Prva liga Telekom Slovenije

Radomljani po prvoligaški status tudi z reprezentantom BiH

Radomlje, 21. 01. 2017 14.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Radomelj, prepričljivo zadnja ekipa v PLTS, še naprej verjamejo v obstanek v druščini slovenskih prvoligašev. V boju za ohranitev statusa se bo ekipa novega trenerja Roberta Pevnika podala tudi z odmevno okrepitvijo. Za Radomlje je enoletno pogodbo podpisal reprezentant BiH Fedor Predragović.

Fedor Predragović ob podpisu pogodbe z Radomljami.
Fedor Predragović ob podpisu pogodbe z Radomljami. FOTO: POP TV
Letošnjega povratnika med prvoligaše bo pred izpadom v 2. SNL skušal rešiti Robert Pevnik, ki je v preteklosti že vodil radomeljske nogometaše. Pevnik je Radomlje prvič vodil ob koncu jesenskega dela sezone 2011/12, v zimskem premoru pa se je preselil v Skopje, na klop Rabotničkega, drugič pa v spomladanskem delu sezone 2012/13, ko ga je ob koncu sezone nasledil Dejan Djuranovič. 47-letni strokovnjak je v Radomljah nasledil Davida McDonougha, ki je v zadnjih jesenskih preizkušnjah začasno nadomestil Janija Žilnika.
Radomljani bodo v nadaljevanje PLTS vstopili z zajetnim zaostankom za mesti, ki prinašajo obstanek v prvoligaški druščini. Osmo Krško povratniku med prvoligaše beži za 13 točk, štiri točke manjše je zaloga devetouvrščenih Kidričanov. Prav Aluminij bo konec februarja prvi nasprotnik Radomelj v pomladanskem delu prvenstva, z morebitno zmago pa bi boj za obstanek pridobil dodatno mero napetosti.
Anglež je medtem sprejel vabilo Manuela Pellegrinija in se Urugvajcu pridružil na Kitajskem, v trenerskem štabu prvoligaša Hebei China Fortune. Pevnik bo velika okrepitev Radomelj v nadaljevanju sezone. A ne samo on. V odprt boj za prvoligaški status tudi v naslednji sezoni se bodo rumeni podali tudi z močno igralsko okrepitvijo. Gre za 21-letnega reprezentanta BiH Fedorja Predragovića, ki je z rumenimi podpisal enoletno pogodbo. "Verjamem, da je prihod v Slovenijo in podpis pogodbe z Radomljami korak naprej v moji karieri. Priznati moram, da je bil odločilni faktor ob prihodu v Radomlje novi trener Robert Pevnik, ki ga zelo spoštujem. Zelo mi je všeč način njegovega razmišljanja in dela. Prepričan sem, da bomo dobro sodelovali. V Radomlje sem prišel, da z ekipo obstanemo v prvoligaški druščini. To je uresničljiv cilj," je za 24ur.com ekskluzivno povedal reprezentant BiH, ki najraje igra na poziciji ofenzivnega vezista.

Robert Pevnik
Robert Pevnik FOTO: Damjan Žibert

"Trenerjeva bo zadnja. Igral bom tam, kjer bom najbolj pomagal ekipi. Dal bom vse od sebe. Lahko rečem, da so me vsi v klubu odlično sprejeli in komaj čakam, da se pomladanski del sezone začne," je za 24ur.com še povedal Predragović, ki je že ob debiju v dresu Radomelj pokazal svoj razkošni talent in tudi že zabil svoja prvenca na prijateljski tekmi s Šenčurjem. "Rad bi se zahvalil tudi predsedniku kluba Matjažu Marinšku za zaupanje. Potrudil se bom, da ga upravičim. Spoznal sem, da v Radomljah deluje ena velika družina."

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

prvaligaspet
23. 01. 2017 11.20
Velika družina ha ha ha...večina domačih igralcev brez pogodb. Igrajo na črno....nikakršnega statusa. Moderni sužnji....Pevnik in njegovi novinci pa pogodbe, topli obroki...itd. Sramota.....Prve pripravljalne tekme pa že kažejo, da Pevnik mora svoje igralce čim prej promovirat in prodat, ker rok trajanja je v Radomljah vsem omejen, potem bodo pa lokalni fantje spet dobri...
murate
23. 01. 2017 10.06
stran vržen denar ,žal prepozno
tedoVV2HCmedo
21. 01. 2017 17.52
Ex Yu - teren, od kjer se v našo ligi zvleče večino nogometašev, kmalu se tiste boljše tudi naturalizira.
Niky21
21. 01. 2017 16.39
+2
Tud Messi in Ronaldo jih vec nerešta...