Prva liga Telekom Slovenije

Domžalčani v nekaj dneh zabili deset zadetkov, zdaj porcija še Krškemu, Volaš odločil v Novi Gorici

Domžale, Nova Gorica, 24. 09. 2016 18.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nogometaši Domžal so kot med tednom na občinskem derbiju z Radomljani spet napolnili mrežo nasprotnikov. Rumeni so bili prepričljivo boljši na sobotnem obračunu s Krškim (5:0), Celjani pa so z zadetkom Daliborja Volaša slavili v Novi Gorici (1:0). Domžalčani so se dvignili do drugega mesta, Celje prehitelo Gorico.

Domžalčani so že med tednom "petardo" vrgli v mrežo Radomelj.
Domžalčani so že med tednom "petardo" vrgli v mrežo Radomelj. FOTO: Aljoša Kravanja

Čeprav so se Krčani z zadnjega gostovanja v Domžalah vrnili z zmago, pa so bili tokrat daleč od nje. Domači nogometaši so prevladovali in tekmo odločili že v prvem polčasu. To je bila njihova tretja zmaga v zadnjih štirih tekmah, s katero ostajajo v stiku z vodilnima Olimpijo in Mariborom. Za Krško pa je to tretji poraz na zadnjih štirih obračunih v tej sezoni, na sedmem mestu jih lahko prehiti Rudar. Domžalčani so podobno kot v prejšnjem krogu proti Radomljam tekmo v svoj prid odločili že v prve pol ure, ko so zadeli kar trikrat. Že v drugi minuti je Slobodan Vuk s strelom z glavo zatresel prečko, le malce zatem pa je Marko Alvir domače povedel v vodstvo. Jure Matjašič je podal v kazenski prostor, Vuk je žogo prepustil Alvirju, ki je zadel z osmih metrov. Premoč domačih je znova pripeljala do zadetka. V 25. minuti se je med strelce vpisal Jan Repas, ki je opazil, da Marko Zalokar stoji preveč stran od svojih vrat, ter zadel z lobom. Tri minute pozneje je bilo že 3:0, Repas je podal na vrh kazenskega prostora do Vuka, ki se je otresel svojega čuvaja in z roba kazenskega prostora zadel spodnji desni kot vrat gostov, ki v prvem delu niso sprožili niti enega strela.

Agonija gostov se je nadaljevala tudi v drugem polčasu, ko so razpoloženi izbranci Simona Rožmana še oplemenitili svojo prednost. V 53. minuti je drugič na tekmi zadel Vuk, ko je pred vrati preusmeril žogo v mrežo po Repasovem poskusu. Devet minut pozneje je Matjašič zadel že za 5:0, ko je z roba kazenskega prostora zadel levi zgornji kot vrat Krškega. To je bil tretji zadetek Matjašiča na tretji tekmi v domžalskem dresu. Malce pozneje so eno redkih priložnosti zapravili tudi gosti, ko je Dejan Milić obranil nevaren, diagonalen poskus z leve strani Ibrahima Arafata Mensaha. Na drugi strani je v 82. minuti z glavo nevarno streljal Elvis Bratanović, žoga je oplazila prečko, nato pa sta za krško sprožila še Filip Dangubić in Tim Čeh, toda oba neuspešno. Novogoričani so na peti domači tekmi v sezoni prvič oddali točke. Te so dobili Celjani, ki so po zaslugi Daliborja Volaša prišli do pete prvenstvene zmage in točkovnega izenačenja z današnjim tekmecem v sredini lestvice. Gorica ima sicer tekmo manj.

Po mirnem uvodu so prvi strel sprožili domači, in sicer je poskusil Matija Škarabot, a je Matjaž Rozman žogo odbil čez gol. Dve minuti zatem je zaradi poškodbe moral iz igre Tadej Vidmajer, zamenjal ga je Anej Lovrečič. V 24. minuti so gosti povedli. Po prekršku nad Irfanom Hadžićem je Volaš izvedel prosti strel s približno 25 metrov, žogo poslal čez živi zid in mimo Grege Sorčana v mrežo za 1:0. Pet minut zatem so imeli priložnost tudi gostitelji, Sandi Arčon je namreč že preigral Rozmana in žogo poslal proti mreži, a jo je z golove črte izbil Janez Pišek. V drugem polčasu je bila Gorica tista s prevlado na igrišču, v 47. minuti sta neuspešno poskusila Dejan Žigon in Andrej Kotnik, Žigon je poskusil tudi v 50. minuti, ko je meril mimo leve vratnice celjskega gola, tri minute zatem pa se je za strel s 30 metrov odločil Miha Gregorič, toda Rozman je žogo odbil. Gosti so v 77. minuti prek Volaša sicer še enkrat zagrozili, z glavo je meril malce previsoko, toda po večini so bili Primorci tisti, ki so pritiskali, a ob zbrani obrambi domačih niso našli poti do izenačenja.

Izida 11. kroga:

Domžale ‒ Krško 5:0 (3:0)
Alvir 3., Repas 25., Vuk 28., 53., Matjašič 64.

Gorica ‒ Celje 0:1 (0:1)
Volaš 24.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

blef
25. 09. 2016 13.04
Bravo Domžale.
Mungos2
25. 09. 2016 10.27
+1
Hvala Bogi da je Lukec šel !!! To sedaj je vsaj igra, ne pa defenziva in čakanje na protinapad. V Domžalah itak nisi osvojil nič !
rossonero.acm
25. 09. 2016 09.35
+1
Cjeleeee...:)