Prva liga Telekom Slovenije

Prva zimska okrepitev Domžal prihaja iz Zagreba

Domžale, 23. 01. 2017 17.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
3

Slovenski nogometni prvoligaš Domžale je dobil prvo zimsko okrepitev. To je postal 25-letni hrvaški krilni nogometaš Petar Franjić, so sporočili iz domžalskega kolektiva. Franjić je podpisal pogodbo do konca sezone 2018/19.

Kot pojasnjujejo pri Domžalah, je Petar Franjić otrok Croatie Sesvete, svoj mladinski staž pa je končal pri zagrebškemu Dinamu. Slednji ga je na kaljenje poslal v Lokomotivo Zagreb, Radnik Sesvete in Istro 1961, kamor je poleti leta 2014 tudi dokončno prestopil. Zatem ga je pot vodila v Split. Tam je za RNK Split, ki je bil v sezoni 2011/12 tudi tekmec Domžal v kvalifikacijah za evropsko ligo, odigral 23 tekem in dosegel dva gola. Dalmacijo je zapustil po koncu lanske sezone in se preselil v Azerbajdžan. Oblekel je dres Gabale, za katero je zaigral na treh od šestih tekem v skupinskem delu Lige Evropa, v prvenstvu pa je zbral štiri nastope.

Franjić je v Domžale prišel v nedeljo zvečer, danes pa se je z ekipo že odpravil na priprave v Umag. "Petar predstavlja pomembno pridobitev za našo ekipo. Je dokazan igralec, ki prinaša dodano vrednost. Na igrišču je zelo živahen, igra poletno in ni nepomembno, da je njegova boljša noga leva, saj nam levičarjev kronično primanjkuje," je za domžalsko spletno stran povedal športni direktor Matej Oražem.

Franjić pa je povedal: "Pred prihodom sem se pogovarjal s številnimi ljudmi in vsi so mi rekli, da je to dobra izbira. Dejali so, da gre za dober klub, ki je odlično organiziran in glede na videno to povsem drži. Poleg tega pravijo, da igra najlepši nogomet v Sloveniji, lepšega celo od Olimpije in Maribora. S klubom želimo narediti dober rezultat tako v prvenstvu kot pokalu, kjer smo v polfinalu. Naredil bom vse, da nam to tudi uspe. Veliko mojih prijateljev igra v slovenski ligi in zagotovo gre za kakovostno ligo. Vsi mi pravijo, da vsak lahko premaga vsakogar, zato nimaš pravice do slabega dne.''
"

Trener Domžal Simon Rožman.
Trener Domžal Simon Rožman. FOTO: Damjan Žibert
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tedoVV2HCmedo
23. 01. 2017 19.10
Jugo teren je edini prostor, kjer se išče nogometaše, trenerje in drugo osebje.
rambek
23. 01. 2017 18.47
-1
dobra okrepitev
degenos
23. 01. 2017 17.58
-1
evo tut domžale z novico..... rabmo moč za drugi del