Prva liga Telekom Slovenije

Aluminij za prvo zmago po povratku med elito napolnil mrežo Krškega

Kidričevo, 14. 08. 2016 19.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V petem poskusu so nogometaši Aluminija uspeli slaviti svojo prvo zmago po povratku v Prvo ligo Telekom Slovenije (3:0). Krčanom so zadetke zabili Josip Zeba, Dejan Krljanović in Blaž Kramer, pri gostih je bil izključen Damjan Vuklišević. Aluminij se je s tremi točkami tudi dvignil z dna lestvice.

Krčani so proti morebitnim nasprotnikom v boju za obstanek v PLTS doživeli boleč poraz.
Krčani so proti morebitnim nasprotnikom v boju za obstanek v PLTS doživeli boleč poraz. FOTO: Aljoša Kravanja

Nogometaši iz Kidričevega so v petem krogu le prišli do prve zmage v sezoni. Z uspehom proti Krškemu, z njim so se sploh prvič pomerili v prvoligaški konkurenci, so se povzpeli pred Radomljane, ki tako ostajajo edina ekipa v ligi, ki še ni okusila slasti zmage. Aluminij ima zdaj štiri točke in le še za točko zaostaja za današnjim tekmecem iz Krškega. Domači nogometaši so tekmo odlično začeli in že v tretji minuti povedli. Dejan Krljanović je izvedel prosti strel z desne strani, podal na drugo vratnico, kjer je bil najvišji Josip Zeba in z glavo zadel za 1:0. Izkazalo se je, da je bila to praktično edina priložnost v prvem polčasu, saj sta po zadetku ekipi igrali večinoma med obema kazenskima prostoroma, številne napake pri podajah pa so botrovale majhnemu številu zaključnih in še manjšemu nevarnih strelov.

Enega teh je v 44. minuti sprožil Lovro Bizjak, a iz ugodnega položaja s približno 15 metrov žogo poslal čez gol. Kmalu po začetku drugega polčasa je do strela v kazenskem prostoru prišel Filip Dangubić, a po tleh prešibko sprožil, da bi lahko ugnal Luko Janžekoviča. Podobno je na drugi strani storil Matic Vrbanec v 50. minuti. Že dve minuti pozneje je Martin Kramarič namučil domačega vratarja z diagonalnim strelom z roba kazenskega prostora, v 55. minuti pa je Dangubić le za malo zgrešil cilj iz kazenskega prostora. V 59. minuti pa so gosti na igrišču ostali le z deseterico. Damjan Vuklišević je na levem robu svojega kazenskega prostora naredil prekršek in si prislužil drugi rumeni karton. Prosti strel je izvedel Krljanović in zadel za 2:0. Po zadetku se je igra nekoliko umirila, v 79. minuti pa so domači po protinapadu dokončno odločili zmagovalca, saj je zadel še rezervist Blaž Kramer.

Izidi 5. kroga:

Aluminij ‒ Krško 3:0 (0:0
Zeba 3., Krljanović 59., Kramer 79.
RK: Vuklišević 59./Krško

Domžale ‒ Koper 2:0 (0:0)
Morel 47., Mance 88.

Gorica ‒ Maribor 2:1 (1:0)
Šuler 42./ag., Burgić 67.; Bajde 56.

Celje ‒ Radomlje 0:0

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Norbert
14. 08. 2016 20.54
+3
BRAVO Aluminij...