Prva liga Telekom Slovenije

Prvaki prihajajo v Celje, kjer se je v zadnji sezoni 'zlomilo' prvenstvo: 'Z vrha je lažje obvladovati dogodke ...'

Celje, 20. 09. 2016 15.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nogometaši v Prvi ligi Telekom Slovenije ne počivajo. Že v sredo bodo na sporedu vse tekme desetega kroga. Na Kanalu A in VOYO si boste lahko zvečer ogledali obračun Kopra in Maribora, vodilna Olimpija pa pozno popoldne gostuje v Celju. Tam je pred meseci storila morda odločilni korak do naslova ...

Olimpijina legenda Sebastjan Cimerotić (v sredini) je del kariere prav tako preživel v Celju.
Olimpijina legenda Sebastjan Cimerotić (v sredini) je del kariere prav tako preživel v Celju. FOTO: Damjan Žibert

Olimpija ima na Areno Petrol lepe spomine, potem ko je v 34. krogu zadnje sezone Celjane ugnala s 3:1, zmaga pa je Ljubljančanom skupaj z domačim porazom Maribora na tekmi z Rudarjem odprla vrata do naslova. Tudi tokrat zmaji v knežje mesto prihajajo kot vodilno moštvo Prve lige Telekom Slovenije, potem ko so varovanci Luke Elsnerja z zadetki Blessinga Elekeja, Mihe Zajca in Leona Benka vknjižili nov komplet točk v Kidričevem. Branilec Dejan Kelhar priznava, da so misli že ob tekmi z Aluminijem delno uhajale k težkemu gostovanju na nekdanjem reprezentančnem stadionu. "Po zmagi proti Gorici smo hitro obrnili nov list, saj smo se zavedali pomembnosti gostovanja v Kidričevem," je za uradno spletno stran kluba dejal Kelhar. "Znova se je izkazalo, da je Aluminij vse prej kot naivna ekipa. Čeprav končni izid 0:3 vzbuja občutek rutinirane zmage, smo videli predvsem na začetku drugega polčasa, kako nevarni znajo biti nogometaši iz Kidričevega. Jasno je, da smo bili veseli novih treh točk, toda misli so počasi že uhajale k jutrišnjemu gostovanju v Celju. Tudi tam nas čaka podobno zahteven obračun."

O morebitni utrujenosti nekdanji reprezentant ne želi razmišljati in pravi, da mora kandidat za naslov prvaka preprosto zbirati zmage, četudi v zgoščenem ritmu. "Na to sem navajen že iz preteklosti. Za ostale težko govorim, a sam vselej razmišljam o naslednji tekmi," dodaja 32-letni branilec. "Če povem drugače: najprej si želim nove zmage v sredo, nato pridejo na vrsto Radomlje in tako naprej ... Moštvo, ki si želi ubranitve naslova državnega prvaka, mora obravnavati vsako tekmo posebej, saj se nam hitro lahko kaj zalomi. Z vrha je lažje obvladovati dogodke, zato bomo storili vse, kar je v naših močeh, da se tudi iz Celja vrnemo s polnim izkupičkom. Vemo, da so Celjani agresivna in neugodna ekipa, a naš cilj je povsem jasen: z novo zmago želimo ohraniti vodilni položaj na prvenstveni razpredelnici."

Rumeni so nazadnje na Areni Petrol dramatično ugnali Domžale.
Rumeni so nazadnje na Areni Petrol dramatično ugnali Domžale. FOTO: Damjan Žibert

Celjani s trenerjem Robertom Pevnikom, ki je nekoč sedel tudi na klopi zeleno-belih in bil bojda tudi v kombinacijah za naslednika Rodolfa Vanolija, so spet začeli zmagovati, potem ko se je njihova nepremagljiva serija z začetka sezone za nekaj časa končala. Zdaj so grofje nanizali šest točk z dveh obračunov, nazadnje so slavili na derbiju s še enim bivšim Pevnikovim klubom Domžalami. Stratega Celja zaradi kazni ni bilo na klopi, a je lahko vseeno slavil zmago, ki jo je Celjanom prinesel zadetek Mateja Podlogarja v sodnikovem podaljšku. "To je to. Vsak dan se s soigralci maksimalno trudimo na igrišču. Vsak dan se trudi naše strokovno vodstvo in tudi vodstvo kluba. Trdo delamo vsi in na tekmi z Domžalami se nam je to vrnilo," je bil zadovoljen Podlogar, ki bo tudi proti Olimpiji med najnevarnejšimi za zadnjo vrsto zeleno-belih, ki od prihoda trenerja Elsnerja še ni prejela zadetka na uradni tekmi. "Verjamemo v svoje sposobnosti. Po tej začrtani poti želimo nadaljevati, želimo se razvijati in naša borbenost in trud na treningih, pa tudi na tekmah, sta se nam povrnila," dodaja Podlogar. "Mislim, da se približujemo mestom na razpredelnici, na katera tudi sodimo. Ta zmaga nam bo dala še dodatno prepotrebno samozavest. Zavedamo se svojih sposobnosti in vsaka zmaga nam da nekaj poleg, da lahko svojo kakovost na igrišču tudi prikažemo. Naš cilj na vsaki tekmi je zmaga. Z zadnjimi okrepitvami smo postali zares dobro moštvo, ki lahko dobi vsak prvenstveni obračun. Če damo vse od sebe, se mora katerakoli ekipa pošteno potruditi, da bi nam vzela točke. Kolikor vlagaš v želeni uspeh, toliko se ti na koncu tudi vrne. Sedaj prihajajo lepši časi za nas."

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

VSEMOGO?NI1
20. 09. 2016 22.29
-1
ajmo celje. vtrgajte loleke
aki10
20. 09. 2016 22.43
+0
Si mal člank falil, al te sam kompleksi dajejo?
aki10
20. 09. 2016 18.04
+1
VSI ZA ŠAMPIONE ZELENE!!!
macek_garfield
20. 09. 2016 16.40
-1
in zakaj ni prenosa, da bi videli 12 habarskega igralca na terenu kako sodi?
aki10
20. 09. 2016 18.03
+2
Verjetno zato ker se prenaša FC Popović Mafija - NK Pomagaj sodnik ko ne gre (beri MB)
VSEMOGO?NI1
20. 09. 2016 22.28
+1
aki kako si smesen. raje povej da jutri igra celje in VEDNO pomaga sodnik do tock (beri lolimpija)
aki10
20. 09. 2016 22.45
+0
Aja sori, kanal A prenaša tekmo FC Popović Mafija - NK Niti sodnik več ne more pomagat kok smo gnili :D
Shyni
20. 09. 2016 16.24
+0
Ajde zmaji...očitno so se tudi zabavali saj jih je bilo zapaziti z otroki na piki nogavički