Prva liga Telekom Slovenije

Triglav nadaljuje z zbiranjem remijev, med čakanjem na prvo zmago Kranjčani do točke tudi v Celju

Celje, 11. 08. 2017 17.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Gol Dejana Robnika je v uvodnem dvoboju petega kroga Prve lige Telekom Slovenije v Celju preprečil poraz Triglava, ki pa še naprej čaka na prvo zmago po povratku med elito (1:1). Za celjsko vodstvo je po dobri uri igre v drugem polčasu poskrbel Elvedin Džinić.

Celjani so bili na domačem stadionu blizu zmagi.
Celjani so bili na domačem stadionu blizu zmagi. FOTO: Damjan Žibert

Kranjski nogometaši so še četrtič na petih tekmah te sezone igrali neodločeno. Točko jim je v 86. minuti zagotovil Dejan Robnik. Še vedno pa tako kot Ankaran in Gorica orli čakajo na zmago. Blizu druge so sicer bili Celjani, ki so imeli večji del tekme rahlo pobudo, a ob koncu tekme dovolili Kranjčanom izenačujoči zadetek. Prvi polčas se je končal brez zadetkov, čeprav sta imeli obe ekipi nekaj obetavnih priložnosti. Pri Celjanih je v 36. minuti Jucie Lupeta močno sprožil malce z desne strani s približno 20 metrov, Elvis Džafić pa je žogo odbil v kot. Na drugi strani je imel najlepšo priložnost Matej Poplatnik dve minuti pozneje, ko je sam prišel pred Matjaža Rozmana, sprožil, a je bil celjski vratar uspešnejši. V uvodu drugega polčasa so imeli pobudo domači igralci, ki so v 49. minuti zadeli, a sodniki po podaji z leve strani niso nasedli Filipu Dangubiću, ki je z roko - podobno kot sloviti Argentinec Diego Maradona na svetovnem prvenstvu leta 1986 - premagal Džafića. Celjani pa so vendarle povedli v 66. minuti, ko je Dangubić izvedel prosti strel, podal v kazenski prostor, kjer je bil osamljen 31-letni branilec Elvedin Džinić, ki je z glavo zadel za 1:0. V 75. minuti so Celjani izpeljali novo nevarno akcijo, najprej je sprožil Dangubić, Džafić je žogo odbil, zatem pa jo je Lupeta iz težkega položaja poslal le v zunanji del mreže z desne strani.

Ko je kazalo, da bodo Celjani tekmo brez posebnih težav pripeljali do nove zmage, pa je v 86. minuti zadel Robnik. Ta je v prvi postavi priložnost dobil po izključitvi Luke Majcna v prejšnjem krogu in v izdihljajih rednega dela žogo poslal v mrežo iz obrata, potem ko je Rozman žogo po predhodnem strelu Kristjana Arha Česna odbil.

Izid 5. kroga Prve lige Telekom Slovenije:

Celje ‒ Triglav Kranj 1:1 (0:0)
Džinić 66.; Robnik 86.

Ob 20.20 (prenos ob 20.00 na Kanalu A in VOYO):
Maribor ‒ Domžale

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.