Prva liga Telekom Slovenije

FOTO in VIDEO: Drama v Stožicah, Eleke zabil avtogol in nato v sodnikovem podaljšku rešil točko Olimpije

Ljubljana, 10. 04. 2016 15.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Na dramatičnem obračunu v Stožicah je Blessing Eleke zabil prvi domači gol za Olimpijo, a je Nigerijec že prej nesrečno ukanil tudi svojega vratarja za vodstvo Zavrča (1:1). Globoko v sodnikovem podaljšku je Afričan nato preprečil prvi spomladanski poraz. Maribor zaostaja le še za dve točki.

Točka je točka, nismo poraženi, toda odgovornost za ta rezultat je predvsem moja. Naredil sem nekaj sprememb v ekipi, ki danes niso prinesle nič dobrega. V ta ritem smo vstopili z zelo majhnim izborom igralcev za tri tekme v sedmih dneh in brez priložnosti da bi kaj resno rotirali. Morda bi bilo vseeno bolje, da bi ostali v tistem sistemu in načinu igre ter postavi, v kateri smo bili do sedaj. Toda imeli smo idejo, da bi nekaj osvežili, a to ni dalo nekega posebnega rezultata. Da, imeli smo priložnosti, da, dobili smo gol, kakršnega smo dobili, 'kiks' gol ... A moramo naprej, gremo naprej, to je to. Marko Nikolić, trener Olimpije za Kanal A

Razlika na vrhu lestvice je pred prvim sodnikovim žvižgom v Stožicah znašala le še točko. Olimpija je nekaj manj kot 24 ur vedela za rezultat Maribora, ki je opravil svoj del posla z domačo zmago nad Domžalami, v nedeljo pa je bila na potezi ljubljanska ekipa, ki morda še nikoli v sezoni ni bila pod takšnim pritiskom. Zavrč je na začetku sezone prav s povratnikom na haloško klop Slavkom Matićem povsem zasenčil zmaje, tokrat pa je Matićev rojak Marko Nikolić prvič po treh tekmah sestavil prvo postavo z rekordnim nakupom Blessingom Elekejem. Nigerijec je še vedno zabil le en zadetek v majici Olimpije in tokrat je dobil novo priložnost za popravljanje osebne statistike, v postavo Ljubljančanov pa se je vrnil tudi Julius Wobay, ki je izpustil neuspešno gostovanje v Novi Gorici. Prvič po prvem derbiju te sezone v Mariboru, ko je Olimpija slavila z visokih 0:3, je tekmo od prve minute začel tudi Aljaž Krefl. Ekipa s sončne strani Haloz je začela izvrstno in Timotej Dodlek je po slabo izbitem kotu Ljubljančanov neoviran streljal z glavo, a Aleksander Šeliga, ki je spet nadomeščal prisilno odsotnega Nejca Vidmarja, ni imel težav. Po kotu je imela najlepšo priložnost v prvih desetih minutah tudi Olimpija, toda Miroslav Radović je pozabljen na drugi vratnici zelo slabo meril z glavo.

Veliko bolj se je izkazal povratnik v postavo Wobay, čigar prosti strel z okoli 30 metrov je švignil mimo leve vratnice sicer dobro postavljenega Matije Kovačića. Brez možnosti bi bil verjetno na drugi strani Šeliga, ki je le pogledal strel Aleksa Pihlerja z roba kazenskega prostora, potem ko je gostujoči vezist dobil odbito žogo Dejana Kelharja in jo poslal za manj kot pol metra mimo stičišča vratnice in prečke. Tja je poletel tudi strel Veljka Batrovića, potem ko so gostje povsem izigrali ljubljansko obrambo, Batrović pa je z levico meril previsoko v 18. minuti, ko se je že slišalo kar nekaj zrazov nezadovoljstva s tribun. Radović je po akciji Elekeja prišel do žoge v kazenskem prostoru v 21. minuti, a je njegov strel končal v bloku nepopustljivih gostov. Olimpija je zaigrala malce bolje in Wobay je z lepim strelom z razdalje preizkusil Kovačića, ki pa je žogo zlahka ujel. Predložek Roka Kronavetra je bil v 26. minuti le malce predolg za Miho Zajca, ki je ubežal završki obrambi. Eleke je imel na glavi vodstvo v 33. minuti, ko je najvišje skakal v sredini kazenskega prostora, a meril točno v Kovačića. Slab prvi polčas je prinesel še slabše novice za Olimpijo: kapetan Darijan Matić je za protestiranje (sodnik Miran Bukovec je ustavil prodor Zajca zaradi domnevnega prekrška) dobil rumeni karton, vreden suspenza za derbi naslednjega kroga z Domžalami.

Eleke (na fotografiji desno) se je po treh tekmah v vlogi rezervista vrnil v prvo postavo Olimpije.
Eleke (na fotografiji desno) se je po treh tekmah v vlogi rezervista vrnil v prvo postavo Olimpije. FOTO: Damjan Žibert
Pred tekmo sem rekel, da pričakujem dobro tekmo, takšna je tudi bila. Obe ekipi sta poizkušali dati vse od sebe, dati svoj maksimum. Ostaja nam obžalovanje, da nismo osvojili vseh treh točk. Dali smo vse od sebe, spoštovali smo dogovor. Enostavno - to je bila dobra tekma, gremo naprej. Čestitam fantom za vse, kar so prikazali, čestitam pa tudi nogometašem Olimpije za 'fer' in pošteno igro. Slavko Matić, trener Zavrča

Drugi polčas je Olimpija začela z menjavo, Nikolić je v igro namesto enega bolj vidnih posameznikov prvega polčasa Wobaya poslal Nika Kapuna. Zmaji so začeli veliko bolj resno loviti vodilni zadetek in Kovačić je po kotu v 55. minuti slabo ocenil let žoge ob skoku z Nemanjo Mitrovićem, na drugi vratnici pa je bil prekratek Radović. Batrović je v 62. minuti prišel mimo svojega čuvaja, nato pa v sredino poslal ostro žogo, ki pa jo je zanesljivo ulovil Šeliga. Igra je bila do 67. minute, ko je z razdalje neuspešno poskusil Kronaveter, precej nepovezana in jasno je bilo, da bo tekmo odločil le trenutek navdiha. Minuto kasneje se je mreža res zatresla, a bolj kot za navdih je šlo za dobršen odmerek sreče, potem ko je predložek Lovra Cveka tik ob vratnico Šelige nesrečno preusmeril Eleke in, na nek način, le uspel zabiti svoj prvi gol na stadionu Stožice. Zadetek so kasneje sicer pripisali Šeligi. Oba trenerja sta opravila dve menjavi, Jure Matjašič je vstopil pri Zavrču, Nikolić pa je iz obupa v igro namesto Kronavetra poslal Martina Mimouna. Ob jalovih napadih domačih bi lahko rezervist Matjašič odločil tekmo v 79. minuti, njegov strel znotraj kazenskega prostora pa je zletel prek vrat.

Mimoun si je v 80. minuti priboril žogo na vrhu svojega kazenskega prostora, nato pa potegnil v protinapad, kjer je namesto podaje soigralcem izbral strel mimo gola. Nikolić je dve minuti kasneje v igro namesto Matića poslal še Arisa Zarifovića. Gostje so protestirali, potem ko je okrvavljen v svojem kazenskem prostoru obležal Davor Rogač, toda Olimpija je neprekinjeno nadaljevala z nizanjem napadov. A pritisk je v zadnjih minutah tekme povsem usahnil, Zavrč pa bi lahko v katerem izmed protinapadov tudi odločilno "pičil". Gostje so z nizom kotov tudi pridno kradli čas bledim Ljubljančanom. V kar petih minutah sodnikovega podaljška je Olimpija le uspela izenačiti. Natančneje v 93. minuti, ko je po predložku Radovića z leve Zajc s peto malce srečno zaposlil Elekeja, ta pa je s pomočjo odboja od branilca Sebastijana Antića zatresel mrežo s sicer povsem zgrešenim strelom. Nigerijec si je vzel kar nekaj časa za proslavljanje zadetka, ki ga Olimpija v lovu na zmago ni imela, zato je slišal nekaj krepkih iz ust Nikolića, a je, kot se je izkazalo, očitno Afričan utrpel poškodbo. Razen slabega poskusa Mimouna Olimpija do konca tekme ni bila več nevarna golu Zavrča in Maribor se ji je pred naslednjim krogom približal že na dve točki zaostanka. Večni derbi, ki bo očitno odločal o naslovu, je na sporedu 7. maja.

Prva liga Telekom Slovenije, 29. krog:

Olimpija Ljubljana ‒ Zavrč 1:1 (0:0)
Eleke 90.; Šeliga 68./ag.

Postavi:

Olimpija: Šeliga; Fink, Kelhar, Mitrović, Krefl; Matić (od 82. Zarifović), Zajc, Kronaveter (od 75. Mimoun); Wobay (od 46. Kapun), Radović, Eleke.

Zavrč: Kovačić; Filipović, Rogač, Antić, Mužek, Cvek, Pihler, Agboyi, Dodlek (od 87. Karamatić), Miketić (od 73. Matjašič), Batrović (od 90. Glavica).

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (140)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Diego83
11. 04. 2016 13.16
+0
Olimpija posranci
deathbite
13. 04. 2016 12.07
Ti že veš, kako je s polnimi gatami hoditi naokoli.
Diego83
11. 04. 2016 13.15
-1
Kaki hinavci ste toti žabarji!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Eleke je zabil avtogol!!!!!!!!!!!!!!!!! Kakega pa je potem takem dal!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Hepani
deathbite
11. 04. 2016 12.55
+4
V jesenskem delu je Olimpija igrala agresivno, napadalno, z idejo! Z menjavo trenerja, ali pa zaradi odhoda Šporarja, je igra postala nepovezana, medla, brez prave organizacije. S tako igro si ne zaslužijo in ne morejo biti niti slovenski prvaki!
probeg
11. 04. 2016 11.00
+0
Dejmo olimpija, malo vec zelje in agresivnosti in bo!! OLIMPIJA!! Gremo po naslov!!!
probeg
11. 04. 2016 11.02
+0
probeg
11. 04. 2016 11.03
-1
BR2
11. 04. 2016 17.05
+3
BlackBirdy
11. 04. 2016 19.19
+1
samo če bojo meli srečo se bojo borili za 3 mesto
macek_garfield
11. 04. 2016 09.39
+3
res ne vem, kje je ta podkupljeni sodnik videl 5 min dodatka se enkrat v tej sezoni da je sodnik pomagal temu tretjerazrednemuj klubu
probeg
11. 04. 2016 10.15
+1
Valjanje zavrcanov po tleh, zavlacevanje za kartone, menjave, kartoni.. Pa tudi ce bi blo 3. Min je useen, gol smo dali prej
deathbite
11. 04. 2016 12.53
-1
Štajerci ne morete brez podtikanja sodnikom. Rumeni karton zaradi zavlačevanja je bil kar tako, pa tudi valjanj po tleh "skoraj" ni bilo, da o številu menjav ne govorimo. Saj jih sploh ni bilo! jej jej jej.....
HOLAJ SLOVENIJA
11. 04. 2016 08.32
+5
Navadno nabijanje žoge! Nobene izdelane akcije,Olimpija nima sredine,ne igre! Treba se bo dobro zamisliti tudi o telesni pripravljenosti. Predsednik Mandarić pa bo moral,če hoče veliko Olimpijo,udariti po mizi,zamenjati športnega direktorja in trenerja,ter nazaj poklicati Pušnika!
ivan.z Doba
10. 04. 2016 21.13
+21
Tole danes je bila igra brez ideje. Edina ideja vseh igralcev Olimpije je bila, da ko pridejo pred gol na 20m, solirajo in brezglavo streljajo proti golu. Zavrč je igral lepše in si je kljub manj priložnostim zaslužil zmago. Škoda .
I.G.I.
10. 04. 2016 20.57
-7
C tribuna, da ne bi slučajno na naslednji domači spet žvižgal, Dragonsi smo šli skozi pekel skupaj z Olimpijo, tudi če ne bojo prvaki jim stojimo ob strani, vi glory hunterji nimate pravice žvižgat, no Eleke pa je največji štor na igrišču, tisti strel z glavo bi moral pristait v mreži, on pa cilja naravnost v golmana, no vsaj odločil je po sreči je pa res da je tudi Zavrč prišel srečno do zadetka. Naslednjo tekmo naj bo na klopi, če greš tako proslavljat v izdihljajih tekme, kot da si odločil prvenstvo potem si ne zaslužiš mesta v prvih 11.
PVSK
10. 04. 2016 21.29
+11
Je bilo vsaj pravici zadoščeno da je proslavljal ker tudi vi si niste zaslužili 5 minut podaljška
badi 27
10. 04. 2016 21.38
+5
Ki pa ste bli z ekipo v peklu? Kraja njihov osebnih predmetov, poškodovanje avtomobilov, obmetavanje lastnega golmana.......?
Smeljo
10. 04. 2016 21.56
+0
IC se strinjam ni mi usec zvizganje ekipi se posebi ne ko prejmes gol... Fantje si glede na celotno sezono zasluzjo krono pa tut treba je prcakvt kksn padec v igri sam upam da ne bo to usodno!
probeg
11. 04. 2016 08.07
+2
Res je, najboljsa olimpija po dolgem casu, upam da nam zalaufa in bomo prvaki!
I.G.I.
11. 04. 2016 12.52
-2
@badi 27 kraje denarja pri prejšni Olimpiji, kateri je več različnih uprav kradlo denar, zaradi tega je klub propadel in šel v 5to ligo, pri novi Olimpiji pa je bil potem še Izet in njegove nerazumljive poteze pri vodenju kluba. Avto se je pa poškodoval takrat Omladiču, pa še to je bil bes posameznika ne cele skupine.
infostriker
10. 04. 2016 20.56
+4
A kdo ve zakaj je AGIM IBRAIMI SUSPENDIRAN ???
rambek
10. 04. 2016 21.02
-13
infostriker
10. 04. 2016 21.11
+4
Nekaj se šušlja da naj bi se počila z Novaovičem? .... kdo kej ve o tem? ..al je to izmišljeno?
HOLAJ SLOVENIJA
11. 04. 2016 08.37
+2
Za Novakovića sem že ob prihodu dejal,da bo v slačilnico prinesel zdrahe. Sicer pa so v Mariboru na kupu trije največji zdraharji v SLO-nogometu:Zahović,Pavlin in Novaković,manjka samo še Koren.
nikoiništa
10. 04. 2016 20.55
+1
Tekmo pa vlekli v nedogled, dokler NK Bežigrad (Olimpija05) ne bi zadel in izenačil. Gluparija.
deathbite
11. 04. 2016 12.57
+1
Porocilo
10. 04. 2016 20.47
+19
Prepoved vodenja za trenerja do konca sezone(olimpija). Sramotna izjava
rambek
10. 04. 2016 20.41
-8
Upravicen rezultat.
buksil
10. 04. 2016 20.35
+7
Iz najlepše vasi so igrali odnesli točko veliki OLIMPIJI,Velika samo na besedah in še to ne SLOVENSKIH
probeg
10. 04. 2016 20.56
-8
BlackBirdy
11. 04. 2016 19.23
infostriker
10. 04. 2016 20.25
+25
Vprašanje za delegata: koliko kazni bo dobil Nikolić za RASISTIČNE IZJAVE?! ...IN TO NAD SVOJIMI IGRALCI!
badi 27
10. 04. 2016 21.59
+1
Kolko se jaz spomnim ma Bežigrad vlke probleme glede rasizma, ni to njihov prvi trener z podobnimi izpadi
kvaternik
10. 04. 2016 20.20
+14
Olimpija, ni iskoristila trenutek za Hop. Priznajmo. Mariborski upokojenci so za en drek, Olimpija je za dva.
miso_
10. 04. 2016 19.56
+43
da reces svojemu igralcu IDIOTE CRNO, na tako javnem mestu, s taksno funkcijo, na samem mestu ga brcnem v tazadnjo ... pravi rasist ta srb
infostriker
10. 04. 2016 20.23
+16
ThePikzibner .
11. 04. 2016 08.41
+1
Kak mu nebo reko, če se je hepan vrgo na tla in molil, a imeli so še tri minute.
SENCA2X
10. 04. 2016 19.51
+21
Nikolić je obljubil Slovenščino v 2 mesecih,kje je zdaj ta ?????
AlternativeFacts
10. 04. 2016 19.57
+2
91 so ti "domoljubi" obljubljali 2 Švico in? Kje je po 25 letih? V Burundiju?
Watson
10. 04. 2016 20.01
+2
AlternativeFacts
10. 04. 2016 19.50
+15
Olimpija nima ekipe za prvaka. Tako da si ne delat utvar, da bodo tile povprečnbeži prilezli do naslova.....No Way....
probeg
10. 04. 2016 20.17
-7
buco1993
10. 04. 2016 20.20
-1
ivan.z Doba
10. 04. 2016 21.08
+4
laudan+, tole danes je bilo matranje žoge na kvadrat. Na žalost igra MB z več ideje.
kurcvasgleda01
10. 04. 2016 19.39
+27
SRAMOTA KJE SO SODNIKI NAŠLI 5 MINUT PODALJŠKA??? sramota ste sodniki...
probeg
10. 04. 2016 19.46
-5
buenos1
10. 04. 2016 20.12
+1
sramota je tudi, da je Zajcu sodil prekršek v napadu..zdaj po TV sem si še enkrat ogledal tako da tolk o teh 5 minutah, ki vam ležijo na duši
polimer
10. 04. 2016 19.37
+13
Odkar je prišla v olimpijo ta nova srbska naveza, klub ne more napredovati. Najboljša igralca so prodali, kupili pa sumljivo kvaliteto. Napolnili si bodo žepe in smejoč odšli iz naivne Olimpije. Današnji rezultat pa je sramoten.
anja.mih
10. 04. 2016 19.56
+5
odkar so te Srbi prišli v Ljubljano je OLIMPIJA zaživela...prej je pa bila porazna...