Prva liga Telekom Slovenije

Krško pokazalo zobe na stadionu Matije Gubca in premagalo Celjane

Krško, 21. 08. 2016 20.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
J.K./STA/M.G.
Komentarji
1

Nogometaši Krškega so v 6. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Celje z 1:0 (1:0). Krčani so prišli do svoje druge zmage v sezoni. Pred svojimi navijači so predvsem v drugem polčasu pokazali všečno predstavo proti anemičnim Celjanom.

Dangubič (desno) je odločil tekmo v Krškem.
Dangubič (desno) je odločil tekmo v Krškem. FOTO: Aljoša Kravanja

Nevarna je bila predvsem naveza Filip Dangubić - Martin Kramarič. Ta je poskrbela tudi za edini zadetek na tekmi. Krčani so se z tokratnimi tremi točkami prebili pred Celjane na šesto mesto. Ekipi si v prvem polčasu nista priigrali veliko priložnosti, nekaj več so uvodoma s streli poskušali gosti, a bili nenatančni. Gostitelji, ki so v prvem polčasu sprožili tri strele, pa so ob koncu povedli. Martin Kramarič je po samostojni akciji prišel do strela, Matic Kotnik je žogo odbil, a le do Filipa Dangubića, ki je zadel v prazno mrežo. V uvodu drugega polčasa gledalci znova niso videli prav veliko razburljivih dogodkov, v 62. minuti pa je vendarle do strela prišel Kramarič, sprožil po tleh z roba kazenskega prostora, a se je izkazal Kotnik. Krčani so tudi v nadaljevanju kreirali nevarnejše akcije, na drugi strani pa Celjanom igra ni stekla.

V 80. minuti je znova nase opozoril razigrani Kramarič, ki je prodrl v kazenski prostor, sprožil nekoliko z desne strani, Kotnik pa je bil dobro postavljen. Dve minuti pozneje je z roba kazenskega prostora malce premalo natančno meril Dangubić, prav naveza s Kramaričem je sicer povzročala precej težav celjski obrambi, ki pa kljub nekaterim nevarnim akcijam, predvsem v protinapadih, ni več klonila.

Izidi 6. kroga:

Krško ‒ Celje 1:0 (1:0)
Dangubić 41.

Rudar Velenje ‒ Gorica 1:2 (1:1)
Glavina 26.; Žigon 37., Kapić 78.

Luka Koper ‒ Kalcer Radomlje 3:0 (2:0)
Andrejašič 4., Muslimović 42., Pučko 48.

Domžale ‒ Olimpija Ljubljana1:3 (0:1)
Alvir 79.; Zajc 19., Kronaveter 63., Wobay 77.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bus303
22. 08. 2016 12.37
+2
Bravo krčani!