Prva liga Telekom Slovenije

Krčani z drugim remijem še pravočasno 'streznili' Domžale

Krško, 24. 07. 2016 18.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nogometaši Domžal pred eno največjih tekem v zgodovini kluba, na stadionu Stožice bodo v četrtek gostili angleškega velikana West Ham United, niso uspeli streti Krškega, ki se je na domačem stadionu Matije Gubca na tekmi drugega kroga Prve lige Telekom Slovenije razveselil druge točke (1:1).

Domžalčani se lahko zdaj povsem osredotočijo na dve tekmi z velikanom angleškega nogometa.
Domžalčani se lahko zdaj povsem osredotočijo na dve tekmi z velikanom angleškega nogometa. FOTO: Damjan Žibert

Domžalčani so med tednom dosegli lep evropski uspeh in si priigrali dvoboj evropske lige z uglednim West Hamom. A pred domžalskim evropskim spektaklom na ljubljanskem stadionu Stožice so morali Domžalčani opraviti še domače obveznosti, čakal pa jih je dvoboj v Krškem. Na papirju so bili favoriti gostje, toda tudi domači so po dobrem startu in točki v Velenju želeli nadaljevati v tem slogu. Prvi nevarnejši strel so v Krškem sprožili gostje, a je strel Slobodana Vuka v sedmi minuti domači vratar Marko Zalokar ubranil. Nato so bili na potezi Krčani, v 17. minuti je Filip Dangubić lepo našel Davida Bučarja, ki je močno streljal, gostujoči vratar Adnan Golubović pa je žogo odbil v kot. V naslednjem napadu pa so domači povedli. Dangubić je z lepo in natančno podajo našel Bučarja, na katerega je domžalska obramba pozabila, njegov strel proti daljši vratnici pa je bil dovolj natančen, da je žoga ob vratarju Domžal končala v mreži. Domžale so bile blizu izenačenju v 34. minuti, podaja Marka Alvirja je bila zelo natančna, vendar je bila izvedba Vuka pred vrati slabša: z glavo je s kakšnih osmih metrov meril prek gola. Podobno je bilo že v sodnikovem dodatku prvega dela, po protinapadu je Juninho spet natančno podal, Vuk je tokrat žogo sprejel na kakšnih 20 metrih in silovito udaril, vratar Krškega pa je žogo s težavami odbil v kot.

V nadaljevanju so Domžalčani iskali izenačenje, pritiskali, a so se Krčani dobro branili. Poskusi Juninha, Jureta Balkovca in Vuka niso bili uspešni. Vse do 68. minute, ko je po predložku Matije Široka v kazenskem prostoru z roko igral domači nogometaš Luka Pavič. Sodnik Slavko Vinčić je dosodil najstrožjo kazen, ki jo je z natančnim strelom izkoristil Vuk ter poskrbel za izenačenje. Gol je dal krila gostom, ki so za nekaj minut povsem stisnili domače. Najbližje vsem trem točkam so bili v 78. minuti, ko je gostujoča ekipa izpeljala lepo akcijo, Balkovec je podal pred vrata, domači vratar je bil že premagan, toda žoge Gaber Dobrovoljc z nekaj metrov ob vratnici ni znal potisniti v prazno mrežo, ampak jo je brcnil čez prečko. Dve priložnosti so imeli do konca še gostje, a ni bilo več prave nevarnosti za domače, ki pa so imeli resnejši poskus še v 87. minuti, ko je streljal Ranko Moravac, a je bil vratar Golubović zbran. Krčani so tako prišli do druge točke v sezoni, Domžalčani pa s štirimi začasno ostali na drugem mestu za Olimpijo. Nogometaši Krškega Krško bo v 3. krogu gostovali pri Olimpiji v ponedeljek, 1. avgusta, že dan prej pa bo v Domžalah gostoval Maribor.

Izid:

Krško ‒ Domžale 1:1 (1:0)
Bučar 22.; Vuk 68./11-m

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.