Prva liga Telekom Slovenije

Mandarić okaral slovenski časopis, jezna Gorica v nič bolj zadovoljni Maribor

Ljubljana, Maribor, 25. 11. 2015 09.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Le nekaj dni po derbiju v Stožicah se bosta večna rivala znova merila za pomembne točke na slovenskih zelenicah. V Ljubljani ob 17.30 na prestavljeni tekmi 18. kroga gostuje Krka, medtem ko vijoličasti na prav tako prestavljenem obračunu gostijo Gorico. Domžalčani potujejo v Krško.

Olimpija bo znova igrala v Stožicah, Maribor se vrača v domači Ljudski vrt.
Olimpija bo znova igrala v Stožicah, Maribor se vrača v domači Ljudski vrt. FOTO: Damjan Žibert

Pri ljubljanski Olimpiji so že pred derbijem z Mariborom (2:2) poudarjali, da morebiten pozitiven rezultat ne bo štel za nič, če vodilni ekipi slovenskega prvenstva v sredo pred domačimi navijači ne uspe ugnati Krke. To prepričanje je tudi po izvrstnem večnem derbiju ponovil trener Marijan Pušnik, pred sredino tekmo z Dolenjci pa se je oglasil tudi zadovoljni predsednik Milan Mandarić. Mecen ljubljanskega kluba, ki mu je Zlatko Zahović v srbskih medijih po infarktnem remiju napovedal kratek rok trajanja, se je obregnil ob poročanje enega izmed slovenskih tiskanih medijev.

"Neprijetno sem presenečen, ker v svojem dolgoletnem delovanju v svetu nogometa še nisem imel podobnih izkušenj, da bi določen športni medij širil netočne informacije o trenutnem stanju v klubu, ki so daleč od resnice," je spletna stran kluba prenesla izjavo predsednika: "Obenem pa je takšna vrsta pisanja neprofesionalna in meče slabo luč na delovanje kluba. Znova bi želel poudariti, da nisem navajen takšnega načina komunikacije z določenim medijem, saj sem vedno na voljo za morebitna vprašanja o stanju v klubu. Čudi me, da avtor v tako uglednem časniku, kot je Ekipa, širi informacije samo na podlagi šušljanj in nepreverjenih informacij. Z vsem tem želim povedati le to, da si vsi skupaj želimo transparentno poročanje medijev, saj si to javnost in naši navijači zaslužijo. Moja vrata so za predstavnike 'sedme sile' vselej odprta."

Po nedeljskem prostem dnevu so zmaji v ponedeljek že opravili s kombiniranim tehnično-taktičnim treningom, Pušnik pa pravi, da je pred obračunom s tradicionalno neugodnimi Dolenjci v ospredju "psiholiški segment". "Precej časa posvečamo psihološkemu segmentu, saj je čez noč zelo težko ustvariti zmagovalno moštvo. Dejstvo pa je, da je ta skupina fantov, na katero sem izjemno ponosen, znova pokazala, da je iz pravega testa,"  je povedal v Ljubljani izjemno priljubljeni koroški trener:

"Glede na prikazano na derbiju smo si točko vsekakor zaslužili, a smo imeli še nekaj izjemnih priložnosti, iz katerih bi lahko izvlekli še kaj več. Točka proti Mariboru ne bo imela nikakršne vrednosti, če v sredo ne premagamo ekipo Krke, ki nam je v preteklosti znala povzročiti številne preglavice. Imamo še dva dni časa, da se dobro pripravimo na naslednjega nasprotnika, večjih težav s poškodbami ni, tako da komaj čakamo novo preizkušnjo pred svojimi navijači."

V taboru gostov si seveda želijo, da bi še tretjič ugnali Olimpijo na njeni zelenici. Trener Andrej Kastrevec je z varovanci pred reprezentančnim premorom namučil že Maribor, krkaše pa hrabri tudi pogled na medsebojno statistiko - proti Olimpiji so na devetih obračunih izgubili le trikrat in petkrat zmagali. "Nekako nam tekme proti Ljubljančanom ležijo, zato v Stožice ne gremo z belo zastavo. Lepo bi bilo, če bi naredili prvenstvo za prvaka še bolj zanimivo, to pomeni uspeh proti Olimpiji," pravi Kastrevec, ki težav s suspendiranimi in poškodovani po dolgem času nima. "Kot vedno nam ni cilj zgolj braniti se, temveč dati en ali vsaj dva zadetka, ne glede na nasprotnika," dodaja novomeški strateg.

Goričani so imeli veliko pripomb po zadnji domači tekmi s Koprom.
Goričani so imeli veliko pripomb po zadnji domači tekmi s Koprom. FOTO: Aljoša Kravanja

V Ljudskem vrtu se bosta pomerili dve "jezni" ekipi. Mariborčane je razhudilo sojenje Davorja Drečnika na sobotnem derbiju, pri Gorici pa so se strasti že malce bolj pomirile po kontroverzni tekmi s Koprom (1:2), ki jo je v sodnikovem podaljšku po dveh razveljavljenih golih sinje modrih odločil Jaka Štromajer. Državni prvaki pozivajo navijače k čimbolj številčni udeležbi na stadionu pod Kalvarijo, kjer bodo skušali vijoličasti ohraniti pritisk nad vodilno Olimpijo, ki še naprej beži za sedem točk.

“Vedno sem govoril, da slovenski nogomet še zdaleč ni tako slab, kot se je včasih prikazoval oz. se ga je želelo prikazati. Upam, da se bo to razvoj celotne podobe lige v prihodnje le še stopnjeval. Vsi so lahko videli, da so naše tekme atraktivne," se je zadnje preizkušnje v Ljubljani dotaknil branilec Maribora in nekdanji reprezentant Marko Šuler, ki zagotavlja, da bo tabor prvakov preživel boleč udarec izgubljenih treh točk v enem zadnjih napadov. "Po derbiju nihče ne more spustiti glave in je tudi ne bo. Izgubili smo dve točki, toda prikazano nam lahko daje pozitiven zagon. Morala ni padla, ni je treba dvigovati. Prišli smo po tri točke, dve žal izgubili, toda gremo naprej po začrtani poti. Nadaljevali bomo z zbiranjem točk v naslednjih dvobojih. Najprej že v sredo. Naša zgodba je znana, vemo, kam moramo priti na koncu poti. In kam bomo prišli," ga je še citirala uradna spletna stran kluba.

O še vedno pekoči rani koprskega gostovanja v novogoriškem športnem parku je za Nd-gorica.com spregovoril tudi trener Miran Srebrnič, ki ne bo mogel računati na poškodovane Matijo Škarabota, Tilna Nagodeta in Miho Gregoriča, medtem ko bo v kadru Krunoslava Jurčića gotovo manjkal v soboto izključeni branilec Petar Stojanović. "Zagotovo ni dobro, da imamo sredi prvenstva tako dolg premor. Na zadnji tekmi smo prikazali dobro igro, imeli priložnosti, a smo jo zelo nesrečno izgubili. Tudi zaradi zunanjih dejavnikov," pred potjo v Maribor pravi Srebrnič: "Moram pa reči, da smo tako v našem štabu kot igralci precej boljše razpoloženi, saj se okrog kluba in v klubu dogajajo pozitivne zgodbe. Vidimo, da se vsi trudijo, da želijo Gorico postaviti spet tja, kjer je že bila. Tako tekmovalno kot organizacijsko. Pričakujem izjemno težka obračuna (proti Mariboru in v nedeljo proti Olimpiji, op. a.). Toda mi smo nabrušeni, po zadnjih dogodkih tudi malo jezni. Maribor je zagotovo favorit, a na Štajersko gremo igrat in ujet pozitiven izid."

Poleg obeh prestavljenih tekem 18. kroga bo v sredo na sporedu še odpovedani obračun Krškega in Domžal, ki je v soboto odpadel zaradi snega.

Prva liga Telekom Slovenije, prestavljeni tekmi 18. kroga:

Sreda ob 17.30:
Maribor - Gorica
Olimpija - Krka

Prestavljena tekma 19. kroga:

Sreda ob 17.30:
Krško - Domžale

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (19)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kemuri
25. 11. 2015 17.49
+2
Mandarić, nobena skrivnost ni kar si počel v Kopru, pa v Angliji..kot tvoj kolega Suban, v Kopru in MS .
shooter1972
26. 11. 2015 09.00
+2
bensonb
25. 11. 2015 17.30
mucek a jokaš
bohinj je zakon
25. 11. 2015 16.15
+4
človek želi od olimpije nekaj naredit.....................in že komu ni prav
Chelsea1991
25. 11. 2015 16.28
+1
hahaha sanjaj, on želi samo oprati "par" tisočakov in mastno zaslužit s prodajo igralcev
zajebant2
25. 11. 2015 15.26
+4
Novinarji ja ja leglo ....... potkupiti jih je treba pol pa pišejo lepo
LazVRde?em
25. 11. 2015 15.25
+1
A lahko o mandarini napišeš kaj, kar ne drži :))
skrajnež
25. 11. 2015 15.11
+4
sicer nisem bral ekipe bi pa rekel, da je napisal ta članek A. M., ki je taprav hujskač
BayernGomez
25. 11. 2015 14.56
-3
nets372
25. 11. 2015 13.38
-6
Z olimpijo se bo zgodilo enako kot se je z koprom-propad mura-suban propad olimpija jurij scholmajer -propad edino Maribor z zahotom hara in tak bo trudi ostalo!!!
Chelsea1991
25. 11. 2015 14.18
-4
saj vsi klubi ki so imeli kvazi bogate lastnike so propadli od prve lolimpije do mure do interblocka do zavrča (kmalu), olimpija bo mogoče to sezono res prvak potem pa bojo šli v 5 ligo namesto v evropo, nič novega, majhen klubek brez vizije pač, glavno da zaho eno leto ne bo prvak vmes a ne haha
Chelsea1991
25. 11. 2015 14.20
-4
isto je naredil mandarič ko je bil s koprom eno leto prvak, potem pa je spakiral in se je klub 5 let boril za obstanek z več 100k dolgom ki ga še danes niso sanirali
Zverina56
25. 11. 2015 14.39
+8
Mal prever zakaj je odšel iz kopra predn pišeš take nebuloze...odgovor je samo en in ga lahko najdeš v sedanjem vodstvu NK Koper ;) pa lep pozdrav vam zafrustrirancem k ste puzabl uzet dnevno dozo apaurinčkov ;)
rambek
25. 11. 2015 13.38
+14
Obrez nehaj sirit laznih informacijah v tvojem casniku Ekipa.
El Diablo 2013
25. 11. 2015 13.37
+5
haha..... zdrahovic pa sam se jugosi slivijo....drugim se sploh več ne da poslušat njegovih buck
carli17
25. 11. 2015 13.24
-7
Mandarič misli ,da se svet suče oki njega haaaaaaaaaaaaaaaa če bi blo vse tako kot napoveduje bi bil lastnik kluba v Angliji ne pa v LJ
macek_garfield
25. 11. 2015 13.24
-9
tale mandaric bo lepo nekaj igralcev prodal, pobasal eurcke in za sabo pustil pogorisce, zmajceki se jokali boste za izetom in brezplacnimi bananami, ki ste jih lahko prejeli v izobilju
Chelsea1991
25. 11. 2015 14.16
-3
normalno, saj to edini razlog da je kupil bežigrad, močvirniki pa dejansko mislijo da jim je pripravljen pomagat in to po vsem tem kar je naredil v kopru in jih pahnil v prepad haha, zaslužijo si iti spet v 5 ligo, pa rajši bi poplačal dolgove za nazaj stare olimpije kot pa da kupuje pušniku vsakega igralca ki si ga zaželi
Zverina56
25. 11. 2015 14.41
+7
A bububu...a te mamica ni danes podojila da si taka sitnoba? :D lepo jo prosi da ti da v najem levo ali desno joško :D