Prva liga Telekom Slovenije

VIDEO: Pušnik po desetih letih med knapi: 'Presenetilo me je pomanjkanje profesionalne ravni na vseh nivojih'

Velenje, 19. 06. 2017 08.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Marijan Pušnik je pred dnevi prevzel vodenje Rudarja. Korošec se je na klop knapov vrnil po desetih letih. V času svojega prvega delovanja v Velenju se je lahko pohvalil z velikim obiskom tekem. Stanje v klubu je trenutno nekoliko drugačno.

"Situacija je podobna kot takrat. Ko sem prvič prevzel Rudar, prav tako klub ni bil v najboljši 'kondiciji', če lahko tako rečem. V dveh letih in pol smo nato napravili velik korak, iz druge lige v prvo, uvrstitev v Evropo. Tako hitrih korakov tokrat ne pričakujem. Malce me je presenetilo pomanjkanje profesionalne ravni na vseh nivojih. Ampak zato sem tudi tukaj, da z mojimi sodelavci vse skupaj dvignemo na višjo raven," je za uradno spletno stran velenjskega prvoligaša povedal Marijan Pušnik, ki je z Velenjčani podpisal triletno pogodbo. Ekipa je v sestavljanju, za knapi so prvi treningi, na katerih je manjkalo še nekaj igralcev, ki se bodo ekipi pridružili tekom tedna.

Marijan Pušnik se je v času svojega prvega delovanja pri Rudarju lahko pohvalili z velikim obiskom tekem (povprečje 1550 gledalcev na tekmo in 2. klub po obiskanosti domačih tekem). Stanje v Velenju je trenutno nekoliko drugačno.
"Ekipa je torej v ustvarjanju, veliko igralcev je odšlo (10-12), te igralce bo potrebno nadomestiti. Nobena skrivnost ni, da finančna sredstva v klubu niso takšna kot so bila v prejšnjih letih. Potrebna bo iznajdljivost, priložnost bo dobilo veliko mladih igralcev, iskali bomo tudi kakšnega izkušenejšega igralca, jasno pa je vse odvisno od proračuna. Pomembno je, da delujemo v okviru naših finančnih zmožnosti, oziroma se pokrijemo z odejo tako dolgo kot je, da nam noge ne štrlijo ven." Strokovni štab je sestavljen. "Z mano na igrišču bodo delovali Almir Sulejmanović, Žiga Kljajič, Nace Janežič, Milko Verboten. Seveda tudi fizioterapevti, maserji ekonomi itd., da ne naštevam vsakega posebej in da koga ne izpustim. Upam, da bomo dober, pozitiven tim, da bo energija tista, ki bo prispevala k temu, da se bodo gledalci ponovno z veseljem začeli vračati na naš stadion," je za uradno spletno stran Rudarja povedal 56-letni Dravograjčan, ki pospešeno sestavlja igralski kader za prihajajočo sezono. V taboru knapov bo veliko prometa v obeh smereh.

Marijan Pušnik
Marijan Pušnik FOTO: NK Olimpija Ljubljana
"Imena bodo znana v roku 7-14 dni. Čeprav prestopni rok traja tja do konca avgusta. Vseeno upam, da bomo pravočasno, brez prehitevanja zagotovili normalen kader za začetek prvenstva, ki se začenja že čez kakšen mesec. Sam sem v klub prišel v zadnjem trenutku, če ne že z manjšo zamudo. Želel bi si trenirati že prej. A vseeno, sezona je bila dolga, počitek za igralce kratek, sedaj pa je potrebno trdo delo, nato pa bomo lahko povedali tudi kaj več."
Velenjčane so v prestopnem roku za zdaj zapustili Stjepan Babić, Jean-Claude Billong, Denis Grbić, Senad Jahić, Luka Prašnikar, Bojan Vručina in Darko Zec.

V času svojega prvega delovanja pri Rudarju se je Pušnik lahko pohvalili z velikim obiskom tekem (povprečje 1550 gledalcev na tekmo in 2. klub po obiskanosti domačih tekem). V Velenju je v zadnjih sezonah obisk precej upadel. "Nogomet se igra zaradi gledalcev. To je glavni cilj igralcev kot tudi strokovnega vodstva, uprave in vseh, ki imajo NK Rudar radi. Želimo si, da bi bile tribune vnovič polne. S poštenim odnosom, trdim delim, moje življenjsko vodilo je 'delo in medsebojno spoštovanje', ki ga prinašam tudi v klub. Če bomo pokazali, da na igrišču dajemo vse od sebe mislim, da bodo naši navijači, gledalci in ostali to prepoznali in se bodo z veseljem vrnili na stadion. Velenje je bilo vedno nogometno mesto in mislim, da si zasluži prvoligaša in tudi dobrih iger in užitkov ob spremljanju nogometnih tekem," je za uradno klubsko spletno stran zaključil Pušnik in potrdil, da bo Rudar  svojo prvo pripravljalno tekmo odigral proti njegovemu bivšemu klubu splitskemu Hajduku.

Pušnik je Velenjčane že vodil med sezonami 2007 in 2010, potem ko je po letu dni zapustil Maribor. Izkušeni 56-letni Pušnik je nato odšel v Iran, kjer je bil trener ekipe Damash, leta 2012 je bil v Celju, v sezoni 2013/ pa je odšel na Japonsko v ekipo Avispa Fukuoka. Pred vrnitvijo v Velenje je bil še dvakrat v Olimpiji, zadnjič letos, ko je po mesecu dni aprila končal svoje poslanstvo v Ljubljani, vmes pa je bil nekaj mesecev trener tudi v Hajduku iz Splita.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

nikajzadodat
19. 06. 2017 20.00
+0
Puška: Prišel si v okolje seznanjem s stanjem in to si sprejel. Kje pa je vse lepo, Tvoj komentar daleč pod nivojem. Tako se ne dela. Zakaj potem nisi v Olimpiji. Zakaj???
macek_garfield
19. 06. 2017 10.02
-1
marijan idi raje trenirat lolimpijo pa to
jjhhggff
19. 06. 2017 10.20
-7
Ali pa loltoteke pa to, ki bodo izpadli že v prvem predkrogu evrope pa to.