Prva liga Telekom Slovenije

VIDEO: Veliko presenečenje v Domžalah: Radomljani slavili prvič v sezoni, konec črnega niza Gorice, Rudar vzel zmago Krškemu

Nova Gorica, Velenje, Domžale, 30. 11. 2016 17.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min

Aluminij je v Novi Gorici po visokem porazu v Ljubljani zdržal do 80. minute, ko je zadel Rifet Kapić, tudi vrtnice pa so na koncu napolnile mrežo Kidričanov (3:0). Krško je v Velenju vodilo že z 2:0, a se je Rudar v zadnjih 15 minutah vrnil za remi (2:2). Radomljani za prvo zmago v sezoni presenetili Domžale (2:0).

Več videovsebin
  • Vrhunci srečanja Rudar Velenje - Krško
    03:42
    Vrhunci srečanja Rudar Velenje - Krško
  • Vrhunci srečanja Gorica - Aluminij
    02:44
    Vrhunci srečanja Gorica - Aluminij
V postavo Krškega so se nekaj dni po gostovanju v Mariboru vrnili posojeni člani vijoličastih in takoj prispevali oba zadetka za zelene.
V postavo Krškega so se nekaj dni po gostovanju v Mariboru vrnili posojeni člani vijoličastih in takoj prispevali oba zadetka za zelene. FOTO: Damjan Žibert

Velenjčani so kar malce s strahom pričakali Krčane, saj jih v dosedanjih nastopih še niso premagali. Dvakrat so se veselili Krčani, štirikrat pa je bil izid neodločen. Neodločeno pa je bilo tudi danes, čeprav je Krčanom dolgo kazalo na tretjo zmago. Toda knapi so v drugem polčasu zaigrali konkretneje in v zadnjih 15 minutah zasluženo prišli do točke. Doslej petega Rudarja je z zmago prehitela Gorica, Krško pa ostaja osmo. Velenjčani so bili tisti, ki so uvodoma prevzeli pobudo, hitro prišli do nekaj udarcev iz kota, toda prave nevarnosti za Marka Zalokarja niso predstavljali. Zato pa je v 13. minuti po podaji prav iz kota z glavo za 1:0 zadel Damjan Vuklišević. Tudi v nadaljevanju so bili Velenjčani tisti s pobudo na igrišču, toda njihove akcije so se praviloma končale brez pravega zaključnega strela. Precej bolj konkretni so bili Krčani, v 38. minuti je med drugim Damir Sadiković streljal z roba kazenskega prostora, a prešibko, v 43. minuti pa je Sadiković prodrl v kazenski prostor, žogo vrnil do Martina Kramariča, ki je podvojil prednost gostov. V uvodu drugega polčasa so gledalci spet spremljali jalovo igro domačih, v 59. minuti je enega nevarnejših strelov sprožil Stjepan Babić, toda od daleč meril nenatančno. Na drugi strani je nekaj trenutkov zatem poskusil Kramarič, Matej Radan pa je žogo odbil v kot.

Po še nekaj polpriložnostih na eni in drugi strani je v 66. minuti Arafat Mensah znova zatresel domačo mrežo, a je bil v prepovedanem položaju. V 71. minuti so Velenjčani zapravili svojo dotlej najlepšo priložnost, ko je po podaji Dominika Glavine iz bližine neoviran zgrešil Denis Grbić. Štiri minute zatem so se domači le veselili zadetka, ko je po Grbićevi podaji s prostega strela z glavo zadel John Mary. Gostitelji so se še bolj in povsem zasluženo veselili znova v 86. minuti, ko je po Maryjevi podaji malce z leve strani kazenskega prostora z diagonalnim strelom zadel Bojan Vručina. V 90. minuti so imeli domači še priložnost celo za zmago, a je bil Glavina premalo natančen. Na drugi strani je Mensah malce pozneje zatresel le zunanji del mreže. Nogometaši Gorice in Aluminija že kar nekaj časa niso poznali občutkov po prvenstveni zmagi. Novogoričani pred medsebojnim obračunom niso zmagali od 12., Kidričani pa od 13. kroga, tako eni kot drugi so zadnjo zmago zabeležili proti zadnjeuvrščenim Radomljam. Dolgo časa je kazalo, da se bo niz za obe moštvi nadaljeval, a gostitelji so v zaključku vendarle strli tekmečev odpor. Najprej je v 80. minuti evrogol dosegel Rifet Kapić, nato je Miran Burgić sedem minut pozneje realiziral najstrožjo kazen, isti igralec je v sodniškem dodatku postavil še piko na i zasluženi zmagi. S tem se je tudi nadaljevala tradicija goriških zmag v medsebojnih obračunih v Novi Gorici, kjer Aluminij v štirih obračunih še ni osvojil niti točke.

Goričani so na domači zelenici le končali serijo brez ligaške zmage.
Goričani so na domači zelenici le končali serijo brez ligaške zmage. FOTO: Aljoša Kravanja

Obe ekipi sta tekmo začeli napadalno, tako da gledalcem ni bilo treba dolgo časa čakati na prve razburljive trenutke. Vratarja sta imela že po treh minutah po eno obrambo, Luka Janžeković je ubranil strel Matije Škarabota, Gregor Sorčan pa poskus Nemanje Jakšića. Na začetku je praktično vsaka minuta postregla z nevarnostjo, v četrti je čez gol streljal Dejan Žigon, v naslednji pa enako Andrej Kotnik. V deveti je domača obramba blokirala strel Blaža Kramerja, v 13. minuti pa je po zadetku dišalo, ko je z volejem poskusil Žigon, žoga je zletela mimo gola, na drugi vratnici pa je le malo manjkalo, da bi jo Burgić preusmeril v gol, bil je za las prekratek. Ko je že kazalo, da se bo po nadpovprečno zanimivem začetku stanje na igrišču povsem umirilo, so Goričani spet pritisnili, v prvi polovici prvega dela so izvedli nekaj nevarnih napadov, a so bili kljub temu, da so veliko poskušali s streli, še naprej neučinkoviti. V drugem delu prvega polčasa pa je kakovost nogometa močno padla, gosti so poskušali s streli od daleč, ki Sorčanu niso predstavljali težav, domači pa so neuspešno grozili le po prekinitvah.

Gostitelji so na začetku drugega dela zagospodarili na igrišču. Žigon je v 55. minuti zapravil prvo priložnost v nadaljevanju, posnemala sta ga tudi Alen Jogan, ki se je v 71. minuti povsem sam in neoviran znašal v kazenskem prostoru, a z glavo streljal mimo gola, ter Burgić, nekdanji reprezentant je zadel prečko. A v zadnjih desetih minutah so domači le kronali premoč z zadetki. Prvega je dosegel Kapić, ki je preigraval na robu kazenskega prostora, nato pa s "plasiranim" udarcem zadel desni zgornji kot Aluminijevih vrat. V 87. minuti je Škarabot izsilil enajstmetrovko, ki jo je uspešno izvedel Burgić, slednji je bil uspešen še v sodniškem podaljšku, ko je izkoristil podajo Bedeja Amarachija Osujija. Sredi polčasa so imeli v kratkem razmaku dve priložnosti tudi gosti, zapravila sta ju Matic Vrbanec in Kramer, spet se je pokazala njihova velika težava, neučinkovitost, gola niso dosegli že na peti zaporedni tekmi. 

Radomljani so v sosedskem derbiju pripravili pravo senzacijo. Zanesljivo zadnjeuvrščena ekipa, ki v dosedanjih 18 krogih še ni zmagala, je tokrat ugnala domžalske sosede, tretjeuvrščene na lestvici, ki so lovili četrto zaporedno zmago in sedmo iz sedmih dvobojev z Radomljami. Toda izbranci Simona Rožmana so tokrat zatajili, a še vedno trdno držijo tretje mesto. Prvi polčas sosedskega obračuna se je končal brez zadetkov. Po pričakovanju so večkrat poskušali Domžalčani, imeli tudi žogo nekaj več v svoji posesti, a posebej nevarni domači niso bili. V drugi minuti je bil Veljko Batrović sam pred Aljažem Ivačičem na levi strani, toda vratar gostov je njegov poskus obranil. Sledilo je kar nekaj domžalskih nenatančnih strelov, v 25. minuti pa so nase opozorili tudi Radomljani. Kristijan Šipek je sprožil iz bližine, Dejan Milić pa je žogo odbil čez prečko. Po kotu je domači čuvaj mreže obranil še strel Filipa Jankovića. Prav Janković pa je bil tisti, ki je spremenil začetni izid. V 54. minuti je namreč v kazenskem prostoru po podaji Marka Nunića premagal domačega vratarja Milića. Pet minut pozneje so bili nevarni še domači, a je Batrović z desetih metrov meril malce previsoko. V zadnjih minutah so gostitelji pritiskali, toda ni jim uspelo prebiti gostujoče obrambe. Zato pa je gostom še enkrat uspelo prelisičiti domačo. V 89. minuti so Radomljani poslali dolgo žogo na polovico Domžal, pred vrati se je dobro znašel Nunić, ki je zadel za končnih 2:0.

Izidi 19. kroga Prve lige Telekom Slovenije:

Gorica ‒ Aluminij 3:0 (0:0)
Kapić 80., Burgić 87./11-m., 90.

Rudar Velenje ‒ Krško 2:2 (0:2)
Mary 75., Vručina 86; Vuklišević 13., Kramarič 32.

Domžale ‒ Radomlje 0:2 (0:0)
Janković 54., Nunić 89.

Olimpija Ljubljana ‒ Celje 2:1 (2:0)

Ob 20.15 (prenos na Kanalu A in VOYO):
Maribor ‒ FC Luka Koper

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (17)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ivy Zar 1
01. 12. 2016 17.41
zmagat toteke, pa oprostimo ta kiks, a ne?
AjdeMiPopuši
01. 12. 2016 12.54
-1
Rudar premaga še toteke pa bo Olimpija jesenski prvak
MaunelNeuer
03. 01. 2017 18.09
dule100
01. 12. 2016 12.28
To je pa Božiček prinesel dobrim sosedom !
degenos
01. 12. 2016 10.12
-2
sem že drugje povedu da se zgodi .....sam smo še suvereno drugi ....ane.....nej majo mal veselja Radomlje
degenos
01. 12. 2016 10.12
-2
walter2
01. 12. 2016 16.55
Domžalčani so prodali tekmo!Banda zato ne trobezlaj!
VSEMOGO?NI1
02. 12. 2016 09.40
VSEMOGO?NI1
30. 11. 2016 22.36
+1
pozor pozor. nujno obvestilo. isce se inter. kje je inter hehehe kako pa domzale delajo hehe
badi 27
30. 11. 2016 21.34
Kam pa je triper interpelator zgino? Ni več nekega govora o superiornosti
MaunelNeuer
30. 11. 2016 21.13
+1
ki si inter? ;) se je skril
VSEMOGO?NI1
30. 11. 2016 22.37
+1
Mungos2
30. 11. 2016 21.02
+6
Brez komentarja !!!!!!!!!!!!!!!!
U4
30. 11. 2016 20.45
+4
Vidim, da so bili Domzalcani v stavnicah....
cbrhondaxx
30. 11. 2016 22.49
+1
Def. Kv. 12.00. Ni mafija tako grdo in primitivno ne pocne!
prvaligaspet
01. 12. 2016 13.20
+0
Bravo Radomlje, kdor je gledal tekmo je opazil velik napredek v želji igralcev. Jankovič in Šipek definitivno velik potencial in prevaga v sredini igrišča.
Mungos2
01. 12. 2016 15.23