Prva liga Telekom Slovenije

Radomljani verjamejo v obstanek, bo Predragović 'hit' pomladi?

Radomlje, 23. 02. 2017 09.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V nadaljevanje sezone v PLTS bodo z najmanj zaželenega položaja krenili Radomljani. Lanskoletni prvak 2. SNL je jeseni najtežje polnil točkovno malho in si pred prvim tekmecem nabral devet točk zaostanka. Prav z Aluminijem se bodo Radomlje udarile že v prvem spomladanskem krogu.

Fedor Predragović je velika okrepitev Radomelj za pomladanski del sezone.
Fedor Predragović je velika okrepitev Radomelj za pomladanski del sezone. FOTO: POP TV
Po Dejanu Djuranoviču, Janiju Žilniku, Daveu McDonoughu in Robertu Pevniku, je na vročo klop Radomelj sedel Adnan Zildžović. Slednjega čaka zahtevna naloga, saj si njegova zasedba v prvem delu prvenstva nabrala nekaj zaostanka za ligaško konkurenco. Zmaga in šest neodločenih izidov je bilo dovolj za devet točk, kar je polovica izkupička devetouvrščenih Kidričanov.
Adnan Zildžović je v trenerski karieri vodil ekipe Krškega, Krke Novo Mesto, NK Bela Krajina, Drava Ptuj, Al-Taawon in nazadnje Bylis Ballsh.
A že uvodno spomladansko dejanje Radomljanom ponuja priložnost, da stopijo zaostanek za še drugim poletnim povratnikom v PLTS, saj se bosta tekmeca z repa razpredelnice udarila v prvi tekmi nadaljevanja sezone. Radomeljsko slavje v dvoboju z Aluminijem bi lahko že v prvem spomladanskem dejanju zapletlo boj za obstanek, za nameček pa se bosta tekmeca konec aprila pomerila tudi v Kidričevem. Na zasledovalca z dna lestvice pa morajo biti pozorni tudi osmi Krčani, ki lahko z jesenskim točkovnim izkupičkom s kotičkom očesa pogledujejo tudi proti boju za sredino lestvice. Rumeni se lahko pohvalijo s skalpom madžarskega prvoligaša Gyirmota, mrežo katerega je zatresel Luka Gajić, ki je zadel tudi za remi v tekmi z Mladostjo Lučani, peto ekipo srbskega prvenstva. Uvodoma je po štirih doseženih zadetkih padel Šenčur, pred selitvijo v Bosno in Hercegovino pa so Radomlje na domači zelenici v sosedskem dvoboju ugnale tudi Dob.

Aljaž Ivačič bo zadnja ovira za tekmece Radomljanov v nadaljevanju sezone.
Aljaž Ivačič bo zadnja ovira za tekmece Radomljanov v nadaljevanju sezone. FOTO: Damjan Žibert
Radomljani so moči merili tudi z dvema bosansko-hercegovskima drugoligašema, obračun z GOŠK Gabelo ni ponudil zadetkov, Čapljina je bila boljša z izidom 2:0.
Radomljani bodo v nadaljevanje PLTS vstopili z zajetnim zaostankom za mesti, ki prinašajo obstanek v prvoligaški druščini. Osmo Krško povratniku med prvoligaše beži za 13 točk, štiri točke manjše je zaloga devetouvrščenih Kidričanov. Prav Aluminij bo prvi nasprotnik Radomelj v pomladanskem delu prvenstva, z morebitno zmago pa bi boj za obstanek pridobil dodatno mero napetosti.
Na vseh pripravljalnih tekmah je najbolj vidno vlogo odigral reprezentant BiH Fedor Predragović, ki utegne biti velika okrepitev Radomljanov v boju za obstanek. "Ker verjamem v ta projekt, sem sprejel ponudbo Radomelj in lahko rečem, da se tu odlično počutim. Vsi mi komaj čakamo, da se vse skupaj začne s prvim spomladanskim krogom. Tudi sam nestrpno čakam uradni debi za moj novi klub. Sploh, ker se bomo že uvodoma udarili s konkurentom v boju za obstanek. Prepričan sem, da lahko Aluminij premagamo in se približamo želenemu cilju. Tekem za preobrat na lestvici je dovolj," je za 24ur.com prepričan 21-letni ofenzivni vezist, ki, vsaj glede na videno v pripravljalnem obdobju, utegne biti eno bolj vročih imen nogometne pomladi. "Rad bi le pomagal ekipi k skupnemu cilju. Moja osebna statistika me ne zanima. Seveda pa mi laska, da se od mene veliko pričakuje. Pripravljen sem," je še dodal reprezentant BiH, ki je med zimskim prestopnim rokom podpisal poldrugo leto dolgo pogodbo z rumenimi.
Kapetan Radomelj Igor Barukčič
Kapetan Radomelj Igor Barukčič FOTO: Damjan Žibert
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tedoVV2HCmedo
24. 02. 2017 16.01
Predragović zagotovo ni bil predrag :)