Prva liga Telekom Slovenije

Maribor in Olimpija stopnjujeta formo za derbi, tabor vijoličastih prestrašile kar tri poškodbe

Ljubljana, Maribor, 08. 10. 2016 18.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Največja slovenska kluba Olimpija in Maribor pred večnim derbijem, ki si ga boste lahko naslednjo soboto ob 20. uri ogledali na Kanalu A in VOYO, ne počivata. Kljub reprezentančnemu premoru se igralci, ki so ostali na voljo trenerjema Luki Elsnerju in Darku Milaniču, potijo kot že dolgo ne.

Luka Elsner povezanost znotraj ekipe krepi tudi z nekaj nevsakdanjimi prijemi.
Luka Elsner povezanost znotraj ekipe krepi tudi z nekaj nevsakdanjimi prijemi. FOTO: Damjan Žibert
Maribor v večni derbi, ki bo v soboto na stadionu Stožice, vstopa s štirimi točkami zaostanka za prvakinjo Olimpijo. Prenos tekme si boste ob 20. uri lahko ogledali na Kanalu A in VOYO.

Mariborčani so nazadnje odigrali prijateljsko tekmo s četrtouvrščenim madžarskim prvoligašem Haladasem in brez številnih reprezentantov in poškodovanega vezista Marwana Kabhe izgubili z 0:3. "Za nami je tekma, v kateri je bil rezultat povsem v nasprotju z dogajanji," je menil trener vijoličastih Darko Milanič"Večji del tekme smo odigrali boljše od nasprotnika, kombinatorno. Ob tem porazu si vsi skupaj lahko očitamo le to, da smo se spet znašli v situaciji, ko smo morali loviti rezultat. Med prvim in drugim golom smo igrali res dobro, po naših obdobjih prevlade pa nismo prišli do zadetkov, kar je tekmecem uspelo," je o obračunu v Odrancih menil Izolčan, ki je prepričan, da rezultat ne bo vplival na vzdušje v moštvu. Tega so prestrašili trije predčasni odhodi z zelenice, a po trditvah iz vijoličastega tabora Damjan Bohar, Dare Vršič in Sintayehu Sallalich težav s pripravljenostjo do derbija ne bodo imeli. "Ta rezultat ne bo vplival na ekipo. Nadaljujemo po predvidenem načrtu, najprej z aktivnostmi do prihoda reprezentantov in potem v zaključnem delu z vsemi igralci. Je pa bila vmesna preizkušnja koristna in se je še enkrat izkazalo, katere so tiste zadeve, na katerih moramo delati," je nadaljeval Milanič.

"Na tem igrišču, ob hladnem vremenu je bilo kar nekaj ostrih dvobojev. Bohar je dobil takoj na začetku udarec in ni mogel nadaljevati, Vršič je moral z igrišča, ko je začutil bolečino v stegenski mišici. Potem je udarec ustavil še Sallalicha, ki je prav tako zahteval menjavo. K sreči pa po pregledih ne gre za nič hujšega in je minilo brez večjih posledic," je še povedal nekdanji kapetan slovenske nogometne reprezentance, ki je lahko na Vršiča in Sallalicha računal že na sobotnem treningu. Nogometaši Olimpije so se po petkovem dopoldanskem treningu odpravili na dvodnevne priprave v Čatež, kjer v miru nadaljujejo z začrtanim programom dela. Strateg zmajev Luka Elsner za uradno spletno strani ni skrival zadovoljstva nad vnemo in prizadevnostjo svojih varovancev, v kratkem pa pričakuje, da se bosta moštvu priključila tudi v zadnjih dneh lažje poškodovana Danijel Miškić (stegenska mišica) in Aris Zarifović (koleno).

Kabha na zadnji pripravljalni tekmi Maribora ni igral zaradi poškodbe. A kaj, ko so jih v Prekmurju nato staknili tudi številni soigralci ...
Kabha na zadnji pripravljalni tekmi Maribora ni igral zaradi poškodbe. A kaj, ko so jih v Prekmurju nato staknili tudi številni soigralci ... FOTO: Damjan Žibert

"Uvodna dva dneva sta bila namenjena sprostitvi, saj je za nami zelo naporen mesec september," meni Elsner, ki je z Olimpijo še nepremagan po prihodu v klub. "V torek so bili fantje tudi v adrenalinskem parku v okviru tako imenovanega team buildinga, kar je venomer dobrodošlo, da se posamezniki še tesneje povežejo v skladno celoto. V sredo smo se osredotočili na trening hitrosti, pri katerem nam je s koristnimi napotki pomagal vrhunski strokovnjak za tovrstno pripravo Srđan Đorđević. Sicer pa veliko časa posvečamo sami organizaciji igre, avtomatizmom in na splošno situacijam, ko imamo žogo v svoji posesti," meni 34-letni trener. Zeleno-beli bodo pripravljenost pilili na obračunu z zagrebško Lokomotivo, Elsner pa obljublja, da bodo njegovi varovanci nared za oktobrske izzive. "Po napornih treningih v zadnjih treh dneh so fantje nekoliko utrujeni, noge so težke, toda to je povsem normalen pojav, ko se intenzivnost dela poveča," je dodal Elsner. "Spodbudna novica je, da se bosta v kratkem moštvu priključila tudi Miškić in Zarifović, ki sta imela določene zdravstvene težave, večjih tovrstnih nevšečnosti pa na vso srečo nimamo. Do nedelje tako ostajamo v Termah Čatež, kjer bomo imeli potreben mir za izvajanje začrtanih delovnih nalog. Glede na pristop in motiv, ki ju fantje vseskozi kažejo na treningih, sem prepričan, da bomo v nadaljevanje jesenskega dela sezone vstopili zelo dobro pripravljeni."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

buenos1
08. 10. 2016 21.52
-2
olimpijaaaaaaaaaaaa
Armonia
08. 10. 2016 21.57
-2
Mungos2
08. 10. 2016 22.06
+2
Optimisty
08. 10. 2016 21.47
+3
Zanimivo bo na derbiju.zmaga lahko vsak upam na dobro tekmo veliko golov in brez sodniskih zdrah!!!
Ivy Zar 1
08. 10. 2016 21.44
in tako bo še pa še časa...
šmajser1
08. 10. 2016 20.44
+1
MARIBOR SAMPION!
Mungos2
08. 10. 2016 19.53
+6
Najbolje da sodita Skomina in Kajtazovič vsak en polčas !
miso_
08. 10. 2016 19.44
+8
Maribor:Haradas 0:3, Olimpija:Lokomotiva Zagreb 1:3 ... zelo stopnjujeta ...
Mungos2
08. 10. 2016 19.53
+3
degenos
08. 10. 2016 19.17
-2
se ve kdoje na vrhu lestvice ?
aki10
08. 10. 2016 18.57
-4
šmajser1
08. 10. 2016 20.20
+0