Prva liga Telekom Slovenije

VIDEO: Preobrat Rudarja, Mary in Bolha zadela za tri točke v Krškem, Radomlje ustavile Domžale

Domžale, Krško, 08. 04. 2017 17.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Nogometaši velenjskega Rudarja so na gostovanju v Krškem zaostali, nato pa z dvema hitrima zadetkoma v prvem polčasu prešli v vodstvo, ki ga do konca tekme 28. kroga Prve lige Telekom Slovenije niso več izpustili (2:1). Radomlje na občinskem derbiju presenetljivo do točke proti Domžalam (1:1).

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Krško - Rudar Velenje
    03:18
    Vrhunci tekme Krško - Rudar Velenje
  • Vrhunci tekme Radomlje - Domžale
    03:54
    Vrhunci tekme Radomlje - Domžale

Krčani so po menjavi trenerja doživeli prvi poraz. Po zmagah proti Radomljam in Kopru ter točki z Mariborom so tokrat priznali premoč Velenjčanom, ki so do prednosti prišli v zadnjem delu prvega polčasa. Velenjčani, ki so Krško premagali sploh prvič v prvoligaških obračunih, so se tako tekmecem na lestvici oddaljili za pet točk in ostajajo sedmi. Čeprav so uvodoma boljši vtis pustili Krčani, pa so po zaslugi boljše druge polovice polčasa ta del igre dobili Velenjčani. Po dokaj mirnih prvih 20 minutah so takrat še podjetnejši Krčani povedli, ko je Nikola Gatarić premagal Mateja Radana s strelom po tleh iz obrata malce znotraj kazenskega prostora. Po zadetku pa se je igra vse bolj nagibala v korist gostov. Arafat Mensah je sicer v 32. minuti še malce zaposlil Radana s strelom z roba kazenskega prostora, v 37. in 41. minuti pa so knapi poskrbeli za preobrat. Najprej je po protinapadu in podaji Damjana Trifkovića zadel John Mary, ki je dobro stekel v globino in obšel vratarja ter s strelom v prazno mrežo dosegel svoj 13. zadetek v sezoni, štiri minute zatem pa je po novi Trifkovićevi podaji, takrat z leve strani, z glavo zadel od obrambe povsem pozabljeni Klemen Bolha. Še pred tem, v 32. minuti, je Mary zapravil še eno velenjsko priložnost, ko je za malo zgrešil cilj. V drugem polčasu je bilo prvič malce bolj vroče v 58. minuti, ko je bil Trifković po Maryjevi podaji malce prekratek oziroma prepočasen pred vrati. Sledilo je novo obdobje brez priložnosti na eni in drugi strani, malce več želje so kazali Krčani, ki so si želeli izenačujoči zadetek, a tudi po zaslugi slabih podaj v kazenski prostor ostali brez njega. Prišli so do nekaj strelov (Roko Nakić, Filip Dangubić), ki pa so bili preslabi za spremembo izida.

Velenjčani so se lahko veselili pomembne zmage v boju za preboj v prvo polovico lestvice.
Velenjčani so se lahko veselili pomembne zmage v boju za preboj v prvo polovico lestvice. FOTO: Aljoša Kravanja

Radomljani so v sosedskem obračunu prišli do prve spomladanske točke. To so si priigrali, čeprav so bili večino tekme v podrejenem položaju in čeprav so izenačujoči zadetek dosegli z igralcem manj. S skupno desetimi točkami je Kalcer sicer še vedno trdno na zadnjem mestu, izbranci Simona Rožmana pa so Olimpiji ponudili priložnost, da se z morebitno nedeljsko zmago v Celju spet prebije na drugo mesto.  Domžalčani so prevladovali v prvem polčasu, a vse do zaključka polčasa niso bili nevarni za vrata Aljaža Ivačiča. Na voljo so imeli kar devet strelov iz kota, že v prvih 16 minutah kar šest, a do priložnosti niso prišli. Zato pa sta ob koncu nase opozorila Jan Repas in Ivan Firer. Prvi je v 40. minuti zadel vratnico s strelom z dobrih 20 metrov, drugi pa je iz približno sedmih metrov zgrešil cilj.  Radomljani, v vlogi gostitelja v domžalskem športnem parku, so bolj ali manj čakali na protinapade in pazili na krpanje lukenj v obrambi, a dvakrat tudi ogrozili Dejana Milića. V sedmi minuti je Luka Gajić meril malce previsoko, v 14. minuti pa je Josip Balić z volejem z dobrih desetih metrov žogo poslal mimo desne vratnice.  V uvodu drugega polčasa je prvi nase opozoril Repas, ko je malce z leve strani iz bližine prišel do strela, a je bil Ivačič dobro postavljen. Voda na domžalski mlin je še malce bolj stekla v 53. minuti, ko je bil zaradi grobega prekrška izključen Leo Ejup. Ta je z nogo v prsni predel zadel Repasa.  Domžalčani, sicer popolni gospodarji drugega polčasa, so do vodilnega zadetka prišli v 69. minuti, ko je Ivan Firer unovčil najstrožjo kazen. To je zakrivil eden domačih branilcev, ki je igral z roko.  Toda vodstvo ni dolgo zdržalo. Po napaki Gabra Dobrovoljca, njegovo žogo je namreč na levi strani prestregel Gajić, je slednji prodrl v kazenski prostor, sprožil, žoga pa se je na poti odbila še od Mihe Blažiča, rahlo spremenila smer in končala za Milićevim hrbtom.  Gostje so nato vse moči usmerili v napad, v 82. minuti je bil Blažič s strelom z glavo za malenkost premalo natančen, malce zatem pa je le zunanji del mreže zadel Veljko Batrović. V 87. minuti je izjemno priložnost Domžal zapravil Firer, ki je bil povsem sam pri strelu s slabih desetih metrov, toda veselje mu je malce pred golovo črto preprečil Gal Primc, ki je podstavil glavo in žogi spremenil smer.

Izidi 28. kroga:

Krško ‒ Rudar Velenje 1:2 (1:2)
Gatarić 24.; Mary 37., Bolha 41.

Radomlje ‒ Domžale 1:1 (0:0)
Gajić 73.; Firer 69./11-m
RK: Ejup 54./Radomlje

Ob 20.15 (prenos ob 20.00 na Kanalu A):
FC Koper ‒ Maribor

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

degenos
08. 04. 2017 20.00
-4
tut pika je dobra ... olimpiji na roko..hihihihi
degenos
08. 04. 2017 20.00
-4