Prva liga Telekom Slovenije

Pušnik gleda proti derbiju: Obe ekipi sta v pravi formi, čaka nas izjemen sobotni večer

Ljubljana, 15. 11. 2015 11.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Čeprav nekompletni, brez kopice mladih reprezentantov, pa se v taboru nogometašev Olimpije "z visoko zasukanimi rokavi" pripravljajo "na tekmo vseh tekem" proti Mariboru. Zmaji pred sobotnim derbijem (20.00), ki ga bomo prenašali na Kanalu A in VOYO, proti večnim tekmecem uživajo sedem točk prednosti.

Marijan Pušnik upa, da se bodo reprezentanti vrnili zdravi.
Marijan Pušnik upa, da se bodo reprezentanti vrnili zdravi. FOTO: Damjan Žibert
S tekmo proti Udineseju, na kateri so gledalci videli šest zadetkov (3:3), kopico lepih priložnosti zeleno belih in nekaj napak, je bil zadovoljen tudi domači strateg Marijan Pušnik, ki že pogleduje proti soboti. "Videli smo dobro tekmo, ki mi je dala kar nekaj koristnih odgovorov pred začetkom priprav za prihajajoči večni derbi. Poleg šestih zadetkov in številnih lepih akcij pa smo na drugi strani storili tudi nekaj napak v obrambi, ki si jih ne bi smeli privoščiti. A zato obstajajo takšne preizkušnje, da nato vsako podrobnost analiziraš in vidiš, kje se skrivajo dodatne rezerve in kje glavne pomanjkljivosti," za uradno spletno stran kluba pravi 55-letni Dravograjčan, ki mu misli že počasi uhajajo k skorajšnjemu spektaklu na Stožicah. "To bo zagotovo vrhunec letošnje jeseni v državnem prvenstvu. Glede na to, da sta obe moštvi v zelo dobri formi, sem prepričan, da nas čaka izjemen sobotni večer. Na obračun z večnim tekmecem se bomo pripravljali po ustaljenem programu. Brez prevelikega 'pompa', predvsem v miru in v želji, da z dobro igro in posledično pozitivnim rezultatom še enkrat več razveselimo svoje najzvestejše privržence," se izkušeni Korošec za spletno stran ljubljanskega prvoligaša že veseli prihajajočega nogometnega spektakla na stoženski lepotici.

Marijan Pušnik
Marijan Pušnik FOTO: Damjan Žibert
Navkljub dejstvu, da niso zaigrali v najmočnejši zasedbi, prevladuje prepričanje, da bodo zmaji v najpomembnejšem trenutku na optimalni ravni pripravljenosti. "V tem trenutku niti ni pomembno, da smo oboji, tako mi kot Udinese, nastopili z mešanima zasedbama. Bolj pomembno je, da smo odigrali eno pravo tekmo, ki je bila najboljši mogoč test pred končnico državnega prvenstva. Ko se nam priključijo še mladi reprezentanti, to bo v sredini prihodnjega tedna – srčno upam, da se vrnejo zdravi -, bomo izpilili še tiste zadnje taktične zamisli pred novo, zahtevno preizkušnjo. Verjamem, da bomo v najpomembnejšem trenutku na naši prepoznavni ravni," zaključuje Pušnik.

Veliki derbi PLTS med vodilno Olimpijo in drugouvrščenim Mariborom v Stožicah bomo v soboto od 20. ure naprej prenašali na Kanalu A in VOYO.

Pasica nogomet je doma na Kanalu A
Pasica nogomet je doma na Kanalu A FOTO:

Olimpija - Maribor
Olimpija - Maribor FOTO:
  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

graf
16. 11. 2015 17.07
očitno ne gledamo istih tekem ...
sportko47
16. 11. 2015 08.04
-6
Izjemen dogodek? Tekma bo verjetn tko , tko ...stadion bo po tekmi zgledu kot da so tam bivali begunci, zunaj stadiona pa verjetno spopadi , stanje podobno Parizu in nemoc policije! Pol se bomo pa spraševal in organizirsl okrogle mize na to temo...
hurikane
15. 11. 2015 22.18
+7
Takrat ko je bila tekma odpovedana bi bil še boljši derbi. Zdaj je bil ta reprezentančni odmor in lahko da se je izgubil ritem/forma v tem času.
macek_garfield
15. 11. 2015 15.10
-8
pa ste mi spet polepsali dan na 24 kokodajskov ha ha ha ha luzerji
User513426
15. 11. 2015 17.20
+14
enaki kot si luzer tudi sam. namesto da bi bil zadovoljen, da bo končno po dolgem času derbi res derbi vedno samo ponižuješ druge. zmeraj praviš kašna ekipa je olimpija ter da je tretjerazredni klub. po tvojih frustracijah in non stop čekiranja takih člankov se človek vpraša če imaš ti tri razrede osnovne šole.
ivan.z Doba
15. 11. 2015 19.29
+12
BayernGomez
15. 11. 2015 23.20
+10
Navijači olimpije pustitega tega mačka on je troll
aki10
16. 11. 2015 13.20
+4
Edino kar ima on od šole sta 2 bralni znački ;)
Zverina56
16. 11. 2015 14.11
+1
Haha...še to so mu starši ta drugo bralno značko kupl :D