Prva liga Telekom Slovenije

Gorica zapravila priložnost za pritisk na Maribor in Olimpijo, Domžale s 'petardo' na občinskem derbiju, Dangubić razveselil Krško

Domžale, Kidričevo, Krško, 21. 09. 2016 17.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Aluminij je imel na drugi zaporedni domači tekmi več sreče kot pred dnevi proti Olimpiji in v drugem polčasu "preživel" napade Gorice za pomembno točko (0:0), ki je Novogoričanom preprečila začasen preboj na drugo mesto. Visoka zmaga Domžal na občinskem derbiju z Radomljami (5:0), Krčani v izdihljajih tekme doma ugnali Rudar (1:0).

Novogoričani bi se lahko z zmago prebili na drugo mesto, ob tem da imajo v žepu še tekmo manj od Olimpije in Maribora.
Novogoričani bi se lahko z zmago prebili na drugo mesto, ob tem da imajo v žepu še tekmo manj od Olimpije in Maribora. FOTO: Aljoša Kravanja

Tekma v Kidričevem gledalcem ni ponudila posebnih užitkov, končala se je brez zadetkov, kar pa je vsaj v tolažbo domačim, ki so prekinili niz treh porazov. Kljub tej točki pa Aluminij ostaja na predzadnjem mestu, medtem ko je Gorica, prvič v sezoni je igrala neodločeno, zapravila priložnost, da bi se z zmago vsaj začasno točkovno izenačila z vodilno Olimpijo. Prvi polčas se je končal brez zadetkov, čeprav so gledalci videli nekaj strelov proti golu, prvega v četrti minuti, ko je Mihael Rebernik zgrešil cilj. Deset minut pozneje je na drugi strani zgrešil Miran Burgić, malce zatem pa je domači Josip Zeba prav tako meril mimo vrat. Do konca polčasa so poskusili še Jaka Kolenc pri gostih ter Denis Vezjak in Rebernik pri domačih, toda izid se ni spremenil. Tudi v drugem polčasu si ekipi nista priigrali prave priložnosti, šele proti koncu tekme, ko so imeli Novogoričani več moči, je nevarneje poskusil Burgić, a brez uspeha, tako kot Rok Grudina malce zatem. Do konca so več poskušali gosti s Primorske, toda prišli so le do kazenskega prostora gostiteljev, kjer pa so jim ti praviloma preprečevali namere in odvzemali žoge. Niti prekinitve, Novogoričani so imeli nekaj možnosti, saj so prišli do nekaj podaj iz kota, gostom niso pomagale do želenih treh točk.

Domžalčani so v prvoligaški konkurenci dobili še šestega od šestih obračunov z občinskimi tekmeci. Zmago so si varovanci Simon Rožmana zagotovili že v prvem polčasu, ko so dosegli tri zadetke. S peto zmago Domžale ostajajo v stiku z vrhom lestvice, medtem ko so Radomljani niz brez zmage v tej sezoni podaljšali že na deset tekem in so trdno na zadnjem mestu. Domžalčani so v prvem polčasu hitro odločili zmagovalca. V prve pol ure so tekmecem iz soseščine, ki so bili v vlogi gostitelja, zabili tri zadetke. Začel je Marko Alvir v 13. minuti, ko je s sedmih metrov - po kombinaciji po izvedbi kota - premagal Aljaža Ivačiča. Na 2:0 je povišal Jure Matjašič šest minut pozneje, ko je prejel lepo podajo Lucasa Horvata in nato v dvoboju ena na ena ugnal radomeljskega čuvaja mreže. Deset minut zatem je Alvir dosegel še svoj drugi zadetek na tekmi, ko je najprej Luka Žinko z globinsko žogo v kazenskem prostoru našel Jana Repasa, ta pa je žogo namestil Alvirju, ki je iz bližine znova zatresel mrežo. V drugem polčasu so najprej zagrozili gostje, ko je Repas v 49. minuti sprožil z 20 metrov, žoga pa je od vratnice zletela z igrišča. Devet minut pozneje je na drugi strani poskusil Robi Jakovljević z 18 metrov, a se je izkazal Dejan Milić. Ta je dobro posredoval tudi v 71. minuti po poskusu Kristijana Šipka z desetih metrov. Že dve minuti pred tem pa so Domžalčani prednost povišali že na 4:0, ko je Jure Balkovec izvedel prosti strel z desne strani, močno sprožil proti prvi vratnici, Ivačiču pa žoge ni uspelo ustaviti pred golovo črto. V 77. minuti je bilo že 5:0, ko je Alvir z lepo podajo na desni strani kazenskega prostora našel Matijo Široka, ta je bil sam pred Ivačičem in ga premagal. Malce zatem je na drugi strani poskusil Šipek, a z roba kazenskega prostora meril malce mimo cilja, v 81. minuti pa je Alvir z 20 metrov še oplazil vratnico radomeljskih vrat.

Filip Dangubić (desno) je z zelenimi pred dnevi nesrečno izgubil obračun z Mariborom, tokrat je bil veliki junak.
Filip Dangubić (desno) je z zelenimi pred dnevi nesrečno izgubil obračun z Mariborom, tokrat je bil veliki junak. FOTO: Damjan Žibert

Krčani so znova dokazali, da so Velenjčani njihove dobre stranke. V šestih nastopih proti njim še niso izgubili, tokrat so v končnici tekme prišli celo do zmage, tretje v tej sezoni, s katero so se na lestvici prebili pred današnjega tekmeca, pri slednjem je za rekorden, 200. nastop v velenjskem dresu poskrbel Damjan Trifković, na sedmo mesto. Prvi polčas ni navdušil ne domačih ne gostujočih navijačev, saj si ekipi z izjemo zaključka tega dela igre nista priigrali praktično nobene priložnosti. Enega bolj nevarnih strelov je v 37. minuti sprožil Rudarjev Mitja Lotrič, v 45. minuti pa je domače vsaj za trenutek na noge spravil Filip Dangubić, ki je prodrl v kazenski prostor, streljal malce z desne strani, a z diagonalnim strelom le za malce zgrešil cilj. Tudi v uvodu drugega polčasa predstava v Krškem ni bila posebej razburljiva, pravih priložnosti praktično ni bilo. Eno lepših pa je v 70. minuti zapravilo Krško, sicer malce konkretnejše in nevarnejše od gostov, prek Dangubića, ki je bil nenatančen iz kazenskega prostora. Krčani pa so le povedli v 87. minuti, ko je z več kot 20 metrov z desne strani s strelom čez Mateja Radana v nasprotni kot zadel Dangubić. Krčani bodo v 11. krogu v soboto gostovali v Domžalah, Velenjčani pa bodo dan pozneje gostili Maribor.

Izidi 10. kroga:

Aluminij ‒ Gorica 0:0

Celje ‒ Olimpija Ljubljana 0:1 (0:0)
Zajc 70.

Krško ‒ Rudar Velenje 1:0 (0:0)
Dangubić 87.

Radomlje  ‒ Domžale 0:5 (0:3)
Alvir 13., 29., Matjašič 20., Balkovec 68., Širok 77.

Ob 20.15 (prenos ob 20. uri na Kanalu A in VOYO):
FC Koper ‒ Maribor

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.