Prva liga Telekom Slovenije

VIDEO: Škoflek v sodnikovem dodatku prinesel veliko zmago Aluminiju, nova točka za Radomljane

Kidričevo, Nova Gorica, Velenje, 10. 12. 2016 12.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min
Avtor
M.G./J.K./STA
Komentarji
5

Žiga Škoflek je prispeval oba zadetka za zmago Aluminija nad Celjem v Kidričevem (2:1), kjer so Celjani sicer povedli z zadetkom Daliborja Volaša, a nato ostali praznih rok. Radomljani odščipnili točki Gorici, tudi Rudar in Koper sta se razšla z remijem.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Aluminij - Celje
    02:41
    Vrhunci tekme Aluminij - Celje
  • Vrhunci tekme Gorica -Radomlje
    02:26
    Vrhunci tekme Gorica -Radomlje
  • Vrhunci tekme Rudar Velenje - FC Luka Koper
    03:18
    Vrhunci tekme Rudar Velenje - FC Luka Koper

Kidričani so prekinili niz štirih porazov. Do zmage, prve po 13. krogu, so prišli v sodniškem dodatku, junak pa je bil Žiga Škoflek, strelec obeh domačih zadetkov. Za Aluminij, ki se je utrdil na devetem mestu, je to sploh prva zmaga v sedmih tekmah s Celjani. Slednji vsaj začasno ostajajo na četrtem mestu. V prvem polčasu sta bili ekipi bolj ali manj enakovredni, tudi v posesti žoge in v strelih proti vratom. Oboji so imeli tudi po dve priložnosti. Pri domačih je najprej v tretji minuti z roba kazenskega prostora neoviran streljal Dejan Krljanović, a slabo, v 38. minuti pa je zagrozil še Dejan Petrović, toda tudi njemu ni uspelo spremeniti izida. Celjani so bili dvakrat nevarni s streloma z glavo, najprej je premalo natančno v 23. minuti meril Matej Podlogar, v 36. pa še Dalibor Volaš. Po mirnem začetku drugega polčasa so Celjani v 60. minuti povedli, potem ko je po Podlogarjevi podaji z glavo zadel Volaš. To je bil osmi Volašev zadetek v sezoni. Gledalci so sicer videli malo priložnosti, v 78. minuti pa so domači vendarle izpeljali napad, ki je prinesel izenačenje. Iz bližine je po podaji Milana Kocića z leve strani zadel Žiga Škoflek in prekinil več kot šest tekem trajajočo strelsko sušo gostiteljev.

Kidričani plezajo po lestvici navzgor.
Kidričani plezajo po lestvici navzgor. FOTO: Aljoša Kravanja

V 85. minuti so imeli Celjani izjemno priložnost za zmagoviti zadetek. Po lepi Volaševi podaji je Podlogar prišel sam pred Luko Janžekoviča, ga obšel, a nato zadel prečko. Ko je že kazalo na neodločen izid, pa je globoko v sodniškem dodatku Škoflek ob neodločni in nezbrani celjski obrambi iz bližine dosegel še drugi zadetek na tekmi in tako poskrbel za domačo zmago. Za slovenske prvoligaše zdaj sledi zimski premor, naslednje tekme bodo na sporedu konec februarja. 

Radomljani odščipnili točki Gorici
Nogometaši Gorice in Kalcerja Radomelj so se v 21. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:1) .Radomljani so v prvem delu sezone obakrat izgubili proti Novogoričanom, tokrat pa je bila zadnjeuvrščena ekipa prvenstva celo blizu zmage, saj je vodila do 80. minute. Novogoričani so s točko nadaljevali niz neporaženosti, ta traja pet tekem, in se prebili na četrto mesto.

Novogoričani so nekoliko odločneje začeli tekmo, v deveti minuti je atraktivno z volejem poskusil Matija Škarabot, a je bil malce premalo natančen. V 24. minuti je Miran Burgić zapravil veliko priložnost za vodstvo, ko je iz bližine zgrešil cilj po podaji Janija Curka. Kazen je hitro sledila. Najprej se je v 29. minuti Matija Boben preveč poigraval v kazenskem prostoru, izgubil žogo, do strela z roba kazenskega prostora je prišel Domen Jugovar, izkazal pa se je Grega Sorčan, ki je žogo odbil v kot. Tega je izvedel Filip Janković in pred vrati našel povsem osamljenega Tina Karamatića, ki je z glavo brez težav zadel za 1:0. Do konca polčasa sta nevarneje streljala še Janković s prostega strela 40. minuti in Rifet Kapić z roba kazenskega prostora v 41. minuti, obakrat sta vratarja dobro posredovala. V 43. minuti je podobno kot Škarabot v deveti minuti s "škarjicami" poskusil še Burgić, a bil tudi on neuspešen.

Andrej Kotnik je rešil točko Gorice.
Andrej Kotnik je rešil točko Gorice. FOTO: Aljoša Kravanja

Burgić je bil med aktivnejšimi tudi v prvi polovici drugega polčasa, v 55. in 58. minuti je znova - dvakrat - meril mimo vrat. Pri gostih je bil dvakrat nenatančen Marko Nunić. Potem je začela Gorica vse bolj pritiskati, v 80. minuti pa prišla do izenačenja, ko je po Kapićevi podaji z glavo zadel Andrej Kotnik. Gostitelji so bili blizu zmage v 89. minuti, ko je z glavo streljal Bede Osuji, a se je izkazal Aljaž Ivačič, na drugi strani pa je v zadnji, tretji minuti sodniškega dodatka Marko Nunić že premagal Sorčana, toda zgrešil cilj.

Mary po visokem zaostanku Rudarja poskrbel za točko Velenjčanov
Nogometaši Rudarja in Luke Koper so se v 21. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z 2:2 (2:2). Velenjčani so tokrat gostili Koprčane, edine ob Radomljanih, ki so jih premagali na svoji zelenici v tej sezoni. Toda uvod tekme tega ni kazal, saj so Primorci hitro povedli z 2:0, a so gostitelji še v prvem polčasu poskrbeli za novo točko na svojem računu. Delitev točk pomeni, da so Koprčani jesenski del končali na šestem, Velenjčani pa na sedmem mestu.

Koprčani so odlično začeli tekmo, saj so povedli že v tretji minuti, ko je po podaji Marka Krivičića za hrbet velenjskih branilcev - malce prenizek je bil Damir Grgić, ki mu z glavo ni uspelo odbiti žoge - zadel Luka Vekić. V sedmi minuti je od daleč streljal Courage Pekuson, a je bil Borivoje Ristić na mestu. Slednji pa je znova klonil v 20. minuti. Po dolgi podaji je Pekuson prehitel branilce Rudarja in tudi Ristića, ki je stekel iz vrat na svoj desni zgornji vogal kazenskega prostora, od koder je Ganec žogo poslal diagonalno mimo njega in zadel vratnico. Čez golovo črto jo je nato potisnil Vekić za svoj tretji gol sezone in koprsko vodstvo z 2:0.

Rudar se je vrnil po zaostanku z 0:2.
Rudar se je vrnil po zaostanku z 0:2. FOTO: Damjan Žibert

Devet minut pozneje je John Mary znižal zaostanek, ko je iz bližine potisnil žogo v mrežo po podaji Dominika Glavine. V 36. minuti je najprej moral posredovati Marijan Antolović po strelu Denisa Grbića z roba kazenskega prostora, malce zatem pa je z glavo zgrešil Mary. Ta pa je v 40. minuti znova poskrbel za izenačenje, ko je zadel iz bližine. To je bil njegov osmi gol v sezoni, tako da še za dva zaostaja za soigralcem, doslej vodilnim strelcem lige Dominikom Glavino. Ta je v uvodu drugega dela enkrat zgrešil z glavo, enkrat pa z nogo, na drugi strani pa je od daleč sprožil Leandro Teijo, toda Ristić je dobro posredoval, tako kot po prodoru Matica Paljka v 62. minuti. V 66. in 67. minuti sta bila premalo natančna Vekić z glavo in Pekuson od daleč, sledilo je še nekaj strelov na obeh straneh (skupno so jih domači sprožili 14, gosti pa 11), ki pa niso več spremenili izida.

Izid 21. kroga Prve lige Telekom Slovenije:
Aluminij ‒ Celje 2:1 (0:0)
Škoflek 78., 90.; Volaš 60.

Gorica ‒ Radomlje 1:1 (0:1)
Kotnik 80.; Karamatić 30. 

Rudar - Koper 2:2 (2:2)
Mary 29., 41.; Vekič 3., 20.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Njapo
10. 12. 2016 16.31
Kopar vodi, smeh..........
walter2
10. 12. 2016 15.58
+0
Hahahahahaha zaman se določeni trudijo z zadnje čase čudno"poštenimi"rezultati Radomlje obdržati v ligi!Tudi Štajerci skrbijo za svoje!
degenos
10. 12. 2016 14.51
+0
hjihihihi...pa Radomlje vodjo v gorici ....kul
degenos
10. 12. 2016 14.49
+1
to je pa kazen zakaj so zamenjal trenerja v Celju ......to se bo odražalo vedno bolj !
GKing
10. 12. 2016 14.06
-1
Celje je se samo za 2. ligo :)