenos
06. 03. 2017 18.12
-1
degenos
06. 03. 2017 18.13
+1
po dveh tekmah res ne morjo bit uigrani to so dejstva....do začetka nasljedne sezone pa bojo ..ane
Mali Zwerg
06. 03. 2017 19.05
+1
do začetka nasledneje sezone jih ne bo več, ti naslednji pa bodo uigrani...ane oprosti, ne vem če razumeš, lahko pa kot v vrtcu, ti narišem.
degenos
06. 03. 2017 19.41
degenos
06. 03. 2017 19.41
+2
vsi bojo sam olimpija bo pa razpadla na prafaktorje ....hehehehe
Mali Zwerg
06. 03. 2017 14.08
+2
interpelator, hihihihihi, hahaaha, kje si, znaš napisati en stavek, čakaš da mamica pride domov....
degenos
06. 03. 2017 14.30
+1
Mali Zwerg
06. 03. 2017 14.40
zakaj si tako grd fantek, sem ti pomagal da si prišel v prvi razred, sem ti hotel pomagati da ne bi ponavljal, ampak sedaj ti ne bom, da veš...
degenos
06. 03. 2017 14.43
Mali Zwerg
06. 03. 2017 14.43
bo zdaj v redu, se lahko sedaj pogovarjava na tvojem nivoju ali še moram znižati moj IQ, da ti bom dorasel.
degenos
06. 03. 2017 14.47
+1
kr precej morš dvignt nivo ...ti si na stopnji vseh ostalih tu gor
maxmoritz
06. 03. 2017 14.00
ne vem, dragi habarji, zakaj ni oni vaš Benko penala za 3 pike streljal.....
degenos
06. 03. 2017 14.31
www.jaz
06. 03. 2017 13.28
+11
ILKA ŠAMPION, KLINE ŠAMPION, MARIBOR ŠAMPION !!!!
degenos
06. 03. 2017 13.45
-3
www.jaz
06. 03. 2017 13.49
+6
veliki svizec
06. 03. 2017 13.57
+7
Mali Zwerg
06. 03. 2017 14.04
Mali Zwerg
06. 03. 2017 14.05
degenos
06. 03. 2017 14.31
-3
rofo
06. 03. 2017 13.05
+5
Nikoli ne bom razumel,da lahko Olimpijo doma premaga res čisto vsak.A res ni nobenega SLOVENCA,da bi prevzel to obubožano olimpijo in napodil vse te fičfiriče in nesposobneže za vedno iz tega kluba.Sicer je bolje,da takoj prenehajo z blamažami in izstopijo iz lige !!!!1
degenos
06. 03. 2017 13.46
-5
sej Maribor je tut ena blamaža .. sej bo tut on se spotaknu
Mali Zwerg
06. 03. 2017 13.57
+1
kot se ti spotikaš s svojo prazno butico, vem da boli kot votel zob.
degenos
06. 03. 2017 14.32
-1
hehe ...vrtim vas okol prsta .... kr mal se znajdite ..modeli
aki10
06. 03. 2017 12.12
+10
SRAMOTA!! VSEM 1 MESEC BREZ PLAČE!
degenos
06. 03. 2017 12.59
+2
Mali Zwerg
06. 03. 2017 13.49
+1
ker so nesposobni.....hihihihihi.... zelo..... hihihihiihi!
degenos
06. 03. 2017 14.35
-1
MaunelNeuer
06. 03. 2017 16.22
degenos
06. 03. 2017 18.09
degenos
06. 03. 2017 11.56
-1
kej ste šampioni ... dons ni nedelja ..ampak delovnik pa nobenga ???!!
videonadzor
06. 03. 2017 12.06
+5
NE LOJZ NE RAZMIŠLJAM O TEBI......TO JE LE VARKA,DA LAHKO PIŠEMO NA DRUGI STRANI,BREZ TVOJIH NESMISELNIH POSTIH....EVO ZDEJ SEM TI DAL NAMIG,DA IMAMO DEBATO DRUGJE....DA NEOŠ BOŽČEK CEL DAN TUKAJ ČAKAL IN SE SLINIL NA MOJ ODGOVOR...HA,HA,..KERI KAKTUS
degenos
06. 03. 2017 12.51
-1
degenos
06. 03. 2017 10.43
+2
zdej vidite kaj ste govoril o baronu zahoto pa milaniću ko so pušnl proti aluminiju 3:0 in to v LV
videonadzor
06. 03. 2017 10.44
+1
mallonge
06. 03. 2017 10.45
-2
Maribor je samo toliko dober, kolikor je olimpija katasrofalna.
mallonge
06. 03. 2017 10.46
+1
Milanić in Elsner bi morala imeti skupni fan klub.
degenos
06. 03. 2017 10.46
+0
kva pa ti delaš ???' jst skoz delam ...treba je razporedit delo tut mal hobija zraven !!
videonadzor
06. 03. 2017 10.59
+2
enkrat pišeš kao da si iz kvakalanda,drugič ti uide pa te malo štajerščina izda...sirota še sam sebe sramuješ....počen u betico do amena....idi malo do zavoda za zaposlovanje,da bo kaj koristi od tebe v deželi tej
degenos
06. 03. 2017 11.16
hehehe ,,vrtim vs okol prsta ... mal razmišljite ane
degenos
06. 03. 2017 11.16
videonadzor
06. 03. 2017 11.28
vrtiš ti svojo matko okrog prsta,da preživiš....razmišlanje pa res ni tvoja stran....ti dam prov.....kaktus težko razmišlja......
degenos
06. 03. 2017 11.55
+1
hehehehe ...vidm da si sebe opisal ....skoz me slediš ...to je kul !!
Mali Zwerg
06. 03. 2017 13.52
degenos
06. 03. 2017 14.36
veliki svizec
06. 03. 2017 10.37
+3
E moj Ranko kaj ti to pomaga hahaha....
mallonge
06. 03. 2017 10.42
+1
alex77
06. 03. 2017 10.35
+1
Luka je zelo dober trener sm kaj ces ce ti drug odreja menjave....!!!! Elsnerja vidim kot bodocega trenerja Maribora...ker pri olimpiji pac ne vidijo dost siroko(Ibrahimi,vrsic....) upam torej da po milanicu pride elsner..ker fant ma pojma o fuzbalu...
mallonge
06. 03. 2017 10.38
Spucite mi nakladače tipa Elsner z vidnega polja.
Mali Zwerg
06. 03. 2017 13.37
alex ne klobasaj takšnih, si spremljal igro Domžal pod Elsnerjem, ubijanje nogometne igre
degenos
06. 03. 2017 13.48
hehehe....sej so po milaniću tut pluval že .. zakaj ker je ekipa bla zanič!!
mallonge
06. 03. 2017 10.33
Trgovina z belim, pardon, mešanim blagom.
mallonge
06. 03. 2017 10.34
degenos
06. 03. 2017 10.41
+1
sej so v vseh klubih isti ...nikjer niso etnično čisti ..ane hihihihihi
MaunelNeuer
06. 03. 2017 16.23
degenos
06. 03. 2017 18.09
290ktober
06. 03. 2017 10.32
+1
Ja ja z dve klasi boljšo igro ,beri napihnjenostjo so izgubili. ha ha Ilič in ostali napihnjeni žabarji. ha ha
buenos1
06. 03. 2017 20.10
simkasarma
06. 03. 2017 10.31
-1
ta dva srbska fašista je treba spravit nazaj tja dol......naj bolj se mi smili elzner ko ni nič kriv. dokler bosta fašista v lj ne bo iz olimipije nic. nemorš pol ekipe ki se bori za prvaka menjat med sezono to lahko samo f.š.i.s.t.i delajo!!!!! lp iz stajerske
degenos
06. 03. 2017 10.37
BožidarMacur
06. 03. 2017 10.21
+1
Gledam statistiko obeh ekip Ol. in DOM.. obe imata zadnjo zmago iz pripravljalnih tekem 18.1. 2017. Glede na to da so Domžale nazadne porazile olimpijo 1.8. 2015 verjamem da jih bodo tudi v nedeljo :)
Thomasb
06. 03. 2017 10.27
okrepitve za ceno kitajske elektronike prinesejo to,pač pranje denarja
Mali Zwerg
06. 03. 2017 10.06
+1
Olimpija ima srečo, da bodo sedaj igrali z Domžalami in vpisali vsaj eno spomladansko zmago, vemo da Domžalčani slečejo hlače pred tekmo.
BožidarMacur
06. 03. 2017 10.11
Ko bo to izjavo prebral inter se bo prijel za zadnjico...
Mali Zwerg
06. 03. 2017 10.16
degenos
06. 03. 2017 10.39
kr nej zmagjo ...hehehehe ...če pa nočjo bomo pa mi 6:0 ane ..
bema1201
06. 03. 2017 10.04
+1
Južnjaki že leta uničujejo NK Olimpijo, ne vem a Slovenci res ne premoremo nekaj ljudi ki bi ta klub spravili v normalno stanje.